Ny design?

Skulle kanske försöka byta bild i headern till något mer höstligt. Men det tar jag sen... kanske hinner bli vinter och jul innan jag får tummen ur... eller vår och försommar och då är syrenerna aktuella igen.

Så det får bli senare... när jag har lust och "ramlar" över en bra bild.

Vov, vov, vov...

Ingen lugn och ro på morgonen, här inte. Sambon har åkt till slaktboa och ska sen vidare till älgskogen. Men han lämnade hunden hemma, för att komma tillbaka sen och hämta honom. Så det var bara att knalla upp ur sängen efter han åkt, för att försöka få tyst på hunden.
För han ville visst med...

När sambon åker iväg för att jobba på morgonen säger inte hunden ett ljud. Det är knappt så att han vaknar. Men idag skällde han ända tills jag kom ner. Han är lika tokig än, men skäller inte iallafall (mer än ett glafs då och då).

Ifjol var det visst på samma sätt... men då blev det resultat också. Får hoppas på att det blir en bra jaktdag. För hittills har det varit det sämsta jaktåret någonsin...


GH

Blev sugen på att göra något jag inte gjort på ett tag... spela Guitar Hero.

Rensa hjärnan lite ... och slå sonen. Men jag fick spela ensam... Han skulle spela trummor, men det var visst något fel på dem, sa han (det gick förmodligen inte så bra som han ville).
Gitarren var också trasig, men inte surade jag för det. Den gula knappen glappade ibland, men det gjorde inget, bara jag fick spela. Men till slut blev jag lite irriterad på knappen, eftersom jag inte klarade låtarna (på "hard") pga det. (Sådan mor, sådan son kanske?)

..."pust"...

Nu har det varit lite körigt igen... pustar ut nu när jag kan.

Sista dagen på byggteknikkursen igår... muntlig redovisning, som jag faktiskt inte var nervös för (för en gångs skull :-) ). Hoppas på att tentan förra veckan gick bra också, för det skulle vara skönt att slippa omtenta. Nu ska jag vila mig iform inför kursstarten på måndag.

Eller egentligen skulle jag behöva städa... men jag tror jag väntar tills barnen flyttat hemifrån. Ja ja, jag vet att ni tänker att "usch, vilken lortgris" men jag tröttnar på allt plockande av grejer överallt. Jag är ingen ordningsmänniska själv, men en viss ordning vill jag ibland ha, så ibland rinner bägaren över och jag tappar humöret på att behöva tjata om att de ska städa.

"En viss ordning" vill jag ha? I vårt hem ser det kaotiskt ut, men jag ser det som ett organiserat kaos. Jag vet var grejerna ligger... oftast. Men nu har jag letat efter en grej nästan hela dagen, som jag inte har en aning om var den kan vara. Och då är det svårt att finna den!
Var säker på var den skulle ligga, men den är borta. Så nu går jag igenom när jag använde det sist och om jag skaffat ny byrå före eller efter det... för då kanske jag har plockat undan den när jag städade ut byrån?

Om jag slutar att leta, dyker den nog upp så småningom. Det brukar vara så, att om jag slutar leta, dyker grejer upp :-)



Porslinsblomma 2

Det efterlystes en närmare bild på blomman och skötselråd :-).

Den första är från när den nyss slagit ut.
 
Den andra är suddig och då har blomman slagit ut helt.


Blomman var jättefin, men nu har den blommat ut. Ungefär två veckor var den vacker att se på.

Några speciella skötselråd kan jag inte ge. Jag brukar glömma ge mina blommor vatten, så mycket vatten har den inte fått och ingen speciell näring heller.  Så jag blev väldigt chockad när det började komma en knopp. Då fick jag lite panik hur jag skulle få knoppen att överleva och blomma (för det har hänt att knoppar på andra blommor har ramlat av). Men lite mer vatten och så flyttade jag den lite ljusare... inte för att jag vet om det hade någon inverkan överhuvudtaget.


Porslinsblomma

Blomman jag fick ifjol när jag fyllde år, har blommat. En rosa porslinblomma i ett glasrör. 



Jag måste försöka skaffa mig en till porslinblomma, för jag tycker de är så fina. Farmor har sådana i sina fönster och jag har alltid tyckt om dem.




 


Festsugen

Börjar faktiskt på att bli lite sugen på att gå ut på fest eller nå't. Inte just ikväll, men snart. Känner att det skulle vara roligt att komma ut och göra något...annat.

Fast... jag var ju faktiskt på Ladies night. Det var skoj. Var på älgfest förra fredagen... det var också roligt. Så jag behöver väl kanske inte känna att jag aldrig kommer ut på något... för det gör jag.


Norsk country

Sambon var till Norge på Vassendgutane igår. För er som inte vet vem de är (!?) så kommer här information dem från deras hemsida:

"Dei siste 12 åra har Vassendgutane gått frå å vere eit lokalt festband, til no å vere Noregs kanskje mest etterspurde liveband.

Plate nummer 3 i rekka, «Ungkar med dobbelseng» vart gutane sitt gjennombrot,og selde til platina.
I april 2008 kom «XO» som har selt til langt over dobbel platina.
Dagsaktuelle tekstar frå norsk bygdeliv, ispedd ein god dose humor kjenneteknar også denne plata.
Ein teknisk god produksjon framhevar den kjende Vassendstilen .

