Nr 100

Lördag morgon. Skönt! Sitter och löser Melodikrysset och har löst allt hittills. Ett ord kvar med två bokstäver, det kör jag säkert fast på. Får se om det är lätt.

Detta är mitt hundrande inlägg! Ska man fira med tårta eller... nej semla får det bli.

(Sista ordet i krysset var också lätt  "Titta in i min lilla kajuta". Nu har jag löst hela och kanske ska passa på att skicka in det. Är ju bara en knapptryckning bort idag när jag inte fann tidningen med krysset i. Så nu är det skickat. Tänk, nästa vecka kanske jag är en vinnare!?)

Hundra inlägg sen i mitten av oktober det blir ungefär ett inlägg om dagen (inte riktigt). I början skrev jag kanske ett eller två inlägg i veckan och under julen blev det flera om dagen, så det har jämnat ut sig.
Efter hundra inlägg borde jag kanske ha fått struktur på mitt bloggande men det har jag inte. Jag har inte märkt någon röd tråd än. Jag skriver om det jag känner för just för tillfället. En del andra bloggar har ett "tema" t ex inredning, scrapbooking, stickat, foton, kläder mm. Eftersom jag inte har någon hobby just nu så blir det inget sånt. Kanske jag kommer visa bilder av sånt jag "kallmålat" framöver när jag inte har något annat att skriva om, eller sånt jag broderat, eller lite korgmålning. Alltså från tiden när jag hade tid för sådana saker. Eller bilder från hur det ser ut hemma hos mig före och efter (...städning, vilket kan vara en enorm skillnad).
Helt utan inlägg ska det inte bli iallafall. Kanske blir väldigt tråkigt emellanåt men det får ni stå ut med. Ibland kan det ju komma en ljusglimt ;) .

Idag blir ska jag och dottern åka västöver på kalas. Sambon har också åkt västet på auktion. Sonen får jag se var jag dumpar av. Han ringde en kompis som inte var hemma så vi får se om han ringer upp, annars får det bli plan B (har alltid en plan B, räknar aldrig med att det blir som man tänkt sig).

Nu ska jag försöka få dottern att göra sig i ordning. Intressant! Får se hur många "diskussioner" vi kommer ha.



Kalas, kalas, kalas

Nu börjar en intensiv period med födelsedagar och kalas. Vet inte vad det är för känslor som infinner sig i början på sommaren men de flesta födelsedagar verkar vara på våren (räkna bakåt så kommer man till pingst och midsommar t ex).
Det är både släkt och vänner som fyller år inom de närmaste månaderna. I den här familjen fyller tre stycken snart år. Sonen är först, sen fyller dotter drygt två veckor efter honom och sen är det sambon två veckor efter henne. Sen är det många andra som fyller mellan dem och före och efter men då behöver inte jag fixa tårta m.m. (vad jag vet).
Barnen vill ha kalas iallafall, har de sagt. Jag tycker att de ska ha ett gemensamt kalas, vilket underlättar både för mig och andra föräldrar som inte vill skjutsa flera helger på rad (eftersom det är många syskonpar som de är kompisar med). Visst, det är jobbigt att ha en drös med ungar i olika åldrar samtidigt men då är det bara ett kalas och jag hade hjälp av andra vuxna (vill inte vara själv om det skulle hända något). Har haft ett sånt kalas och jag tyckte det var bra, men barnen är av en annan åsikt: "Jag vill ha ett eget kalas".
Förra året hade sonen eget kalas. Lagom många och jättelugnt och skönt. När dottern fyllde år var det ganska lerigt ute och hon kände nog inte heller för kalas just då. "Mamma, jag kan väl ha kalas till sommaren så vi kan vara ute". Perfekt! Så hon väntade med att ha sitt kalas tills i slutet av juni.
Så nu har planeringen för årets kalas börjat. Jag börjar alltid med: "I år behöver ni väl inte ha några kalas". Gissa om jag blir nedröstad.
Kollar runt på nätet och det finns många sidor med kalastips. Vilket tema man kan ha, hur inbjudningskorten ska se ut o s v. Sen är det lekar. Ibland behövs det inga lekar för att de roar sig själva, men ibland måste man ha en plan B ifall de inte skulle komma på något att göra.
Förmodligen blir det att vanligt kalas med tårta och saft och så får de göra vad de vill. Den obligatoriska godispåsen måste vi ju också ha. De senaste kalasen har jag haft skattjakt vilket jag tror de tyckt varit kul.

Är det någon som har bra kalastips?

Det ska passa barn, 7 år och 10 år. (Oj, vad fort tiden går. Sonen redan tio år och jag blir inte äldre än tjugofem (varje år). Femton år till ;) och vi är lika gamla ).

Fryser...

Ovant med kyla igen (-12). Har stått ute och tittat på när barnen åkt skridskor och det var jättekallt. Ungarna rörde sig hela tiden så de frös inte, men jag blev kall om fötterna. Nästa gång ska jag komma ihåg att ta på tjockare strumpor, eller om jag ska ta med skridskor och försöka åka lite. Har inte åkt skridskor sedan gymnasiet så jag vill inte ha publik första gången jag provar. Ska nog åka till hockeyplanen en tid på dygnet när ingen ser. (Talar inte om när, för då är väl alla där med kameran i högsta hugg).
De var en del på hockeyplanen, både stora och små.




Får se om jag kanske testar isen nästa gång.

Zzzzzzzz

Idag har jag sovit i flera timmar. Inte på lektionen, men i bussen. Klev på bussen och var tvungen att hålla mig vaken i en halvtimme till Sjögränd där det var bussbyte. Sen somnade jag innan vi åkt genom Råda. Hade upp ögonen i Munkfors och Deje för att kolla hur långt det var kvar till Karlstad. När vi åkte in på E18 var jag tvungen att försöka vakna till. Då hade jag sovit en dryg timme.
Höll mig vaken och pigg hela lektionen i allafall.
Sen gick bussen hemöver. Läste lite i en tidning jag köpt, sen var det go'natt. Sov innan vi kom till Ilanda. Sen vaknade jag i Sjögränd, men eftersom inte jag skulle byta buss där blundade jag ett litet tag till. Jag sov alltså en dryg timme på vägen hem också.
Skulle jag lägga mig framför TV nu skulle jag också somna.

Men imorgon ska jag inte ner till Karlstad iallafall. (Då kan jag vila lunch och middag hemma i sängen istället :o) hihi)

??????????

Jag är känd för min beslutsångest. Kan aldrig bestämma mig förrän strax innan. Det spelar ingen roll vad det är. Funderar vi bort att åka någonstans kan inte jag bestämma mig förrän vi väl sitter i bilen. Ska jag köpa något kan jag ångra mig på väg till kassan. Ska jag äta ute bestämmer jag mig när jag öppnar munnen och ska beställa.

När jag väl köpt något ältar jag köpet ett tag och undrar om jag verkligen skulle gjort så. I höstas var det en ullkappa som jag köpte, ångrade mig, tänkte lämna tillbaka men bytte bara storlek. Nu är jag helnöjd med den men just då tyckte jag att det kanske var ett onödigt köp. Men den har hållit mig varm!
Nu är det möblerna jag köpte på auktion som är objekt för min ångest. Jag är helnöjd med sideboardet, men vet inte om jag kanske skulle väntat till någon annan auktion, för att se om jag kunde fått det billigare och inte fått det andra "på köpet"? Ska jag slänga ut något annat för att få plats för hela möbeln? Eller ska jag sälja det andra? Gav jag för mycket för möbeln? Passar den verkligen i det rummet? Så har tankarna snurrat idag.
Möbeln får stå kvar i "hallen" så länge, så får jag se om jag får någon ljus idé om hur jag ska göra. Jag har lite ideér men de flesta innebär att jag ska flytta runt en massa tunga möbler och det har jag ingen lust med (särskilt om jag inte blir nöjd).
Priset jag gav för möbeln tror jag nog var ett ganska rimligt pris, men mycket för en fattig student. Jag fick i allafall ett sånt skåp jag ville ha. Det är inte nytt, men i bra skick (bordet och stolarna är lite mer slitna) men det blev billigare än det jag tittat på på IKEA. Men såg att på Jysk har de nu en skänk för 1300:- som också skulle fyllt samma funktion som mitt skåp.(Där kom den igen, ångesten).

