Lite roligt var det...



Urklipp ur dagens facebookinlägg, med egna kommentarer ;)
(innan jag får påhopp... ja, jag vet att det inte var den lärarens lektion, men jag tyckte det var lite kul om det nu hade varit så ;)...)


Dålig samvete del 2

Jag återanvänder en rubrik (igen).

Igår mildrades det dåliga samvetet lite. Dottern var sjuk och jag åkte hem tidigare från jobbet. Sambon var hemma förmiddag och när han åkte på jobbet, så kom jag hem. Hon är "bara" förkyld (ingen magsjuka! (än)...), men det kändes skönt att åka hem några timmar tidigare och pyssla om henne lite, med halstabletter och en tidning. Idag var hon tillbaka i skolan, eftersom de skulle göra något filmprojekt som de sett fram emot.

Jag kan inte komma ihåg när senast jag var hemma från jobbet när någon av barnen varit sjuk. Nu har de i och för sig varit väldigt friska, men de få gånger de varit sjuka har farmor för det mesta kunnat ställa upp. Där kommer det dåliga samvetet in igen... att inte vara hemma med barnen när de är sjuka utan utnyttja andra istället. Nu vet jag att de har det bra hos farmor och de får gärna vara där, så egentligen borde jag ju ha ett bra samvete eftersom känslan borde vara att jag gjort rätt...


Dåligt samvete

Jag har aldrig dåligt samvete över något och trivs med hur jag gör allt och hinner med allt och har tid med allt och alla... och ljuger som en häst travar gör jag också (inte har jag dåligt samvete för det). (Hoppas ni förstår ironin).

Samvete... känslan av vad som är rätt eller fel.
Förhoppningsvis har jag för det mesta ett gott samvete och borde för det mesta känna att jag gör rätt, men många gånger kommer det dåliga samvetet fram. Gjorde jag verkligen rätt? Kunde jag gjort bättre? Det dåliga samvetet kommer när jag inte håller det jag lovar, efter att t ex gång på gång sagt att "ja, jag ska komma och hälsa på". Dåligt samvete av att jobba, istället för att göra något roligt med barnen när de har lov.
 
Dåligt samvete... desto mer jag sitter och tänker, desto mer kommer jag på. Sådant som jag har eller har haft dåligt samvete för. Jag avslutar nog inlägget istället, innan jag får dåligt samvete för vad jag tänkte skriva...


Norrsken

Inte lätt att fota norrsken, men jag gjorde ett försök.

Betydligt finare i verkligheten och helt magiskt.

Första kyssen...

... tänker jag inte skriva om. Inte för att jag inte vill, utan för jag kommer faktiskt inte riktigt ihåg.
Skillnaden på puss och kyss? För visst kanske man pussades men jag kommer inte ihåg när det började bli kyssar. Kommer faktiskt inte ihåg vem det kunde vara heller... eller jag kanske har förträngt det?

Men sista månaden har jag märkt och känt av lite ungdomsförälskelse... inte för egen del, men sonen har en flickvän ;). Det verkar vara lite så där snuttinuttigt... (iallafall på facebook).


Året jag föddes

Googlade året jag föddes och hamnade så klart på Wikipedia. Här är några händelser som inträffade året jag föddes enligt Wikipedia:

* den nya regeringsformen träder i kraft och kungens roll blir symbolisk
* en ny lag om att alla över 15 som färdas i framsätet måste ha bälte på sig
* rösträtten sänks från 20 till 18
* arbetet med att konstruera USAs första rymdfärja Columbia påbörjas
* Sverige drabbas av värmebölja
* "Saturday Night Live" börjar sändas i USA
* "Karl-Bertil Jonssons julafton" sänds för första gången (och har sänts varje julafton sedan dess)
* vissa medlemmar av Jehovas vittnen tror att domedagen sker detta år (vilket uppenbarligen inte hände)
* detta år är utsett av FN som kvinnornas år

Det verkar som om det inträffade väldigt många olyckor med tåg, bilar, flyg, båtar och explosioner där många människor förolyckas.Ett jordskalv i Turkiet som kräver 3000 människors liv.

Detta är några av händelserna från året jag föddes...

Vilket var samma år som Eurovision Song Contest vanns av Nederländerna med Ding dinge-dong och ABBA gav ut sitt tredje album "ABBA". Året då Volvo började tillverka "remjohan" (Volvo 66).
 
Det är nästan som det börjar kännas som om det var länge sedan...
 


Ett minne från skoltiden... forts.

Vargnatta! Innebandyturnering en hel natt för norra Värmlands fritidsgårdar (ungdomar i högstadieålder). Startade 1984 och första året jag var dit måste varit... hmm... måste bara räkna lite... 1989 (?). Eller om jag kanske inte var dit förrän 1990? 
Jag var aldrig med och spelade utan var bara med i hejaklacken, men vi åkte buss dit och det blev tidig morgon innan jag var hemma. Eller första gången hann det bli morgon. Det var väldigt halt på kvällen, så bussarna var tvungna att invänta sandbilar och turneringen sköts upp, vilket innebar att det slutade senare än det var menat. Jag tror jag var hemma vid åtta-niotiden på morgonen, men jag kan komma ihåg fel.

