Äntligen!!!!!!

Nu är den jobbiga kursen slut. Nu är det "bara" C-uppsatsen kvar, men först ska jag vara ledig hela påsken och inte tänka på skolan alls. Jag ska leta reda på en bra, skönlitterär bok som jag ska läsa och sen ska jag sova och vila hjärnan.

Men innan jag gör det, så måste jag ta itu med hemmet, innan det gror igen. Har fått de andra familjemedlemmarna att göra lite idag, så ska jag se vad jag hinner med imorgon. Tvättkorgen är överfull som vanligt, köksgolvet har jag inte torkat på evigheter, blommorna behöver vatten och så ska jag ställa undan alla skolböcker som jag använt igen under kursen. Nu ska de förvisas till bokhyllan tillbaka. Just nu ligger de lite överallt... på bordet, i väskan, i andra kassar... det kommer att se mer undanplockat ut bara de hamnar i bokhyllan tillbaka. Nu ska jag inte plocka fram några böcker förrän till veckan, när vi ska försöka få ner en början på C-uppsatsen. Men efter den period som varit nu, kommer C-uppsatsskivandet kännas som semester...

Jag belönade mig själv med blommor idag, för det tycker jag attt jag är värd efter allt slit den senaste tiden. Så nu har jag nya, fräscha, gula begonior i köksfönstret och lila tulpaner på köksbordet. Bara jag får plocka undan och lägga på en ny duk och torka köksgolvet imorgon, så tar jag påskledigt.

Jag önskar alla en trevlig påsk!



Jag glömde...

... allt bredvid skolan som också kommer till i mitt smått kaotiska schema. Födelsedagar, kalas och olika möten. Plus att det måste putsas lite i hemmet så att inte det gror igen och kläder tvättas. Förra veckan så hann sambon göra en del i hemmet, eftersom han jobbade natt och inte åkte på arbete förrän jag nästan var hemma.

Vissa saker prioriteras mer än andra. Men det är väl så det ska vara. Bara jag prioriterar rätt saker...?

Utvecklingssamtalet för sonen kunde vänta tills efter påsk. Det kändes bra, så slapp jag försöka pussla in det. Men det kom till ett föräldramöte istället. Dottern ska visst sälja bröd nästa tisdag, så jag vet vad jag ska göra i helgen.

Honkatten har varit till veterinären så vi ska slippa trånande hankatter som kan leda till kattunger iallafall. Så nu får hon inte gå ut på en vecka, vilket hon INTE tycker är kul. Visste inte rikttigt hur jag skulle få in ett veterinärsbesök, men kom på att jag kunde ju ta med henne till Ulvsby när jag skulle till skolan, så slapp jag passa in med en ledig dag (som inte blir förrän efter påsk).

Känns skönt att vara hemma idag och "bara" skriva rapport... känns som jag är nästan ledig. Så kan jag ju blogga lite också... det är ju roligare än att skriva en rapport med "en reflekterande diskussion med ordentliga referenser till företagsekonomiska teorier".


Jag lever...

Om det går att kalla det liv... det är mycket nu. Men jag måste ju tala om för er läsare att jag finns här, men tiden räcker inte riktigt till... till något. Allt blir halvddant, vilket inte kan vara bra det heller.
Det är riktgit körigt i skolan och de två föregående veckorna ägnades åt grupparbete 8 timmar, metod-PM 4 timmar och resa till och från KAU 4 timmar och sen så kanske man måste sova och äta lite också...
Jag orkar inte riktigt med att ha det så en längre tid, så "räddningen" är att det "lugnar" ner sig till påsk och det blir bara en kurs att ägna sig åt... C-uppsatsen. Vilket ger mig ångest bara jag tänker på den.