Vad är ett rimligt pris på den möbel jag köpt? Någon som har en aning om det?

Vill gärna veta om jag gjort ett bra eller dåligt köp. (Men jag talar inte om vad jag betalade...kanske en annan gång)

Helgen

Var inte hemma mycket i helgen. Var på möte lördag eftermiddag, skjutsade sonen upp till Stöllet och senare på kvällen bar det iväg till Folkets Hus och lite dans. Det var ganska roligt att komma iväg och dansa lite. Det var jag och syster som åkte iväg på fest, eftersom hon var i närheten på ett kalas och skulle sova hos mig. Jag körde.
Sen på söndag blev det auktion för mig och dottern. Skulle ju ner och titta på sideborden om det var något jag ville ha. Den ena möbeln som jag  var för gul, såg vitare ut i annonsen tyckte jag. Och så var det ju en hel möbel, alltså bord+4 stolar, skåp och sideboard. Det andra sidebordet var precis ett sånt jag ville ha men det var som nytt, så det trodde jag nog skulle bli dyrt (för dyrt för mig iallfall) och det blev det också. Var aldrig med och ropade ens. Sen var vi på väg hem för att den andra möbeln skulle bli av de sista möblerna och jag skulle ju inte ha den iallfall, men jag var ju nyfiken på vad det skulle bli för den (bra att veta om jag ska på fler auktioner). Stannade på vägen ut och talade med folk så jag hann med den möbeln också. Konstaterade att den skulle nog inte bli så dyr... så den var jag med och ropade på. Och fick den...för samma pris som det sidbordet jag inte ropade på gick för. Så det blev att fixa kärra så jag skulle kunna få hem den. Så vi var ner och hämtade den när auktionen var slut men innan de hunnit släcka och gå hem.
Så här blev det:


Färgen är cremefärgad (typ) så det är gulare än jag ville ha men det funkar.
Detta är det jag fick "på köpet".


Vet inte riktigt var jag ska göra av det. Får nog möblera om lite. Men vi har inte direkt användning för en matsalsmöbel till.

Dottern åkte inte heller hem tomhänt:

Det ska vara en tjock dyna också men den är det hål på så den har jag stoppat in i ett lakan för det blev fjädrar överallt.

Det blev några timmar tidsfördriv på auktionen men det är intressant att se vad folk betalar för de olika sakerna. Ibland kan det ju hända att man gör något fynd eller att man hittar något man inte visste att man ville ha eller behövde:).


Hemma!

Nu är jag hemma igen efter en "skoldag. Har hunnit fått i mig middag också och kollat mejl och bloggar.

Vilken dag! Började ju med att jag försov mig. Stressa iväg barnen, ut med hunden och hämta tidningen. In tillbaka och skynda sig in i duschen, klä sig äta frukost och kolla kurshemsidan så att det inte är inställd föreläsning. Åka iväg ut till stora vägen för att vänta på bussen. Var där 09.13, bussen ska komma 09.15 enligt tabell med det har aldrig hänt. Den brukar komma 9.20 -9.25, ibland 9.30. Stod där och väntade. Och väntade. Och väntade. Klockan blev 9.35. Hade bussen redan åkt förbi? Ringde till sambon och talade om att kommer det ingen buss inom fem minuter åker jag hem men att jag skulle kolla med min klasskompis om hon åkt förbi än (men hon skulle ju åka tidigt, så jag trodde hon redan var i Karlstad). Men just som jag skulle ringa henne kom hon åkande förbi, så jag vinkade in henne och så jag kom till skolan iallafall. Det stod folk och väntade på bussen efter vägen så den var väldigt försenad.
Sen i Karlstad bevittnade vi en liten krock, men vi stod parkerade bredvid och bara såg och hörde när det smällde. De blev bara skador på två framskärmar.
Resten av dagen gick iallafall bra.

Just nu sitter jag och tittar på "bondebröllopet ". (Så nu ser jag snart inte skärmen)-

Pucko

Igår när jag la mig blev det lite fel med väckarklockan. Den stod på 11.00PM, det brukar stå 23.00 men det är ju samma sak tänkte jag och ställde klockan på väckning kl. 6.30. Dumma jag kollade aldrig om det var AM eller PM vilket resulterade i försovning idag. Vaknade och tänkte; "vakna före klockan, det är inte alltid jag gör", tittade hur mycket klockan var. 7.12. OOOOPSS!!! Hoppa upp ur sängen och väcka barnen. I och för sig hade de ganska god tid på sig för de går aldrig upp förrän den tiden iallafall när jag tjatar. Nu hoppade de också upp, så det gick så bra. En halvtimme senare stod de och väntade på bussen. Då fick jag skynda mig att duscha och göra mig i ordning. Ihopplockning och sånt får vänta tills ikväll. Nu är det jag som måste iväg om jag ska hinna med min buss.

Klockan? Den ringer i kväll den.  (Närå, jag har stängt av den)

Puh...

... nu har jag fått i oss middag. Var på "möte" tills 17.30. Snabbt på med stekpannan och i med köttfärsen. Jag var jättehungrig och alla ungar också. Tacos går ganska snabbt att fixa till om man får hjälp att skära grönsaker så det gick ganska snabbt att få maten klar, när vi hjälptes åt. Eftersom jag var borta från 14-17.30 var det ju ingen annan som ätit något heller, mer än glass. Men nu har vi ätit, sonen duschat och packat och nu ska jag skjutsa honom och kompisen som varit här idag till Stöllet för övernattning där (han, inte jag(-:).
Som vanligt stress, fastän det är lördag.
Imorgon är det klassfotboll i GA-hallen men sonen åker med en kompis dit eftersom jag tänkt mig på auktion.

Undrar hur mycket jag ska bjuda för det jag vill ha? Jag är ingen van auktionsmänniska så jag har ingen aning om vad det kan eller får kosta. Hade tänkt ta med mig svärmor men hon blev sjuk. Jag vill verkligen ha det där skåpet. Men jag har inte sett det "live" än så jag vet inte skicket. Får se hur det blir imorgon. Kanske inte blir någon auktion alls, vem vet.

Bättre idag

Igår kände jag mig inte riktigt bra men idag är jag bättre. Hade en migränliknande huvudvärk som inte ville ge med sig under hela dagen. Men idag är det bättre, därav de få inläggen igår och flera idag:).

Nu blir det skidskytte (jaktstart) idag. Kan bli spännande. Det var många som fick straffrundor första liggskjutningen. Herrarnas missar jag för då är jag på möte. Får försöka snabba på "tanterna" lite så jag hinner med att se något. Tror herrarnas blir spännande när svenskarna ligger bra till inför jaktstarten. Men det är svårt att veta var de har sina nerver när de ska skjuta och det väl gäller.
 Nu ska jag fortsätta heja fram de svenska flickorna.


Ymnigt snöfall...

...och 1-2 dm nysnö i Värmland låter väl bra!
Bara man inte behöver ut och köra i detta väder.
Men just nu slutade det snöa här och inte har det kommit någon decimeter med snö inte.
Men det fortsätter väl sen!?

Melodikrysset

Så, då var melodikrysset avklarat för denna gång. Ifyllt och klart! Måste erkänna att idag tyckte jag det var svårt så jag "fuskade" och tog hjälp av internet. Ibland är det så att man har en liten aning om vad det kan vara så då kan man söka sig fram. (Sen finns det forum som disskuterar svaren, så kör jag helt fast blir det till slut att läsa deras inlägg.)
Men tror ni jag skickar in? Nej , det har inte hänt många gånger (men det har hänt).

