Universeum och Liseberg

Rekommenderar verkligen Universeum i Göteborg. Det var första gången jag var där men hoppas att det inte var den sista. Det är verkligen intressant för alla åldrar. Vi var tre generationer som gick runt och jag tror att vi alla såg något som intresserade oss.

 Det var fiskar som man fick se i "jätteakvarium".

  

Vi gick i regnskogen.

 

Där fanns det bl a fåglar och apor. (Det sitter en liten svart apa i mitten av bilden.)

   

I Explora fanns det mycket att göra t ex designa en fantasilastbil.



Vårt hotell, det tornet vi bodde i (våning 11 av 23).


 

Det var ganska mycket folk så det var trångt på vissa ställen (särskilt i caféet). Men vi gick igenom allt och så fick killarna "leka" lite på Explora innan vi gick till Liseberg någon timme innan tåget skulle gå.


Det var mysigt att gå omkring på Liseberg och få lite julkänsla. Det var minusgrader, (det kändes så iallafall) så vi fick verkligen den rätta julkänslan med snö, kyla, julpynt och försäljning av olika julsaker. Snön var visserligen konstgjord men den var fin att titta på iallafall. Några karuseller var öppna, men ingen tjatade på att åka, så vi köpte lotter istället (det blev inga storvinster förutom att pappa vann en "stor" kexchoklad, men den får väl inte vi ta del av). Mamma och killarna åkte Lisebergtornet ,som vi skulle åkt kvällen före men inte hann. Så något fick pojkarn "åka".

Jag ska verkligen försöka åka till Göteborg och "Jul på Liseberg" någon mer gång. Har även talat på att försöka komma dit på sommaren men det har inte hänt än.

Hade man haft tid och råd skulle man åka bort oftare och se sig omkring.

Men "borta bra, hemma bäst" är ett ordspråk som passar mig/oss bra. Det är alltid skönt att komma hem efter man varit bortrest.

Kommer ni ihåg...

...reklamen där en man sitter över en ångande balja och beklagar sig över att "...ni kvinnor klagar över att föda barn men då har ni aldrig varit riktigt förkyld..." (lite osäker på repliken). Så är det hemma just nu. Det finns ingen som är så sjuk som en man som är förkyld!

Göteborg

Ha varit och ätit frukost och packat väskorna så nu ska vi ut och se vad vi ska fördriva tiden med. Det blir nog inget problem. Vi ska gå på Universeum iallafall och sen får vi se vad vi hinner med. Tåget hem går tidigast 17:00 (med SJ´s förseningar blir det 18.00).

Får se om det händer något intressant som jag kan uppdatera med sen ikväll (eller imorgon kväll).


Puh...

Sitter nu på hotellrummet efter en "lång" dag. (Ja, jag har med datorn för jag är beroende av att vara "uppkopplad", för man kan ju missa något.)
Vaknade 05.00 (hade klockan på 05.30). Hostade och hade ont i halsen och orkade inte somna om men låg tills klockan ringde. Typiskt, att när man ska bort blir man förkyld. Sambon lika sjuk han. Men vi tog oss en kopp te och hoppades att det skulle bli bättre. Väckte sonen 06.15 så han fick klä sig och äta frukost. (Dottern är hos farmor och farfar i helgen).
Ca 7.00 åkte vi mot Karlstad. 9.04 skulle tåget mot Göteborg gå. Men nu är ju SJ ökänd för en sak... sina förseningar. Jajamen, fastän tåget utgick från Karlstad lyckades det bli försenat 55 minuter (fattar inte hur de bär sig åt). Det hade varit minusgrader inatt så att tåget hade frusit! Stön! Blir det inte kallt varje vinter?

  

Okej, 10.00 var vi på väg mot Göteborg. Tågresan gick bra utom att det var lite problem med platserna men det löste sig. (Vi är ett ganska stort gäng på ca 30 pers). Vi var framme i Göteborg 13.00. 16.00 skulle teatern börja och då skulle vi ha ätit lunch, checkat in och bytt om. Vi bor på Gothia Towers och när vi kom dit var ju inte alla rum klara, så det var bara en del som kunde checka in och en del fick ställa in väskorna i receptionen. Vi hade tur och fick rum direkt. Snabbt iväg och få i sig någon mat och sen tillbaka till hotellet och fixa till sig. 15.30 skulle vi träffas i receptionen för att gemensamt gå över vägen till Lisebergsteatern.

