Nu ligger jag...

...inte efter längre. Iallafall inte när det gäller skolan. Har fått resultatet på senaste omtentan i Nationalekonomi och jag fick godkänt!!! Gôtt och veta att den är avklarad. Känns faktiskt riktigt skönt att vara ikapp. (Får se om det håller i sig nu också...)

Ska se om jag kommer ihåg att hämta ut tentan imorgon och se efter vad jag fått poäng på...för jag misstänker nästan att läraren har varit snäll...för jag hade precis godkänt. Men det ska jag inte klaga på, för nu behöver jag inte tänka på att jag ska göra den tentan till våren.

Ställningen är nere...

Måste ju visa bilder på hur norra sidan av huset blev när det nu är klart.

Före:


Efter:


Vilken duktig sambo jag har, eller hur.

Nu är baksidan och norrsidan klar, nu är det bara två väggar kvar. Funderar på att ta väggen mot söder nästa år och spara framsidan till sist, så vi får lite mer tid att fundera ut hur vi ska göra med glasverandan och balkongen.

Jag har mina ideer, men vi kan ju komma på andra, billigare och enklare alternativ. 



Jag vill ju att den ska se ut som den gör nu, men det är mycket arbete och det kostar en del (iallfall som jag vill ha det). Skulle kunna ta ner och kitta om fönstren, men det verkar så tråkigt. Och så kommer de inte att passa mot väggen när isoleringen och timmerpanelen kommer på. Men är det någon som tycker det är roligt att kitta fönster och har tid och lust är det bara att anmäla intresse. (Är ni åtta stycken blir det ett fönster var + dörrarna)



Jag vet hur jag vill ha det... men plånboken håller inte med. Vi har ju en garderob på övervåningen som ska bli ett badrum och det kommer ju att kosta både pengar och tid det med. Men det har jag väntat på i sju år och lär väl kanske få vänta lika länge till...


Ladies night!

Hade en jättetrevlig kväll igår. Maten var väl inte den bästa, små portioner och inte riktigt vad vi förväntat av krispig potatiskaka (fanns ingen krispighet, utan var som en stor, stekt moskula). Skulle kanske ha ätit på något annat ställe innan (vi satt på isen i Löfbergs Lila arena och åt), men då hade vi kanske inte kommit i samma stämning, eller?

För stämningen var på topp i arenan. Det går inte att beskriva showen utan den måste ses. Försökte ta lite kort, men min kamera är kass på att ta kort i mörka lokaler och på långt håll. Hade artisterna ganska nära vissa gånger, men det var svårt att få bilder iallafall. Hade ju fullt upp med att skratta, klappa händer och busvissla.

Kvällens överraskning var att Matte från Bygglov var med och gick runt i Loungen innan showen. Hann inte ta kort på honom heller. Han var sen med en sväng i showen också... i snickarbyxor och bar överkropp...behöver jag säga mer? Sen var det ju män i bara överkroppar som dammsög, skurade golvet och strök kläder...som Micke Tornving sa "vi vet vad det är kvinnor vill se" (istället för 80-talets Chippendales).

Många roliga scener och mycket musik, en TOPPENSHOW!!!!

Fåfäng 2

Nu har jag sminkat mig och satt i örhängen också... hör inte heller till "vardagsstassen". Men tänk så fin man känner sig, de få gånger man klär upp sig.

Nu bär det snart iväg till Karlstad...hoppas nu att vi får en trevlig kväll, alla vi som är där.

Fåfäng?

Är jag fåfäng? Hmm...det tycker inte jag att jag är, men just nu sitter jag och målar naglarna. Undrar när jag gjorde det sist? I våras? Ja, det kan det ha varit. Och nu sitter jag här igen och målar, bara för att jag ska på "Ladies night".

Två gånger hittills i år. Säkert 100% mer än ifjol.

Jag tycker det är fint med målade naglar...på andra. Mina blir inte alls bra och så underhåller jag dem inte, så det blir så fult när det flagnar.

Men ikväll ska det väl hålla sig snyggt iallafall.

Fåfäng? Kanske inte.

I morgon...

...ska jag på tjejfest... en helkväll med bara tjejer i en massa åldrar. Några som jag känner, men de flesta är för mig helt okända personer. Men jag tror det blir en rolig kväll.

Jag ska på Ladies Night!!!!!!!!

Tror det blir jätteroligt och trevligt. Vi är ett gäng som ska iväg och börjar kvällen med mat. Sen hoppas jag på att det fortsätter med en bra show och kanske eventuellt att det fortsätter efter showen också. Vet att det även är flera som jag känner som ska dit, så jag hoppas att vi allihopa får en trevlig kväll.