Fler än jag som löser melodikrysset? Eller är det bara mig det är "tantvarning" på?

Gamla foton

Satt och letade inspiration om något att skriva som inlägg. Började kolla gamla foton för att se om jag hade några bra före/efter bilder av renoveringen. Fann några som var från under renovering, men de kommer inte idag. Det är ju tio år snart tolv år sen så det är på papperskopior som jag måste scanna in först.
Men det var mycket kort från när barnen var mindre. Saknar den tiden lite. Det finns en del kort på dem när de kramas och håller varandra i handen. Tror inte jag skulle kunna få dem att göra så nu. Men det var mest från när dottern var nyfödd tills ett eller två år och då har hon kanske inte hunnit bli den retsticka hon nu är.
Kort från BB, kort från dopen, födelsedagar mm. Då börjar man tänka tillbaka och undra vart tiden tagit vägen. Vad fort det har gått. En del minns jag ju som igår (och en del minns jag inte alls).
Eftersom jag är VÄLDIGT dålig på att sätta i fotoalbum så finns alla kort i sina originalfickor och det är visst en hel del. Och jag är inte den som tagit mycket kort så det är från många år tillbaka.
Här en bild på mitt "fotoskåp". Jag har tagit ut hälften av "fickorna" så det här är bara hälften.


Nu mer har jag så klart digitalkamera så nu har jag inte fullt med papperskopior som aldrig kommer in i album, nu har jag i stället en massa foton i datorn och på skivor som aldrig blir utskrivna till papperskopior (hur mycket jag än menar att beställa de bästa korten och sätta in i album).
Borde (måste) bli bättre på att sätta in i album eller i allafall skriva vad det är och från när på korten innan jag glömt allt.


På en och samma gång...

Först händer inget, sen händer inget och sen händer mycket på samma helg. Varför? Kunde det inte fördelas över flera helger så kanske jag hinner med allt jag vill göra. Denna helg skulle jag vilja vara (minst) två, kanske tre.


Tulpaner

Jag älskar tulpaner. Köpte första buketten i förrgår. jag tyckte jag var värd det. Tenta i fredags och ny kurs i måndags. Så jag kostade på mig en bukett.



Vårens första tulpaner (mitt i vintern). Missförstå mig inte, jag vill fortfarande ha vinter.

Även katten tycker om tulpaner. Ibland när vi kommer ner på morgonen så ser blommorna lite konstiga ut och bladen kan vara lite taggiga.


Köpte även nya krukväxter idag. Bort med julstjärnorna, eller rättare sagt in i skåpet (schh...jag har konstgjorda julstjärnor) och dit med begonior. I ett annat fönster byttes gulnande yuccapalmer ut mot "garderobsblommor". Snart är de de enda som överlever min vård. Ett tag var jag duktig att sköta blommorna. Jag lyckade få en hibiskus att blomma länge t ex. Men nu är det knappt så att de får vatten. Börjar likna min mor. Enda gången hennes blommor blommat var när vi var på semester och farmor var där och vattnade.


Vill ha...

... ett vitt sideboard. Eller annat lågt skåp, eller halvhögt skåp. Först menade jag att ha ett högt vitrinskåp men nu har jag ändrat mig.
Här ska det stå iallafall:


Tror det blir fint med ett sideboard där. Min farmor har ett som skulle passa perfekt men hon ger nog inte bort sitt ;). Så jag får väl leta reda på ett liknande. Fann ett på Blocket i Säffle. Lite väl långt att åka för ett gammalt skåp. Så jag fortsätter leta.



Har kollat på Danielsson Auktioner nu. Finns två stycken med till söndan. Perfekt! Men jag behöver ju inte hela möbeln om det är i samma utrop. Någon som behöver en matsalsgrupp (bord +fyra stolar)?

Vad jag gjort idag

Idag har jag varit ledig och tänkte att jag skulle försöka få något gjort här hemma. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Efter morgonpromenaden med hunden åt jag frukost och läste tidningen. Sen satte jag mig vid datorn ett "litet" tag. Kollade mejl och bloggar och skrev lite. Sen hade jag bestämt mig för att prova spela lite Guitar Hero.
Sonen sålde jultidningar och valde Guitar Hero som premie och har väntat på detta sedan länge före jul. Strax före jul fick vi ett brev dät de beklagade att de inte kunde leverera förrän i mitten av januari. Sonen blev besviken och har väntat på spelet sedan dess. Men så igår hade det kommit ett paket till Konsum så det var bara att hämta ut det och hem och packa upp.  Sonen och dottern spelade och sen fick jag prova efter jag fått tjata lite. Jag har aldrig spelat Guitar Hero förut så det var faktiskt svårt första gången. Så idag hade jag bestämt mig för att provspela när jag hade spelet alldeles för mig själv. Det var ju jättekul och jag fastnade någon timma och för att bli bättre och komma längre i spelet.
När sonen kom hem skulle vi spela mot varandra men jag hade inte övat nog. Han vann!

Jag spelade inte hela dagen för den som undrar. Jag tog ner tvätt, tvättade och hängde tvätt. Hämtat ved, skottat lite snö, hämtat posten. Lagt ner juldukarna, strykt lite tvätt, lagat mat (pannkakor blev det idag och det är inte kul att steka till fyra personer). Plockat ur och i diskmaskinen, diskat stekpannor.
Tänk när jag nu skrivit vad jag gjort under dagen känns det ut som jag inte bara spelat spel idag iallafall! (Nu blev samvetet lite lättare).

Medfött?

Har flickor någon medfödd gen att de ska vara fel på alla kläder och att det de hade igår inte duger idag m m?

Det är en kamp varje morgon om kläder , men även om att hon ska skynda sig. Tror inte hon vet vad skynda betyder. För det första vill hon aldrig gå upp när jag börjar väcka henne på morgonen. När hon väl kommer upp börjar det gnällas. "Vill inte ha de byxorna och den tröjan knölar sig etc....". Och då plockade hon fram kläderna själv kvällen före! Idag kom hon på att hon skulle inte ha jeansen hon hade igår för de blev för "knöligt" och huvtröjan hon hade skulle hon heller inte ha för det blev "så dumt" när hon stoppade ner dem i täckbyxorna. Men samma T-shirt hade hon på sig när hon kom ner till frukosten iallafall. Men någon tröja som dög hade hon inte funnit. Fann fram en åt henne som hon granskade noga. Visst, det var fel på den också. Det var muddar på den! Åhhhhhh....(sa både hon och jag). Men jag brydde mig inte om hennes gnäll så hon har den tröjan på sig iallafall. Frukosten gick bra idag. Hon åt utan att jag var tvungen att påminna henne om att hon ska äta. Sen var det det vanliga tjatet på att hon skulle borsta tänderna och tvätta sig och skynda sig så hon hann med bussen. Visst, på med jackan och skor, gick ganska snabbt, men sen måste man ju se i spegeln när man sätter på mössan så att den sitter precis lagom långt bak på huvudet så att den hänger bakåt och att det sticker fram lagom med hår. Hon hann, knappt.

Sonen går upp nästan direkt, sätter på sig de kläder som ligger framme, går ner och sätter sig och äter frukost, går och borstar tänderna mm och sen är han klar. De få gånger han gnäller på morgonen är när jag tagit fram jeans, för det vägrar han att ha.

