Öppet hus!

Någon som inte vet vad Ni ska göra imorgon?

Då tycker jag ni ska ta er en tur till Gravol och min massörs nya lokal. Jag har redan varit där på ett besök, men imorgon har hon öppet hus för att fira flytten. Hon har då bl a erbjudande på presentkort och så finns tillfälle att prova på fotvård och zonterapi. Visning av Lingon & Blåbär och Tupperware finns på plats och möjlighet att beställa ev. julklappar. Det finns även möjlighet att köpa kaffe m.m.

Jag ska dit... ska du?

Lite annorlunda

I morgon har ungarna Halloweenfest på skolan. Jag skulle testa att göra "speciella" popcorn.
Nog blev de lite annorlunda :-)



Lite orange blev det... och några droppar "blod".



Sen var det dags att prova att göra svarta... det gick inte bra. De ser mer ut som brända popcorn med sot på, men annorlunda blev de ;).

Halloweenparty blir det i vilket fall och popcornen kommer att ta slut. Men nu har jag i allafall provat.


Nr 2 klar!

Då var jag klar med den andra broderade doptavlan! Den blev iallfall inte liggande i flera år... men det dröjde några år innan den påbörjades.
Tjejen behöver dock inte vänta lika länge som min dotter, som fick vänta i åtta år, utan bara hälften så länge. Men jag tror det är roligare för henne att få den nu, än när hon döptes... (hoppas det i allafall).

Nu är det bara ram som fattas... jag får se om jag springer på någon i någon affär. Annars blir det mammans problem att skaffa fram och montera :-).
Eller är det någon som har en kvadratisk, guldfärgad ram, storlek 20x20 cm, liggande i gömmorna?

Hmm... det finns nog säkert ramar i Ullared och dit ska nog tjejens mamma E snart... hon får nog köpa ramen själv ;) (eller hur E)?

Den blommar... igen!!!

Jag har de senaste åren lyckats ta död på de flesta blommor och nu var det nära att denna skulle gå samma väg... men det såg ut som om det kom knoppar, så jag lät den vara ifred, trots de gula bladen. Så nu blommar den IGEN! Men sen måste jag försöka få ny jord på den (och då lär den dö :( ).



Jag har absolut inte gröna fingrar, för jag vet ingen annan än jag som lyckats ta död på garderobsblommor, mer än jag. Men efter att ställt undan de senaste jag trodde var slut, så kommer de tillbaka, gröna och fräscha. Så de behöver kanske bara vila lite? Eller så har jag dolda gröna fingrar?


Säsongsbyte!

Dags att byta ut bilden i headern!


Från äppelblom till frostiga snöbär!


Bättre sent än aldrig :-)

Har gjort klart en sak som påbörjades för måååånga år sen. Den blev sen liggande, men nu är den klar!
Den låg halvfärdig i flera år, men så vet jag att jag fortsatte för något år sedan för att göra den färdig, men den blev inte klar då heller. (Varför vet jag inte, då det bara var en knapp timmes arbete kvar på den, med montage)

Men nu har dottern fått sin doptavla!




(Nu ska jag se om det finns material kvar för att göra en till... för det har jag lovat)

Bra start!

Bra start på älgjaktsveckan!


2-årsdag

Bloggen fyller faktiskt 2 år!
Det skulle vi behövt fira med tårta.
(Nu får det räcka med en bild på en tårta)



Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Synd att det varit lite tunt med nya inlägg senaste tiden, men jag ska försöka bättra mig.


Igen!

Jaha, så är det dags igen!

För vadå?

För älgjakt!

Samma visa som föregående år. ( Läs här och här)

Ingen har börjat leta reda på grejerna än. Var finns allt? Vad ska vi äta i skogen? Vad ska vi ha med i matsäcken? Stekpanna? Radio? Kniv? Ryggsäcken? Blir det regn? Regnkläder?

Nu tror jag faktiskt att sakerna ligger lättåtkomligt, men säkert är det något som försvunnit sedan ifjol och som vi måste lägga mycket (onödig) energi på att leta reda på.

Tur att det bara är två som ska iväg till skogen. Om nu inte dottern får för sig att bli med... för det borde vara hennes tur snart :-)

Men hon har andra planer för veckan som kommer... iallafall en dag. Hon ska iväg på SHOPPING! Så det blir väl en tur till stan för oss.

Eller... vi kanske ska bli med på älgjakten hela familjen? Tänk vad trevligt att göra något tillsammans och umgås!

Det värmer!

Premiärdricker kaffe ur min fina mugg jag fick av Team 01 och Team 02 i helgen på fotbollsavslutningen.



Tack ska ni ha!


Trevlig underhållning!

Gjorde ett spontanbesök på barnens skola igår... eller egentligen i deras matsal.

Spontan och spontant... det var det väl egentligen inte. Sonen skulle ha med gitarren för att de skulle uppträda i matsalen för att fira skolbyns födelsedag (47 år), men glömde den. Han kom visst på det när han väntade på bussen, men hann inte springa in och hämta den innan bussen kom. Ringde hem och frågade om jag kunde åka upp med gitarren. Jag skulle vara i Torsby kl. 13.00, så jag sa jag kunde åka tidigare. Han ringde igen och talade om att han skulle ha gitarren halv elva och att hans klasskompis (som bor ett par kilometer från oss) också glömt gitarren. Så det blev till skjutsa upp gitarrerna, så de hade något att spela på :-).

Åter till besöket i matsalen. Eftersom jag visste de skulle uppträda i matsalen (dotterns klass har även en utställning med teckningar där) stannade jag kvar för att få höra dem. Det kom även två farmödrar och höll mig sällskap, så vi satt och njöt av barnens uppträdande. Det finns de som är såååå duktiga att sjunga och spela och det märks att det kommer fler av de yngre som kommer ta över "solistjobbet" när de som går på högstadiet börjar på gymnasiet. (För några år sedan var de J som gav mig rysningar när hon sjöng. Efter henne har det nu varit C som sjunger så jag får ståpäls... och det är för att de sjunger så BRA! )

Dotterns och sonens uppträdande gick också bra, trots den stökiga kören och sonens ostämda gitarr. Någon hade varit och pillat på den och den hann inte stämmas om innan han skulle spela. Tur att det var flera som spelade och klassen sjöng, så jag tror inte att det hördes.


Morgonrutiner

Morgonrutinerna blev rubbade idag när blogg.se inte fungerade som det skulle. Fler än jag inte tog mig in att läsa bloggar?

"Vi drar till fjällen, fest hela ...." dagen. Nu åker vi till Sälen och Experium. Hoppas alla barn blir nöjda med dagen :-)

*tomt*

Ja, jag vet att det är länge sedan jag bloggade.
Ja, jag vet att ni vill jag ska skriva.
Ja, jag vet att ni tror jag kom bort i Jönköping.

Men... lusten har inte riktigt infunnit sig.
Men... det kommer, såsmåningom.

Snart... hoppas jag.
För det har funnits mycket jag kunnat blogga om, men viljan och lusten har inte funnits.
Men den kommer nog. Bara jag börjar igen, så lossnar det :-)

RSS 2.0