Jag kommer ihåg trängseln på läktaren i Stjernehallen och hur det glesades ut under kvällen. Samma trängsel var det i fredags, om inte ännu trängre. men det var kul att åka dit och heja på ungdomarna. Sonen och jag var dit, men han kommer ju inte få spela förrän nästa år. Hejade på både Stöllets och Sysslebäcks ungdomar, men stannande inte kvar längre än till midnatt, då jag tyckte det var dags att åka hem.

Hoppas att det blir lag från Stöllet nästa år också, för då ska jag dit och heja på sonen :-)

Ett minne från skoltiden...

... ska jag återuppleva nu. Eller... jag vet ju inte om det blir samma sak nu, men nog kommer jag minnas hur det var :-)


Något rött

Något rött får jag se om det blir nu... mitt hår alltså. jag har valt en brun färg, men oftast finns det rött i färgen och då kan mitt hår bli rött. Risken (eller chansen, beroende på vad man tycker om) att det blir rött nu, beror på om hur färgen klarar kyla. Har haft i färg och tänker sätta mig en liten stund vid datorn under verkningstiden, då proppen går (eller en fas, för det mesta blir svart). Bara att knalla ut, håret fuktigt av färgen, i minus tio grader. Så vet jag att jag har svårt att nå de översta säkringarna och då är det svårt att se vem jag ska byta, så jag vet att det kan ta ett tag. Men det gick smidigt och jag är tillbaka och så är även strömmen. Jag och hann till och med skriva ett inlägg.

Nu måste jag gå och skölja ur...

(Måste ta en av förra veckans ämne, för det var så lämpligt)


Uppdatering:
Inget rött och inget grått... mörkbrunt blev det

 




I min väska

I min väska finns det mycket... eller i mina väskor kanske man ska säga. Vad jag har i väskan beror på vad jag gör, vart jag ska eller vad jag behöver.
I väskan till jobbet har jag just nu plånbok, kalendern, terminalglasögon (som jag aldrig använder och som det är evigheter sen jag skaffade, kan vara dags för nytt syntest), huvudvärkstabletter, pennor (ibland har jag väldigt många och ibland ingen), laddare till mobilen, hårspänne, liten hårborste och ett litet anteckningsblock. Det är det jag har i den väska jag använder just nu. Byter jag väska, tar det ett tag innan jag fyllt upp den med allt som jag kan komma behöva, men nog kan jag fylla väskan om det finns plats i den...
Ska jag på shopping så tar jag en mindre väska som plånboken, en penna och mobiltelefonen får plats i.
Ska jag på fest, vill jag helst inte ha någon väska alls.

Det är inte alltid jag har väska... för det mesta stoppar jag det jag behöver i fickorna. Telefonen och nycklarna i byxfickorna, plånbok, vantar och pannband i jackfickorna. I mina jackfickor brukar det finnas mycket. Nu vintertid är det vantar, pannband, reflexer, läppbalsam, näsdukar, tändstickor (vet inte vad jag har använt de till, men de ligger kvar i fickan) och ibland kan det även ligga en penna i fickan (jag vet inte varför jag har pennor med mig överallt, men de kommer ofta till användning).

I min väska... ett ämne som skulle kunna bli jättestort, men jag avslutar här, innan ni får veta vad jag packar med mig när jag ska ut och resa :-)

En paus

En paus från bloggandet har jag tagit. Varför vet jag inte riktigt, men helt plötsligt hade det gått en vecka utan att jag bloggat... sen hade det plötsligt gått en månad, två månader osv. Det var lite skönt att bara låta bli bloggen, men jag har ju fortfarande läst andras... :-)
Lusten attt blogga kom tillbaka lite nu under julen och när sedan Gottoblandat kom med förslag på olika bloggämnen, så blinkade det till lite bakom pannbenet och inspirationen kom. Jag börjar med " En paus", ett av denna veckas sju ämnen, men eventuellt kommer jag ta något av föregående veckors ämnen också/istället.

En paus har man lust att ta från det mesta ibland... och det tycker jag man ska göra också. Alla dessa måsten som ibland ligger som en börda eller tröttheten som kommer smygande den här mörka tiden (eller trött kan man väl vara när som helst). Ta då en paus och samla krafter (mentalt och fysiskt), så kanske det känns lättare sen...
Vi går nu mot ljusare tider och det märks både morgon och kväll... det känns ganska bra att det nu inte är helt mörkt när jag åker från jobbet (visserligen kanske jag inte hinner hem innan det blivit mörkt, men jag vet att inom en snar framtid är det även ljust när jag kommer hem).


Okej...

... kanske ska börja blogga igen. Fick lite lust till det. Funderar på att hänga på Malins bloggämnen. Det inspirerar lite och det är bra att få uppslag om det inte skulle komma fram något eget ur hjärnan.
De få som troget tittar in då och då och hoppas på att jag skulle fått tummen ur... ett inlägg blev det nu för er iallafall.

På återseende!

RSS 2.0