Det här med kläder har varit ett problem sen hon var liten. Hon började tidigt med att tala om vad hon ville ha och inte ha. Minns en rosa fleecetröja med en häst på som hon tyckte var jättefin. Men hon tyckte inte om fleece. Försökte flera gånger att få på henne denna tröja. Till slut lade jag kvar den på dagis så att hon skulle ha den som tjockare tröja under ytterkläderna. Det brukar ju gå bättre om det är någon annan som säger till. Men icke. Till slut sa personalen till mig att den där tröjan kunde jag ta hem och ge bort till någon annan, för den vägrade hon sätta på sig! Det finns många fler sådana bestämda saker hon inte velat sätta på sig men ibland kan det ha ändrats efter ett tag. Har lärt mig att inte tjata om hon får något nytt, utan att hon får testa själv när hon känner för det. Brukar gå bra då, för jag tror hon är lite "vrång".  Just nu är det visst muddar på tröjor som hon inte vill ha. Det blir så knöligt i täckbyxorna när hon stoppar ned den. T-shirt under tröja är också knöligt liksom långkalsonger under byxor. (Kommer ihåg att jag själv inte ville ha långkalsonger men då tror jag att jag var äldre.) Sen är det ju dessa färger på kläderna. Förr var det rosa men det har visst ändrats till svart och vitt för tillfället.

Skulle hon få ha på sig precis det hon vill skulle det bli linne och cykelbyxor/tights. Men tror faktiskt att hon själv känner att det är för kallt vid den här årstiden för det.

Kommer inte ihåg att jag var så när jag var liten, men det talar nog mamma om för mig om jag nu var det. Minns att jag inte ville ha vilka färger som helst och att det gick i perioder vad jag ville ha men då var jag äldre än 6 år iallafall.

Mera snö...

Idag har det kommit lite snö iallfall. Inte så mycket här hemma ( 6cm kanske) men i Karlstad hade det kommit över decimetern i morse. Inte så kul när de inte hunnit få undan på morgonen.

Nu får det gärna fortsätta snöa så det blir en del. Jag är lite barnsligt förtjust i snö (bara det inte snöar när jag ska köra någonstans).

Mera snö, för barnens (och min) skull.

Shopping

Ska göra som i modebloggarna och skriva lite om shopping.
Var till stan i dag och inhandlade 4 toppar/tröjor och en pyjamas för under 500 kr! (Allt på KappAhl) Fynd! Skulle inte ha något utan bara gick omkring och kollade i affärer när jag väntade på att bussen hem skulle gå. Började titta igenom reakläderna och fann en hel del jag skulle kunna tänka mig. Storleken var också rätt men tvekade lite iallafall ända tills jag tittade upp och såg på skylten att det var HALVA REAPRISET. Då började jag lassa på mig kläder.
Det blev en svart tunika, en finare tunn svart mönstrad tunika, en mörkturkos topp, en grå  tröja och en pyjamas.



Nöjd med mina inköp bar det av till busstationen för att åka hemåt.
Den bussen som går vid tvåtiden från stan är inte direkt så rolig att åka med. Det tar tre timmar hem, den senare bussen tar bara två. Fördelen är att jag får sova längre :). Somnade före Forshaga någon gång, kikade upp lite i Munkfors och Råda men vaknade inte helt förrän i Hagfors. Då hade jag sovit i lite drygt en och en halv timme. Ibland när jag vaknar under bussturen tycker jag att jag får lite konstiga blickar. En gång tror jag till och med att två utlänningar baktalade mig. Misstänker att jag snarkar (kanske till och med dreglar) när jag somnat och det kanske är störande för medpassagerarna men det är så gott att sova och jag kan inte (hur mycket jag gärna vill) hålla mig vaken.

Jag är inte trött när jag kör själv (som tur är) men är jag passagerare har jag svårt att hålla mig vaken. Och snarkningarna kommer på köpet :-)

Snö, snö, snö...

Jag vill ha mera snö. Är det vinter ska det vara riktig vinter. Det "fjas" som kommit idag räknas inte. Det är inte bara barnen som vill ha snö utan även jag! Det är ju fem veckor kvar till sportlovet och tolv veckor kvar till påsklovet. Då ska det också finnas snö kvar. Punkt slut.
Visst, det är bra att det inte snöar när jag ska iväg till Karlstad på mornarna men det kan väl snöa på helgerna, eller lite hela tiden så plogbilarna får åka skytteltrafik hela tiden (ha... precis som de skulle göra det, måste jvisst  bli ett antal centimeter först och snöa ett antal timmar).

Kommer ni ihåg.....?

...80-talet. Visst är det ofattbart att:

  • Vi på fullt allvar trodde att George Michael var hetero
  • Vi köade utanför telefonautomater varje gång vi ville ringa hem
  • Seglarskon betraktades som 'klassisk' och 'tidlös'
  • En krusig permanent ansågs vara en trendig frisyr - både på tjejer och killar
  • Dirty Dancing stjärnan Patrick Swayze betraktades som supersexig
  • Ett Lycra-plagg vid namn 'Body' (som knäpptes I skrevet med en konstruktion som var fullkomligt ohanterlig, särskilt i kombination med alkohol hade en naturlig plats I våra garderober )
  • Axelvaddar, ju större desto bättre, gav oss en naturlig siluett
  • Mascaran inte skulle vara svart utan ha samma färg som ögonen - blå, grön eller brun
  • En bit kassler med ananasskiva betraktades som exotisk och att alla maträtter som innehöll ananas hette någonting med Hawaii
  • Den lyxigaste förrätten var räkcocktail och den flottaste efterrätten glace au four
  • Vi fick inte hoppa på golvet när vi lyssnade på musik - då blev det hack i skivan
  • Det fanns en särskild möbel att förvara skivspelaren på, den kallades stereobänken.
  • Vi gick med I bokklubbar, skivklubbar och samlade på receptkort som vi förvarade i speciella boxar.
  • Det gick rykten om att Michael och Janet Jackson var samma person.
  • Det vita mirakelmedlet Tippex var det enda sättet att åtgärda stavfel
  • Vi trodde att vi skulle få HIV vid blotta anblicken av Jacob Dahlin och Sighsten Herrgård
  • Tights och storskjorta var en naturlig kombination
  • Våra finaste tavlor förställde kyssande par I solnedgång,gråtande clowner och galopperande enhörningar
  • Vi gick och tränade med stringtrosor utanpå gympadräkten
  • "jag skriver en check" var en vanlig replik I shoppingsammanhang
  • Snabbmat var detsamma som "en grillad med mos"

Vi som var med minns och flinar (gapskrattar) instämmande.

Du vet att du lever på 2000-talet när:

1. Du av misstag knappar in en pin-kod på mikrovågsugnen

2. Du inte har lagt patiens med verkliga kort på flera år

3. Du har 15 telefonnummer till en familj på 3 personer

4. Du skickar e-post till dem som sitter bredvid dig

5. Ursäkten för att du har tappat kontakten med gamla vänner är att du inte har deras e-postadresser

6. När du kommer hem efter en lång dag på jobbet och svarar i telefon på samma sätt som du gör på jobbet.

7. När du ringer ett samtal hemifrån slår du av misstag "0" först för att komma ut på linjen.

8. Du har jobbat vid samma skrivbord I 4 år men för tre olika företag

10. Din chef klarar inte att göra ditt jobb

11. Du får reda på att du har fått sparken via nio-nyheterna på TV

12. Konsulter och entreprenörer är fler än de fast anställda och är dom som troligast får en klocka för lång och trogen tjänst.

13. Du ringer familjen för att höra om de är hemma medan du kör in i garaget

14. All reklam på TV har en internetadress under

15. Du får panik för att du lämnat huset utan mobilen, (som du inte hade de första 20-40 åren av ditt liv) och måste åka tillbaka för att hämta den

16. Det första du gör när du kliver upp på morgonen är att gå "online" innan du hämtar kaffet I espressomaskinen

17. Du lägget huvudet på sidan för att le :)

18. Du läser detta och nickar och ler

19. När du läser detta meddelande funderar du på att skicka det vidare till dina vänner.

20. Du är för upptagen för att lägga märke till att nr 9 saknades I denna lista

21. Du scrollade upp för att kolla att den faktiskt inte var där

22. Och nu sitter du och ler åt dig själv


Stämmer, eller hur? Börjar ju fundera...