Nu ska jag försöka få ihop en rapport på 12000-14000 tecken, läsa 4 artiklar på cirka 10-15 sidor vardera), där tre är på engelska. Dessa ska jag kunna vara med och diskutera vid ett seminarium nästa onsdag, då deadlinen för rapporten är. Så har vi första träffen med handledaren på fredag, vilket också ska förberedas. men det krockar med min redovisning av det juridiska prakitkfallet, så min medskribent får träffa honom ensam (för det var den enda tiden som passade vår handledare).

Pust och stön! Till påsken ska jag ta semester!!!


Veckans raggningsreplik?

Busschauffören till tjejen som ska gå av bussen nästan ute i ödemarken (de har samtalat lite):
- Jag måste bara få fråga; bor du ensam här? Eller är du tillsammans med någon?
- Ehhh? Jo, jag bor här med någon?
- Jaha, är det någon jag känner?

Som passagerare som hör denna dialog, kan man inte anant än le åt hans försök (eller vad det nu var). Han kom förmodligen på sen att hela samtalet hördes.

Kalas igår, lite trött idag...

... och då var det bara barnkalas ;). Sonen hade 11-årskalas igår kväll och det är ju lite annorlunda att ha tio barn här istället för de två ordinarie. (Tänk Familjen Annorlunda, de klarar ju det).
Men jag överlevde och huset står kvar. Jag behöver inte ens plocka ihop, för jag tror inte de stökat till det någonstans (vilket yngre barn brukar göra). Tänk vad stora de börjar bli, de små liven. Det enda jag behövde plocka, var fram maten och bort disken och fram med tårtan och bort med disken.

Lite lekar blev det, men jag är den minst påhittiga när det gäller sånt, men jag tror det blev lite bra iallafall. En skattjakt hade jag fixat, för godispåsar vill de ha, men de är lite för gamla för fiskdamm(?) (vilket jag vet att de helt säkert skulle kunna ha om det var frågan om att få godis). Nu hade jag gjort skattjakten lite svårare än andra år, vilket kanske inte var så kul när det var minus 16 grader ute, när de skulle ut på skattjakt. Alla var ju inte klädda för att vara ute en längre stund, men vantar, mössor och skor fanns att låna. Erbjöd täckbyxor, men det skulle nog gå bra ändå. Jag hade gjort en skattkarta och delat den i flera delar, som de skulle leta fram (efter att få ny ledtråd på varje bit). Kruxet var att jag hade satt två kodlås innan de skulle kunna få skatten, som skulle lösas genom uträkning. Då tog det lite längre tid att komma fram till skatten, eftersom de inte räknade rätt och fick räkna igen. För att få upp första låset fick jag, efter ett tag, gå ut och kolla så de hade rätt uppgifter de räknade med. När de väl fått upp låset till dörren, så fick de ta med sig skattkistan in i värmen för att få upp det andra kodlåset som satt på den. Men jag hoppas de tyckte det var en roligt skattjakt, trots kylan.

Fyra timmars kalas känns, efter alla åkt hem. Nu var det ganska lugnt, men det maten skulle fram, lekar skulle lekas, bort med maten, fler lekar (samtidigt som jag plockade bort maten), sen fick de gå ut under tiden jag plockade fram saft, kakor m.m (men hade ju ändå koll så att de hittade skattkartan) och sen blev det tårta. Under tiden de åt, så pustade jag ut, för äta kan de ju göra själva :-).
 
Jag tror att barnen (ungdomarna) tyckte det var kul. Det var mycket skratt iallafall.

Jag måste bara dela med mig av några kommentarer:
"På vissa kalas kan det vara snålt med godis i påsarna... men inte här!"  
"Men det är kul att klä sig i klänning..." (sagt av en kille)


För mycket? (Lagom tyckte jag, för både påsen och plånboken.)


Dukat för tacos...


Lek i väntan på maten...


I väntan på tårtan...

(Jag hade funderat på att dottern skulle få ha sitt 8-årskalas idag, men jag väntar till en annan helg. Det räcker med att släkten kommer imorgon.


RSS 2.0