Skärpning!!!

Nu har det varit lite med bloggande sista tiden...nu får jag ta och skärpa mig och leta inspiration.

...

Tisdag morgon...alldeles för tidig morgon.

Åker snart iväg till Karlstad...ska bara fixa matsäck (som jag kan äta på vägen ner). Jag har väldigt svårt att äta direkt jag vaknar (och särskilt så här tidigt) så det blir att bre med sig en smörgås och stoppa i munnen på väggen ner.

Ha en bra dag allihopa!

(Längtar till i morgon... då ska jag inte iväg)

Puh...

....äntligen, nu är det helg. Lång vecka med många resor till skolan. Sitter visserligen kvar på skolan just nu, men är snart på hemväg. Ska bara äta lunch och sen bär det av hemöver.
Har haft tenta idag. Omtenta i nationalekonomi. Vet inte om det är litteraturen jag inte förstår, om det är läraren som inte förklarat på ett bra sätt eller om jag är trögfattad, men jag tycker nationalekonomin är svår. Jag blandar ihop begreppen och missförstår frågorna. Vet att jag läst på för lite den här gången, men det kan ju ha fastnat något de andra gångerna. Första delen går bra, men sen när det kommer frågor om världspolitiken och dess olika stimulanser i ekonomin...då är det stopp i min hjärna. Jag har svarat på alla frågor, men det är bara gissningar och en massa ord som jag hoppas träffar rätt.

Men nu är tentan gjord och jag behöver bara koncentrera mig på den kurs vi har nu och det känns bra.

Nu ska jag gå och se vad det finns för lunch att välja på och sen bär det av de 12 milen hem.

Inställd match

Sonens fotbollsmatch blir inställd. Gissa varför? Fotbollsplanen var för blöt. Inte helt oväntat, med tanke på att det har regnat hela dagen...nej, jag menar hela sommaren... och att det fortfarande öser ner.

Känns ganska bra att inte behöva stå ute och titta på dem i spöregn. Tror nog ungarna tycker det är skönt att inte behöva spela i regnet också.

Nu blir det nog mysfredag med Doobidoo, chips och brasa istället.

Senaste familjemedlemmen

I söndags fick vi tillökning...då var vi till grannbyn och hämtade en kattunge. Barnen har väntat och längtat att hämta hem henne sen hon föddes, så det har varit en lång sommar. De har varit dit flera gånger i sommar och sett hur kattungarna har växt, eftersom det är en barnfamilj och barnen är i samma ålder som mina barn.



Barnen har lovat att de ska ta hand om katten och ge den mat, vatten och göra rent kattlådan. Mat och vatten går bra, men kattlådan är det värre med. Det är inget de gärna gör, men de har gjort det någon gång hittills, så jag hoppas att de fortsätter med det.



Vi har ju katt och hund sedan förut, så det var mer spännande och se hur de reagerade på ett nytt djur. Väntade någon dag innan vi lät katterna se varandra. Får nog vänta längre innan de får "känna" på varandra. Den lilla morskade iallafall upp sig och fräste så den stora hörde, så nu vågar den stora inte gå på övervåningen. Den lilla "otäcka" saken kan ju vara där :-). Vi får se om de accepterar varandra till slut. Inatt har den stora varit ute och har inte kommit in än, så vi börjar fundera på om hon rymt? Eller så regnar det för mycket så hon sitter under uthusen någon stans.



Favoritplatsen på dagen är på bordet, vid min dator. Dit går hon när hon ska vila.

Nu kom visst "gammelkatta" in. Förmodligen har hon legat i uthuset, för ute i regnet har hon inte varit. Hon var bara blöt på magen efter att ha sprungit i gräset på vägen in från "lo'n".


Idag har vi väder

Idag regnar det...igen!!! Visserligen har det väl varit skapligt väder den här veckan, om det inte blåst så förskräckligt. I onsdags blåste det, solen sken och så spöregnade det däremellan... varierande iallafall. Hinner inte tröttna :-).

Nu har det spöregnat sen igår kväll. Hoppas att det blir uppehåll ikväll när sonen ska spela fotboll i Torsby. Paraplyet har varit med på varenda match i sommar. Har inte behövt använda det varje match, men förberedd måste man ju vara.
Hoppas det går bra för dem ikväll. De har förlorat varje match, men har haft ledningen efter första halvlek många gånger och har varit nära oavgjort ett par gånger. Men det andra laget har då lyckats peta in ett mål de sista sekunderna. Så nu får ni hålla tummarna för dem ikväll när P10 spelar borta mot Västanvik.

RSS 2.0