Usch

Tentan gick uruselt. Funderade på att lämna in blankt, för det var vad mitt huvud var första halvtimmen. Sen försökte jag iallafall. Visst, fick fram en del svar men har ingen aning om jag har rätt eller räknat på rätt sätt. På en fråga fick jag inte fram svar på A) och kunde inte då heller lösa resten. Så nu blir det att tenta om den 20 februari. Men det roliga är att vi har tenta i den kursen som börjar till veckan, samma dag.... INTE KUL ALLS! Omtenta 8.15-11.00 och tenta i Nationalekonomi 14.00-19.00. Visst låter det som en drömdag! Det är även sonens födelsedag så honom får vi väl fira dagen efter.

Ibland funderar jag på om jag verkligen ska fortsätta läsa och varför jag överhuvudtaget började. Visst, det är roligt, men väldigt slitsamt. Eftersom jag pendlar OCH har familj har jag inte samma förutsättningar som de andra i klassen som är mellan 20-25 år, bor i Karlstad, ensamma i lägenhet och har bara sig själva att tänka på. Hoppas att framtida arbetsgivare ser det som en merit att ha klarat att läsa och ha små barn.
Roligaste kursen hittills har varit Byggtekniken. Bästa tentaresultatet också (hittills). Funderade på om jag skulle byta och läsa mer bygg, men det är inte riktigt min grej (tror jag).
Varför ekonomi då? Vet inte riktigt. Tror jag har mer att välja på och att jag har nytta för det i vardagen. Funderade på vanlig ekonomiskt program men fastighetsekonomiprogrammet verkade mer intressant (mycket beroende på byggtekniken). Läser även civilrätt och skatterätt och det är intressant men svårt. De flesta i klassen ska bli fastighetsmäklare men jag har ju så klart inte bestämt mig än. (Är känd för min beslutsångest). Jag har under de tre terminer som jag läst kommit fram till att det finns ju andra möjligheter (men det är än så länge bara funderingar och framtidsdrömmar).

Nu är det bara tre terminer kvar så jag har ju kommit halvvägs iallafall.


Jaha, då var det dags

Imorgon är det dags för tentan. Vet inte om jag känt mig så lite påläst till någon tenta någon gång. Tycker det varit svårt och krångligt. Kurslitteraturen är på engelska, OH-bilderna på föreläsningarna har varit på engelska,läraren har använt både engelska och svenska termer, så allt går bara runt. Kan inte skilja de olika termerna från varandra,vet inte vad de betyder eller hur man räknar. Just nu kan jag inget! Men jag får väl hoppas på lätta frågor eller satsa till omtentan istället.

Läsningen idag blev inte så intensiv som jag menade heller. Läste ett tag sen blev jag lite trött så jag tänkte jag kan ju lägga mig ner och läsa ett tag. Smart! :-). Somnade efter ett par sidor. Men jag sov gott iallafall.  Sen på eftermiddagen ringde de ifrån fritids och sa att dottern hade ont i halsen och ville hem. Så då var det bara att åka och hämta barnen en timme tidigare än jag menade. Jaha, så var det bara att ordna med hur vi skulle göra imorgon om hon nu var sjuk. Typiskt, brukar köra ihop sig. Men sambon skulle stanna hemma ,och om hon nu inte var jättesjuk kunde hon bli med i lastbilen.

Men hon verkar inte alls sjuk. Ingen feber, inge trött, helt överaktiv som vanligt. Det bara "bränner" i halsen, säger hon. Men hon har inga problem med att äta och dricka. Och hon vill inte med i lastbilen. Får se hur de löser det imorgon för jag åker tidigt :-).
(Blir nog fritids om hon får bestämma och eftersom hon inte verkar sjuk överhuvudtaget. Tror mer på att hon kände efter noga eftersom flera av hennes kompisar hade åkt hem).

Årets första...

...semla intogs idag. Mmm...gott. Och ingen annan fick någon (hihi).
Var till Konsum (Coop Nära, som dottern talar om för mig att det heter) och där låg det en stackars,ensam förpackning med semlor i kylen och ropade på mig. Måste ju äta något när jag tentaläser, så en semla blev bra mellanmål/lunch. (Senare åt jag den andra också.)


Snön är borta:(

Så här såg det ut idag när jag kom hem. Tråkigt!


Det var här de körde upp skidspår i lördags.



Skillnad, eller hur.

Av sånt här väder blir jag lite deppig.

Va' kul!

INTE!!!
Tenta på fredag och jag har inte börjat läsa än. Så peppad är jag. Har gjort lite uppgifter idag men det är allt. Tänkte inte blogga idag men jag är ju beroende!!! Läser andras bloggar, funderar vad jag ska skriva om, letar reda på andra intressanta bloggar osv.
Just nu funderar jag ut vad jag ska ha för kategorier. Kan ju inte lägga allt under "Allmänt" :). I början tyckte jag inte det spelade någon roll, eftersom jag skulle inte skriva mycket. Inte heller hade jag någon röd tråd eller tema. (Eftersom jag just nu inte har några hobbies och fritidsintressen). Nu har jag lite funderingar och ideer över hur och vad jag ska lägga in det hela så jag får se när jag får tid för detta.

Men inte denna vecka. Måste, måste, måste läsa till tentan. Påminn mig om ni ser att jag börjar vara inne på era bloggar för mycket. (Måste ju få kolla bloggar en gång per dag).

PS.  Klarade tentan jag hade före jul så det känns ju lite bättre att veta att jag inte ligger efter med någon än.


Vanlig vecka

Äntligen är det vanlig vecka. Barnen ska till skolan och sen fritids, sambon ska jobba och jag ska också iväg til skolan. Jag vill, men jag vill inte. Har lite blandade känslor för att "börja" skolan efter "lovet". Dels för att vi börjar 08.15 i morgon och jag måste upp tidigt, dels för att vi har tenta till fredan och jag fattar ingenting (hoppas hjärnan startar imorgon) men det ska bli kul att träffa kurskamraterna igen.

Ska försöka fixa i ordning allt tills i morgon så jag bara kan kliva upp ur sängen och ut i bilen (i princip). Ställer väl klockan på 05.15 och snoozar till 05.45 (så jag får stressa iväg). Sambon ska väcka barnen och skicka iväg dem till skolan imorgon, så det slipper jag (en fördel med att jag börjar tidigt).

Ska snart försöka komma i säng. (Jobbigt, för en nattuggla som mej)


Puh...

... vilken sportig dag. Började med lite utförsåkning och avslutade på längden. Ganska bra gick det också. 

Nu är det ju inte jag som har utövat dessa sporter utan våra duktiga skidåkare i landslagen. Tyvärr blev det inte medaljer i slalom, men nästan. Anja Pärson blev fyra och André Myhrer blev också fyra.

I skidskytte blev det blev det brons för Helena Jonsson och silver för Carl-Johan Bergman. (Han slog Björndalen med två tiondelar, det du mamma).

Nu måste jag nog vila lite efter en sportig dag :-)
 

"Pissväder"

Aldrig blir man då nöjd med detta väder. Idag är det nästan +5 grader och blåser som attans. Nu försvinner väl den lilla snö som finns på "jalan". Igår var det bra väder. Skickade ut ungarna så de åkte både skidor och skoter. Ska jaga ut dem nu också. Misstänker de blir blöta men det torkar:).
Kollade på en väderprognos och det verkar bli kallare i mitten på veckan tillbaka. Bra! Tycker INTE om detta slask.
Den snön som ligger nu borde ligga kvar efter vad man sa förr i tiden, Men det finns väl många varianter av dessa spådomar och väder. Misstänker de skiljer sig både lokalt och från hur långt bak i tiden man sa dettta.
En är att det måste vara "aver på jalan" innan snön ligger kvar för vintern.
En annan är att tredje snön blir liggande.
Efter dessa spådomar ska den snön som finns nu ligga kvar. Före sista snöraset före jul var det stora "aver" och så hade det varit snötäckt  två gånger förut som hade försvunnit.

