Typiskt mig att inte få upp staken...

... till första advent. I fönstren lyser de elektriska stakarna så fint och även stjärnorna, men själva adventsstaken med levande ljus blev som vanligt bortglömd.
Tog fram den igår, men letade aldrig fram några ljus. I morse åt vi inte frukost samtidigt och nu i eftermiddag kom jag på att vi glömt tänt första ljuset.
Det var så dags då att börja leta efter stearinljus! Något som jag var säker på att det fanns, vilket det visade sig att det inte gjorde. Så det blev till att tända ett halvt nerbrunnet ljus, bara för att det skulle vara ett ljus tänt. Men nu har jag lyckats trolla fram fyra vita (nästan lika) ljus, så nu ska det bli ordning på staken!



Första advent

Så var det redan första advent och nu är det inte långt kvar till jul.

Undrar varför tiden går fortare ju äldre man blir? För jag vet att det inte dröjer förrän julen står för dörren och att allt som man skulle hinna med inte riktigt har blivit gjort. När jag var liten tyckte jag att det var den längsta månaden på året... och inte går det fortare om man öppnar luckorna i julkalendern i förväg heller.
Eller går tiden fortare nu än den gjorde förr? Dagens ungar kanske tycker att det inte alls är länge kvar till jul, utan de kanske också tycker att de ska hinna med mer än de gör?

Hmm... jag får fortsätta mina funderingar i kyrkan. För barnkören sjunger där idag och sen är det Röda Kors-basar i församlingshemmet. Sen hade jag funderingar på att åka på skyltsöndag... men det röstades ner av dottern. "Det måste vara tråkigt att åka och titta på skyltar?!"


Jobbångest?

I morgon börjar jag på nya jobbet. Tror jag börjar bli lite nervös, för i natt har jag drömt om nya arbetsplatsen och de nya arbetskamraterna (och som alla drömmar, är de väldigt ologiska).


Vem äger alla jackor?!

Det hänger jackor full hallen. Detta enligt sambon, som alltid hänger av sig jackan på köksstolen (vilket jag INTE tycker om).
"Men det finns ingen plats att hänga upp jackan..."
Ibland hänger det jackor på flera stolar i köket, eftersom sambon glömmer bort var han hängde av sig första jackan(vilket innebär att han sätter å sig en annan, som sedan hamnar på en stol).

Nu har jag inventerat antal jackor... 22 st (+ 2 som barnen har på sig i skolan idag). 4 av dessa är barnens (+ 2), 2 är mina och resterande är sambons... 16 st. Inte undra på att det dräller av hans jackor överallt.

Nu ska jag gå och inventera skorna... det kanske inte är jag som har flest skor :-)

Ung och bortskämd

Nytt program på TVn. Missade förra veckan, men idag passar jag på att se på de bortskämda ungarna som inte behövt hjälpa till hemma.

Kom på mig själv med att plocka undan efter ungarnas kvällsmat under tiden... inte bra. Jag får skärpa mig, annars blir mina barn likadana.


Väntan är över :-)

Nu är väntan över och beskedet blev positivt.

JAG HAR FÅTT JOBB!

Ekonomtjänst som är på bra avstånd från hemmet, fasta tider och fast lön. Det känns skönt! Börjar nästa måndag och jag hoppas att jag kommer in i det direkt och att jag trivs (vilket jag tror att jag kommer göra).



Snö, snö, snö

Nu har den första snön kommit... men så mycket har det inte kommit här iallafall. Verkar ha kommit mer längre söderut, om man hör på nyheterna, där de talar om kaos.

På Facebook fanns två inlägg efter varandra med två helt olika åsikter om snön. (hoppas det ör okej att jag lånar dem)


Jag tycker också om snö! Men ska jag ut och åka på vägen gör det inget om det snöat klart och vägen är plogad :-)

Jahapp!

Då var det gjort! Nu är det bara att vänta...

Grrr...

Tycker det skulle vara lättare att få upp barnen, nu när vi ställt om klockan till vintertid. Men ICKE! Bussen kommer 7.10... när nyheterna började kl. 7.00, hade inte dottern gått upp ur sängen än. Men hon hann att klä sig och borsta tänderna... men inget mer.
Skickade med äpple, banan och knäckebröd(!?), så jag får hoppas hon äter något. Men hon äter oftast inget på morgonen... undrar om de lär sig i skolan hur viktigt det är med frukost? För om jag talar om hur viktigt det är att äta frukost, så lyssnar hon inte :(.

Men jag kan inte tvinga henne att äta, när jag vet hur det är. Jag har väldigt svårt att få ner något tidigt på morgonen. Ett halvt rostat bröd , om jag måste, men det bästa är om jag varit vaken ett par timmar och sen får möjlighet att äta. Då har jag inga problem att få i mig frukosten. Så det brukar vara matsäck som gäller!

För de (utanför detta rektorsområde) som undrar varför jag skickar iväg ungarna tidigt när det är höstlov, kan jag upplysa om att de inte har höstlov, utan att de redan haft älgjaktslov istället.

Nu har jag varit uppe ett tag, så nu ska jag gå och äta frukost :-)


RSS 2.0