 

Vi såg buskisen "Solsting och snésprång". Vi fick skratta en hel del.
18.40 var den slut och vi hämtade jackorna (vilket tog tid) och gick ut. Jag ville gärna gå och kika runt lite på Liseberg så jag tog med mig "småkillarna" och tog vi en snabb titt. Men det var MYCKET folk. Vi skulle åka Lisebergstornet för att se ut över Göteborg i mörkret men det var kö och eftersom vi skulle träffas igen 19.30 för att gå och äta middag så vi hann inte med det.
20.00 var det trerätters middag på "Lilla London". Jättegott!
ca 22.30-23.00 var vi tillbaka på hotellet. Sambon och sonen lade sig nästan direkt. Inget röj ikväll alltså. Förkylningen har hållit sig lugn men man blir lite slö av den.

Jag ska nog snart krypa till kojs jag också. Vill ju inte missa hotellfrukosten imorgon! (Den är ju nästan det bästa med att bo på hotell).




Om det verkar lite "sluddrigt" skrivet beror det på vin.Jag skyller även de dåliga korten för detta eller att det är taget med mobilkamera (men misstänker att det blir ingen skillnad med eller utan vin).

Jag packar...

...för en helg i Göteborg. Ska åka tidigt imorgon så jag borde ha packat klart nu och gått och lagt mig. Men nej, tidsoptimist som jag är, har jag inte packat ner en endaste grej i resväskan. I huve´t och tanken är jag färdig och har fått med allt, men jag har inte kommit så långt i handling än.
Har tagit fram alla kläder (nästan, kanske ska ha någon mer top att välja på beroende på vad jag känner för imorgon), packat necessären (tror jag fått med tandborstarna), något spel och en kortlek kanske man ska ha med (bra sysselsättning på tåget). Det är bara att lägga ner allt i resväskan så är jag klar sen.

En bok kanske jag ska ta med, MP3-spelaren måste jag leta reda på, kameran måste med, batterier till de elektriska prylarna.... 

Sambon har packat... en fickplunta.

Jag får nog lägga på ett kol så att det inte blir så sent inatt.


23.35 Nu är jag klar och ska snart gå och lägga mig.

Tentaresultatet!

Idag var det äntligen dags att få reda på resultatet på senaste tentan. Jag fattar inte varför det ska ta så lång tid att rätta tentorna. (Vi är väl förmodligen inte den enda klassen;) på universitetet). Men de håller dagen när det ska vara klart iallafall. Resultatet ska anslås senast tre veckor efter tentadagen. Det där med tre veckor håller de (precis på klockslaget). Varken mer eller mindre. Inte kunde de få in resultatet igår inte. Nej, strax före kl.14.00 kunde jag se mitt resultat. (Har kollat "Min sida" ända sedan kl 8.00 imorse).

Efter att ha diskuterat provet med andra kurskamrater blir man ju mer och mer osäker på svaren och om man över huvudtaget har något rätt. Jag har varit inställd på att få göra omtentan den 12 december så det som har varit mest intressant är att veta hur långt från godkänd jag var. Eftersom jag inte kunde första och sista uppgiften som det var många poäng på. Inte var jag säker på andra frågor heller efter att ha pratat om vad andra svarat, så räknade jag med att hamna en bit under godkändnivån. För att bli godkänd ska man ha 60% rätt och efter tentan kändes det bra så jag trodde på 50%, men under veckorna som gått nu har jag blivit mer och mer osäker. Särskilt när alla varit osäkra.

Jag har planerat tentaläsningen och grupparbeten i december så jag skulle hinna med även lite julstök. Omtenta den 12:e och tenta den 19:e. Redovisning av grupparbete däremellan.

Nu blev hela min planering ändrad.

JAG KLARADE TENTAN!!!

(Så nu får jag ändra min planering :D, till det bättre)

Vackra vyer...

Fick en idé när jag läste min favoritblogg Kvarnhia. Där hade hon hittat ett vykort på internet, så jag kollade runt lite för att se vad det fanns mer för vykort från samma dalgång.

Då fann jag detta:



Samma dalgång men annan "ort". (Det är inte jag på bilden:D). Försökte lista ut vilket år vykortet är ifrån. Sent 70-tal, tidigt 80-tal kanske?