Vill ha en riktig vinter med mycket snö så att vi kan åka skoter utan att behöva frakta skotern på kärra flera mil för att leta snö.

Lite bilder från i går:


 Sambon fick start på sin skoter också.


Dottern väntar på att få åka.


Sonen och en kompis åkte på min gula fara ;). 


De körde upp ett skidspår men ser man ut idag verkar det lite meningslöst.


Tog inga bilder när de åkte skidor idag (för någon måste ju laga mat). Detta foto är från förut i veckan när barnen var ute och åkte skidor.

Lördagsmys...

...har fått en ny mening här hemma. Sedan sambon köpte sig en laptop före jul sitter vi nu här i varsin ända av bordet och surfar på nätet och kollar TV samtidigt. Ibland kommer det ett fniss eller ett gapflabb från någon av oss och så går vi till den andres dator för att kolla vad denne kollar på.

Just nu sitter han och "facebookar". Han fann en intressant grupp som han funderade på att gå med i, "Är hon mer än 10 meter från spisen har hon rymt". Men han frågade om lov först (toffel). Tror inte han törs (men nu läser han väl detta inlägg och blir med av ren trots). Han kallar att han "korrekturläser" mina inlägg för nyfiken är han inte;), men vad kan han kalla det när han läser andras bloggar? Det är ju inte så att han kommenterar deras inlägg.
Han kommer inte heller att erkänna att han läser andras "dravel" som han uttryckte det förut. Ha... han är nästan mer beroende än jag och kollar regelbundet om någon skrivit något nytt. (Tror nästan han skulle vilja blogga själv)



Visst gick han med i gruppen efter jag skrev detta inlägg :).

Lästest

Fann denna på nätet och har även fått den som mejl någongång.

"Eilngt en uneörnskding på ett egnskelt uivtnierset så seplar det Inegn roll i

viekln odrnnig bksortnävea i ett ord såtr i, det edna som är vtikigt är att fsötra

och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om blluer och man

kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi itne leäsr vjrae bkosatv

för sig, uatn odern som hlehet.

Gnaksa färkct tcyker jag "

Kul, eller hur?


Gott & blandat...

... är en blogg som jag följer och nu har hon en utlottning på sin sida, Gott&blandat. Missa inte att läsa hennes blogg och delta i utlottningen.
Vinsten är visst ett hemligt paket med något som alla har användning för.

Gör som jag, läs Gott & blandat.


Shopping...

... i Karlstad blev det idag. Dottern och jag åkte iväg en tur till Karlstad. Vi skulle inhandla vinterskor och täckjacka och täckbyxor. Det blev det och lite mer. Fann inget till mig själv (som vanligt) förutom fingervantar. Vet inte vart alla vantar jag köpt tagit vägen, men med mitt minne kan de ligga kvar var som helst. (Om ni funderar på varför inlägget om julgransdansen kom in sent på kvällen beror det på en bortglömd handväska;), tur att det finns ärliga människor (tack Helen), och att alla känner alla).

Dottern visar, trots sin ålder, ett litet köpberoende. Hon valde ut ett antal kläder och så gick hon och provade dessa. Jag fick stå snällt utanför och vänta och gå och hämta andra storlekar. En del blev ratat och en del ville hon ha. Då fick jag försöka få henne till att inte vilja köpa allt utan bara det hon behöver, (hon behöver inte två lika klänningar i olika färg;-) eller en för liten tröja). Det gick över förväntan. Vi kom överens (nästan) hela tiden och det hör inte till vanligheterna för hon är en liten, bestämd, envis fröken och det är jag också! (Kanske inte liten men resten stämmer. Sch...tala inte om för sambon att jag erkänner det.)

Det var kul med en mor/dotter dag med McDonalds, shopping och fika.


Måste visa en bild av dottern i jackan. Färgen är lite otippad, va'. Ni som känner henne vet nog att hennes färg har varit rosa, men det verkar ha ändrats.

Antikrundan

Nu har en ny säsong av "Antikrundan" börjat. Ett intressant program tycker jag. Det är roligt att se alla gamla saker och se om de är värda något. Det roligaste är att se reaktionerna hos dem som är där med sina släktklenoder. En del är värt mycket pengar medan en del inte är värt så mycket. Det mest intressanta tycker jag är saker som har en historia. Spelar ingen roll om sakerna blir lågt värderade, affektionsvärdet är oftast större. Det är ju bara om de säljer sina antikviteter som de vet vad de får betalt och det är det inte många som gör (tror jag).

Men ibland kan man bli förvånad över vad de olika sakerna är värda. Undrar om jag slängt bort något värdefullt någongång. Tur att jag inte har en aning om det i så fall!

"Första" vardagen efter lovet

Äntligen ska vi försöka få lite rutiner igen. Sena kvällar och sena mornar har det varit i tre veckor nu. Så idag var det dags att försöka komma upp i tid. Det gick faktiskt över förväntan. Jag gick upp andra eller tredje gången klockan ringde (fattar inte varför jag inte kan ta mig upp på första, men jag måste snooza ett par gånger). Barnen kom upp efter jag väckt dem tre gånger. De hann äta frukost i lugn och ro. Inget stress och det är ovanligt här hemma. Vi får se hur det går imorgon. Det är lättast första dagen;).

Till måndan börjar jag. Då ska jag försöka gå upp ännu tidigare än idag. Puh... våndas redan. Funderar på att bli "hemmafru". Tänk att få gå hemma hela dagarna och städa, tvätta, baka, laga mat och alltid vara hemma och passa upp man och barn... låter inte det ut som en lyxtillvaro?

Hörde ett reportage på radion idag om att man skulle våga förändra arbetslivet och prova nya vägar. Men för det behöver man ju ett arbete att förända;).

Värmerekord!?

I går kväll tror jag vi hade värmerekord inne i "salen" (Tv-rummet). Då skulle alla de som säger vi har det kallt, varit här. Var tvungen att hämta en termometer för att se hur varmt det var.

Vid kakelugnen var det ännu varmare.Det rummet har brukat vara det kallaste rummet i huset, men nu har vi börjat få upp värmen. Att vi eldat i kakelugnen bidrar till mycket värme och sen fungerar elementen som de ska. Så tror jag även att det hjälper att vi isolerat ena ytterväggen. Nästa år blir det nästa vägg, så då blir det varmt!
Nu är det bara baksidan som har fått ny fasad.


"Värmen" ute igår höll inte i sig. När vi åkte till kyrkan var det -6 grader, och när vi närmade oss kyrkan var det -12 grader. 6 graders skillnad på en mil och i samma dalgång! Tycker det borde vara ungefär lika men det brukar vara kallare norrut;).

"Datanörd"

Jag har blivit något av en datanörd enligt vissa. Javisst, jag har suttit några timmar framför datorn de senaste kalla dagarna.

Jag blir så nöjd med mig själv när jag lyckas göra ändringar i bloggen, och det fungerar! Under de senaste dagarna har jag lagt till dagens namn, ändrat och fixerat bakgrunden och lagt till ett "snöfall" (som jag senare även kunde ta bort utan missöden). 
http://www.designadinblogg.se/ har jag fått mest hjälp av. En jättebra sida om man vill ha hjälp med bloggdesignen. Jag har även googlat runt lite för att leta efter hjälp till olika grejer.

Skulle vara kul att gå en kurs och lära sig mer om "webdesign" och även bildredigering. Hade möjlighet att läsa en fotokurs på 3 hp i höstas men tiden räckte inte till. Just nu ångrar jag att jag inte gick iallafall. De lärde sig en del i photoshop tror jag. Vet att någon skickat intresseanmälan om kurs till ABF så vi får väl se hur det blir.

Jag tycker jag har lyckats ganska bra med att göra ändringar i min design.
Från att sett ut så här i från början:




Ser den nu ut så här:


Jag är ganska nöjd. Och detta har jag klarat alldeles själv, men jag har suttit många sena kvällar.

Kollar man in andras bloggar, exempelvis tonåringars, så ändrar de design som andra byter kläder. För det första så kan jag inte med hur man gör allt de som de gör, och sen har jag inte den tiden det skulle ta för mig om jag nu skulle vilja ändra ofta och mycket. Men det är kul att kolla in andras designer och om de förändrar något. Det märks att barn idag är vana datorer på ett annat sätt än vad jag är.

Mina barn kan inte fatta att jag inte hade dator när jag var liten (eller mobiltelefon). Javisst, att det fanns datorer och mobiltelefoner men det var ju inget som ALLA hade. När man tänker tillbaka har den tekniska utvecklingen gått väldigt fort framåt. För  jag är ju inte gammal. Jag förstår de gamla som inte vill ha mikrovågsugn och mobiltelefon. Det är säkert krångligt att använda för de som inte har haft sådant de första sjuttio åren av sitt liv. Sen är jag väldigt imponerad av de äldre som verkligen kan med datorer och mobiltelefoner.

Undrar vad det är som jag kommer "att inte förstå mig på" när jag blir gammal?

Julgransdans

Idag var vi till kyrkan och sen på julgransdans. Det var jag och barnen för sambon hann såklart inte hem innan vi skulle åka ( misstänker att det nästan var planerat).

Det är vackert i kyrkan, särskilt på julen. Levande ljus (166 st, upplyste oss prästen om) och barnkören som sjöng. De är så duktiga. Det var en familjegudstjänst och för dopbarnen som blivit döpta i församlingen under 2008, hängdes bokmärkesänglar upp i granen. Det är fint att uppmärksamma dem på detta viset. Vet inte om de gör så på andra ställen.

Sen var det julgransdans i församlingshemmet. Det var ganska många som var där. Barn (och föräldrar) i alla åldrar. Kaffe och saft serverades först och sen var det dans runt granen. Både stora och små dansade. Jag fick inte för dottern ( börjar redan tycka mamma är pinsam) annars hade jag hängt på. Efter avslutad dans och ett antal "raketer" (hoppas alla vet vad det är) dök den efterlängtade mannen upp. Ljuset släktes ner strax innan han kom. Så kom han in, TOMTEN, och hade en stor säck med sig (gissar bara att den var stor, hann aldrig se den), full med godispåsar. Alla barnen fick varsin godispåse (hoppas mina sa tack, de har lite svårt att komma ihåg det) och verkade nöjda med allt.


Här dansas det till "Karusellen "(Jungfru skär). Två ringar runt granen är väl ett bevis på att det var många som dansade;). (Lägg märke till den linneklädda flickan med ryggen mot kameran. Jag vann ronden om tjocka strumpbyxor hon vann ronden om vilken klänning hon skulle ha. Hon skulle ju faktiskt ha tröja på sig! Ha!)


En populär man med skägg som delar ut åtråvärda papperspåsar.

Nu är det ett helt år tills nästa gång. Jag tycker det är en fin tradition att gå på julgransdans. Hoppas ungarna vill gå dit några år till, sen får man väl bli med någon annans barn;).


Stress...

Tänk att så fort vi ska nånstans måste det stressas. Idag ska vi till kyrkan på familjegudstjänst och sen är det julgransdans i församlingshemmet efter kyrkan.

Barnen gick faktiskt ut en sväng förut och då kunde jag ju inte tvinga in dem för att de skulle kunna göra sig iordning. Så nu blev det snabbfika och snabbombytning och så ska vi strax åka. Barnkören ska sjunga så därför ska sonen vara där tidigare så då måste vi ju vara klara allihop (för jag åker inte hem tillbaka och upp igen).

Stress och tjat. Nu har jag sagt åt dem tio gånger att de ska byta om. Om tio minuter åker vi!

(Fasar för när sexåriga dottern kommer i tonåren)

Omslag i vädret

Jaha, från -15 vid 11-tiden till -3 nu (två timmar senare). Trodde det blivit fel på termometern men den andra visar likadant. Det är nog en varm, sydligare vind som blåst in!? Haha... har ingen aning om varför (jag är ingen meteorolog) men blåser gör det faktiskt (men tror inte det är ljumma vindar). Undrar om denna temperatur håller i sig eller om det blir kallt tillbaka? Bara det inte blir plusgrader, det vill jag inte ha.

Jag kunde säga nej!

Min sambo anklagar mig alltid för att jag inte kan säga nej. Inte ens åt envisa telefonförsäljare. Jag har lärt mig att man ska vara trevlig och tillmötesgående därför är det inge kul när det ringer en envis försäljare. Det brukar sluta med någon gratisprenumeration eller något prova-på-paket. Och alla vet väl att det inte är gratis!? men jag har jättesvårt att vara otrevlig. Jag försöker i det längsta att säga nej, men de hör väl att jag är lättpåverkad så de fortsätter sitt tjat. "men så klart du vill sänka dina kostnader..." elller "du kan säga upp efter ditt första paket...". Javisst, och hur ofta kommer man ihåg att säga upp direkt?

Nu idag var det en som ringde från Boxer. Om vi använde Boxer skulle vi sänka vår årskostnad med si och så många kronor. Och jag kunde säga nej!!! (Utan att vara otrevlig). 

–...men vill du inte sänka dina kostnader?...
– Nej, det är bra som det är...,
svarade jag, nöjd med mig själv.
Men han fortsatte så klart och talade om så bra det var.
–Med boxer kan man ta det med sig till sommarstugan. Har ni sommarstuga? Husvagn? , fortsatte han.
–Vid vår sommarstuga finns ingen ström och husvagn har vi ingen.
–Nähä. Men varför vill ni inte byta?
–Av ren lathet vill vi inte byta vårt abonnemang-
–Men det är inget svårt. Du bara hämtar ut den nya boxen...
–Ja, men till den stora TV'n har vi ingen vanlig antenn, bara parabol.
–Jaha, men det kan ni väl fixa?

Men jag stod på mig och samtalet avslutades utan att jag köpt något.

För några veckor ringde det från ett elbolag och ville vi skulle byta. Hon ringde flera gånger. Sambon sa nej första gången. Verkade det intressant skulle han ringa dem. Andra gången svarade jag och jag sa jag skulle kolla med sambon. Hon ringde igen och jag sa att vi sa nej. Vi kunde tänka på det så skulle hon återkomma. Hon började bli otrevlig när vi sa nej hela tiden. Nästa gång svarade jag inte. Inte nästa heller utan dottern hann så klart svara. Sambon var hemma så han fick tala med försäljaren. När han talat klart kom han och sa att "... hon ringer nog inte hit något mer...". Eftersom inte jag kan vara otrevlig är han det för oss båda.

Men eftersom dessa försäljare nu har börjat ringa är det nog dags att uppdateras i Nix-Telefon.

Brrr... va' kallt!

Det ser jättefint ut när man tittar ut. Solen skiner, alldeles blå himmel och så tittar man på temperaturen, -21 grader. Visst, det går att vara ute men inte så länge. Var ut med hunden och attans vad det drog kallt åt ansiktet. Ska försöka gå ut en sväng till sen när jag och sonen ätit frukost/lunch. Dottern är i Likenäs så det är bara sonen och jag hemma. Just nu sitter vi vid varsin dator. Han spelar och jag kollar mejl och bloggar.