Fann även detta kort:



Taget från samma "utsiktsplats" men åt andra väderstrecket.

Vilken "utsiktplats" (berg, kulle, skogskifte) är bilderna tagna ifrån?

Närå, skojar bara. Men någon kanske vet vad man ser på korten?

Undrar om det finns nytagna kort från samma ställe? Skulle vara kul att se om det ändrat sig något.


Det lider mot jul...

Nu börjar jag få lite julstämning. Eller jag skapar min egen julstämning i brist på julstämning?!
Nu när det varit lite kyligare och stjärnklart är det mysigt att elda i kakelugnen. Det blir så go´ värme i rummet när vi eldar i den. Det är lite julmys att ha en brasa. Glögg hör ju också till "julmyset" så vi har druckit glögg ikväll. Jag ville även spela julsånger men där sa sambon stopp. Det gick han inte med på. Men snart , någon dag när han inte är hemma ... då åker julskivorna fram.



Det är bara lusten att julstäda som inte vill infinna sig. Hoppas bara att den kommer någon gång innan julafton. Ambitionen att få upp julgardinerna till första advent finns varje år men har ännu inte lyckats att klara det målet (till Lucia är nog det tidigaste jag fått upp dem). Men i år ligger jag bra till. Har just nu inga gardiner i köket så det är bara att sätta upp dem. Efter jag har haft tid och lust att putsa fönstren.



Grisjakt!

Nu är det dags för den årliga grisjakten!  Nu ska det letas och "jagas" grisar.

Jag talar om "Grisjakten" som är varje år i Värmlands Folkblad. Då sitter man och letar efter de numrerade grisarna varje dag och fyller i vilket sidnummer som grisen finns på. Första veckan brukar jag leta varje dag och skicka in. Andra veckan letar jag igenom alla veckans tidningar på lördag och fyller i och kanske skickar in. Tredje veckan tittar jag efter grisarna men fyller bara i om jag har tid och då brukar jag inte skicka in.

Dragning sker varje vecka men jag har inte haft turen att vinna. Kan bero på att jag inte skickar in. Kanske jag ska skicka in alla veckorna i år så har jag ju större chans att vinna  julskinka eller kaffe. Jag får gå och kolla igenom tidningen en gång till och fylla i dagens grisar. Sen måste man ju komma ihåg att skicka brevet i tid också. Hmm... första veckan går säkert bra.

Duktig vovve

Den här helgen jagas det älg igen. De började igår redan.
Hunden är lite halvtokig när det är dags för älgjakt (annars också i och för sig). Han vet direkt kvällen före vad det är frågan om. Sen på morgonen går han omkring och piper. Sambon brukar åka iväg utan hunden först på morgonen när jaktlaget ska träffas. Då blir han alldeles helstôllig när sambon går ut och sätter sig i bilen utan honom.
Trodde jag skulle få sovmorgon idag men så blev det inte. När sambon åkt blev jag väckt. "Pip", "gnäll", "skäll" lät det. Spring fram och tillbaka under tiden. Puh... det var den sovmorgonen. Försökte inte bry mig och stängde dörrarna men han hördes iallafall. Tur han bara piper och gnyr (skäller gör han bara när sambon åker iväg och så länge han ser bilen). Så står han där i fönstret och väntar på att sambon ska komma tillbaka. Det brukar ta en timme innan han kommer.

(Varför det tar så lång tid att träffas på morgonen för "gubbarna" (det finns några tjejer) vet jag inte. De är väl ungefär som vi "käringar". Vi får ju alltid höra att vi sitter och skvallrar och är borta länge. Gubbar är inte alls bättre, så det så. )

När så husse kommer hem och hämtar hunden blir han jätteglad. Han tycker det är kul att få komma ut i skogen och springa. Han får tag på älg också. Oftast bär det av och åt fel håll så det blir inget skjutet för honom. Men så igår gick det bra. Efter bara några minuter fick han tag på älg. Efter ytterligare några minuter skjöt en passkytt älgen. Hunden helnöjd (älgöron är visst gott tycker han) och husse stolt. (Undrar om han någon gång är lika stolt för något jag har gjort).

Hoppas det går lika bra idag.

Heja Cliffen!

Heja Cliffen!



Hur det gick andra dagen? Jo, det blev en tjur och husse var ännu stoltare.



RSS 2.0