Får se om jag kan slita honom från datorn så han kommer och äter frukost. Annars får jag vänta ut honom. Eftersom det kan bli för mycket dator ibland så får han sitta en timma om dagen (nu under jullovet har inte detta följts men det har i alla fall inte blivit hela dagar). Ibland kan han få datorförbud också och ibland kan han "tjäna" in minuter. Hjälper han till med vissa grejer ( t ex dukar bordet, plocka ur diskmaskinen) får han extra minuter vid datorn (olika beroende på vad det är för något, t ex 5 min för att duka bordet).

Sambon tänkte införa detta system på mig också, alltså max en timme om dagen. Vadå? Jag sitter väl inte vid datorn mycket? Bara någon timme per dag?
Okej, jag får erkänna att jag är beroende. Jag måste kolla mejl flera gånger om dagen (även om jag kanske bara får ett par i veckan), kolla in bloggar (något jag börjat med nu på senaste tiden) läser tidningar, kollar Studentnätet, kollar på Tradera och spelar (ja, jag får erkänna att jag också spelar spel). Jag vet inte hur jag skulle klara mig utan internet. Under julen satt syster, svågern och jag och kollade på VH1 och gamla 80-talslåtar och så började vi undra vad artisterna gör idag eller var de kom ifrån etc. Då var det bara att kolla det på internet så fick vi svaren direkt. Praktiskt. Behöver aldrig bli oense om vem som har rätt eller fel, (och i min familj är det ingen som ger sig förrän han/hon blivit överbevisad, vissa ger sig inte då heller:) ).

Fler än jag som är beroende?

Jippi...

... det snöar. Lite iallafall. 

Sambon kom hem och sa att det kunde iallafall snöa på helgerna! Då upplyste jag honom att det är helg. "javisst ja", var hans kommentar. Sen fortsatte jag att upplysa honom om att det är ingen riktig arbetsdag förrän på onsdag. "Va´, nä´, nu skojar du!" ... "hmm..." sa han och satte sig och surade:).

I drömmarnas land...

... har jag varit nu. Klickade mig till Fotograf Helena H. Hon har både en blogg och hemsida. Hon tar underbara foton och hur hon hinner med allt vet jag inte, för det verkar som hon är på resande fot ofta.
Det var bröllopsbilderna jag satt och kollade in. Allt ser så perfekt ut. Allt från påklädning ända tills festen.

Men sådana bröllop lär väl bli sånt jag bara får drömma om (eller bli inbjuden till).

Äntligen...

...är pusslet klart!


Tystnaden

Här hemma är det alldeles tyst (nästan, radion är på, men det räknas inte). Barnen är hos kompisar, sambon ligger och sover (eftersom han började så tidigt) och hunden är ute. Katten har också gått ut, men hon gör inte så mycket väsen av sig om hon är inne. Hon går i "ide" vintertid, hon är bara ute korta stunder för att göra det som är nödvändigt, sen kommer hon in och lägger sig vid ett element.

Eftersom jag nu är alldeles ensam så borde jag ju börja läsa till tentan jag har snart. Men det kändes inte så inspirerande så jag sitter vid datorn, lägger pussel, har lagt i en tvättmaskin, funderar på vad vi ska ha till middag etc. Kom på att det är fredag, kanske man ska ha fredagsmys? Dagarna bara flyter ihop så här under julen. Det var ju fredag alldeles nyss? Nej, då var det ju tisdag!?

Nu ska jag gå och släppa in katten, för nu har hon varit ute i fem minuter;).

PS. Nån som ser att jag ändrat lite i bloggen? Det är ingen stor förändring utan har bara ändrat bakgrunden i en annan nyans...hihi

Ooops...

...nu är det nog dags att gå och lägga sig. Sambon kom just upp och är på väg att på jobbet och jag har inte lagt mig än. Men jag tror inte han sovit något. Han har nog bara väntat på att klockan ska gå så att han får åka iväg på jobbet. Han missade en arbetsdag när han låg hemma i influensa i tisdags så nu drar det... fattar inte vad det är för speciellt med att köra timmerbil.

Jag måste bara tala om att jag kommit på varför han blev liggande sjuk i influensa. (Pappa var också sjuk julhelgen). Jo, ibland straffar Gud de som arbetar på helgdagar. Eftersom de jobbade juldagen och annandagen så blev de sjuka. (Haha)

Eller så är de allergiska mot den nya lastbilen.

På begäran kommer det här kort på nykomlingen.



Så här ser en timmerbil ut innan bucklorna. Rent och fint, så dottern kan posera i vita kläder.



Nu bara väntar de på att de ska börja köra i nybilen.

Är det fler...

...än jag som har problem med bloggen? Inläggen jag skriver syns inte direkt och ibland måste de publiceras flera gånger. Kommentarer syns inte de heller. En del får jag mejl om men inte alla och sen står det inte under inläggen att det finns kommentarer. Det är lite irriterande!

God fortsättning på 2009

Nu är den första dagen av 2009 till ända. Nu är det 364 dagar kvar till nästa år. Vi är snart där ska ni se. Ju äldre man blir ju fortare går tiden har jag märkt. Det är kanske därför jag är en tidsoptimist. Tiden går alldeles för fort för det jag ska göra. (Jag kanske gör saker långsammare också men det tvivlar jag på, jag är ju inte gammal. Lite drygt tjugo, ungefär)

Det har varit en lugn nyårsdag. Vi sov länge allihop. Efter "frunchen" (blev en väldigt sen frukost idag, nästan för sen för lunch också), skjutsade sambon sonen till en kompis. Dottern surade ett tag för att hon inte hade någon att leka med men det gick bättre när hon kom på att då fick hon ju ha datorn för sig själv. Sambon läste i en bok och jag lade pussel. Det har varit en väääldigt luuugn daaaag.

Nu är jag nästan klar med pusslet. Det är bara uppe i ett hörn kvar, ett femtiotal bitar kvar, fattar inte varför jag ska köra fast på slutet, men alla bitar ser likadana ut. Men jag ska inte ge upp, utan det ska bli klart. Sen när jag är klar, då river jag ner det i kartongen tillbaka! Jo, så har jag alltid gjort. Sen kanske jag lägger det igen om några år. I och för sig har jag en del olagda pussel på lager nu, så jag har ju ingen brist på sysselsättning om det skulle vara så. Vilket en studerande tvåbarnsmamma aldrig har (alltså brist på sysselsättning, brist på tid är något jag alltid har).

Är det bara jag som skulle vilja ha fler timmar på ett dygn?

Nyårsafton

Nu är det slut på 2008 och 2009 har börjat.

Vi blev hemma och hade mysig nyårsmiddag. Jag gjorde maten och dottern dukade. Det var som att vara på Nobelmiddag. Jättetjusigt! (Serveringspersonalen är med på bild)



Vi började med Toast Skagen. (Mmm... Blir nog en nattmacka sen.)



Sen till huvudrätt blev det fläskfilé med potatisgratäng och sallad. (Barnen är inte så noga med fläskfile så de fick köttbullar).



Till efterrätt blev det fruktsallad med grädde (eller vaniljsås). Barnen åt glass (tresmak) med chokladsås och strössel.



(Och som vanligt hann alla börja äta och nästan äta klart innan jag börjat ens.)

Till maten drack vi julmust, hallonsaft, mousserande vin och rödvin. Var tvungen att testa en mousserande vin som har legat några år, men den var helt OK så den drack  vi till förrätten (vet inte om det passar till toast skagen) och så skålade vi in det nya året med den. Barnen skålade i äppeljuice.

Det var lite kallt när vi var ute med fyrverkerierna. Visserligen har det blivit lite varmare nu än det var i morse men det är ju fortfarande kallt. (-15 grader nu, -20 i morse).

Barnen satt på första parkett och tittade på det storslagna fyrverkeriet i Tôrp.









Jag hann fånga några fina "explosioner" på bild, men det är inte det lättaste märkte jag.

Nu har det nya året börjat!

RSS 2.0