No reiser dei landet rundt og skaper stemning på festivalar, ungdomshus, utestadar og hallar.
Høg allsangfaktor gjer at publikum nesten føler seg som ein del av bandet.
Og tekstane kan dei fleste utenat.
 
Vassendgutane reiser med ein framragande lyd og lysproduksjon, som bidrar til ein unik konsertopplevelse.
Kjem du på konsert med gutane, kan du forvente å høyre låtar som Ungkar med dobbelseng, Silikon i tatti, Hytta mi, Granada og Siste dansen."

Jag kanske skulle blivit med jag också...


Dålig uppdatering...

...både på min blogg och på de bloggar jag läser. Slitna efter dagens bestyr kanske? En har varit till Karlstad, en har varit i älgskogen (tror hon gör annat kul nu), en har varit på scrapbooking och en på mässa... nu väntar jag på att få reda på hur dagen varit.

Själv har jag inte gjort så mycket. Torkat köksgolvet, bakat kladdkaka och gjort smulpaj med äpplen till kvällens besök av holländska grannarna, som åker hem till Holland på måndag för att återvända i maj och då flytta hit för gott :-).
Plastparty i Stöllet blev det i eftermiddag. Konstaterade att jag faktiskt har en del Tupperware som jag använder och tycker är superbra och en del som jag inte använder lika ofta.
Efter jag kommit hem från Stöllet kom grannarna och efter de gick, blev det dator och TV. Uppdatering i internetvärlden och "Körslaget" på en TV och "Dansbandkampen" på den andra. Sen ett glas rött och "Robins" när barnen lagt sig.

Undrar vad jag ska göra imorgon. Har en lång "att göra-lista" i huvudet, så jag vet inte i vilken ända jag ska börja. Tur att vi har en timme extra imorgon :-). För ni kommer väl ihåg att ställa om klockan?



Go'natt!

Nu är det slut för idag
tack och adjö för idag
tänk vad tiden gått fort
tänk vad mycket vi gjort
nu är det slut för idag...

Eller... egentligen har jag inte gjort så mycket men tiden har gått fort.
Tog en liiiten sovmorgon så hann inte med mer än att diska,dammsuga och sen lagade jag mat innan vi åkte på bowling och pizza i kvällningen.

Sova lite till?

Ska nog sova lite till... kanske.
När klockan ringde visste jag inte vad det var som lät, vilken dag det var, varför jag skulle upp, hade jag försovit mig osv... alltså helt "borta".

Så jag kanske går och lägger mig ett litet tag efter att ungarna kommit iväg till skolan...

Blogga...

...eller inte blogga, det är frågan?

Jag har haft tenta idag och just nu har hjärnan tagit en välbehövlig rast. Återkommer när den har vilat lite...


Lördagsmys

Idag har vi haft lördagsmys (enligt sambon).

Tog reda på älgköttet och sen åkte vi uppöver dalen... i timmerbil. Det är lördagsmys... tycker vissa. Jag gjorde det bästa av situationen, så jag och sonen åt chips och jag drack öl på vägen upp. Lastbil hem imorgon också... ganska skönt att veta att inte jag ska/kan köra hem.

Hur tillbringar ni en lördagskväll? Lika "mysigt" som oss?

Imorgon blir det söndagstur i lastbilen med familjen, när vi åker hem tillbaka.


Summering av "arbetsveckan"

Långa dagar med långa resor.

Men jag går ju bara i skolan så det räknas väl inte som en jobbig vecka, eller? Men åker man hemifrån 6.20 på morgonen för att åka 13 mil och har föreläsningar och grupparbete under dagen och sen inte är hemma förrän 19.00 - 19.30 efter att ha kört de tretton milen hem i fyra dagar på rad, då är man lite trött i huvudet. (Kan ju säga att jag inte pluggat något när jag kommit hem.)

Jag vet, jag vet... det finns MÅNGA som har längre, jobbigare dagar och t ex yrkesförare kör MÅNGA fler mil, men jag måste ju få klaga lite.

Lite överdriver jag också. En dag åkte jag faktiskt inte förrän 7.00 och var hemma 19.15 och då åkte jag buss och det är inte lika tröttsamt som att köra själv.


På väg hem

Snart hemma från en dag på universitetet.
Trött är jag, fastän jag sovit en liten stund på bussen, men blev väckt av telefonen och då hade sätet skjunkit bakåt, så jag låg nästan i knät på den bakom. Så det tog ett tag att fixa upp sätet tillbaka och då tog jag upp datorn istället för att somna om. Nu ligger jag snart ner tillbaka (tur att han bakom har gått av). Fattar inte varför de inte fixar sätena i bussarna. För det är en del bussar som nerfällningen är trasig på. Provade tre stycken innan jag fann en som inte var "lös" (trodde jag). Det visar sig ju nu att det är en "smygare", så efter ett tag ligger man ner iallafall.

Om ca tjugo minuter är jag hemma och då hoppas jag på att det finns mat klar, för jag är hungrig också.

Trött och hungrig... ingen bra kombination...så det är bäst för han som är hemma att han har fixat middagen.

Imorgon smäller det

Dags för älgjakt. Vilken tur att jag inte jagar, för tänk vilket plock det är dagen/kvällen före. Matsäck ska fixas, ryggsäcken packas, kläder tas fram... mycket letande efter grejer som inte använts på ett år.

Eller... det är just det som jag har gjort...plockat och ordnat inför jakten imorgon. Men det mesta har faktiskt sambon plockat fram själv. Får se om sonen och han kommer iväg imorgon och har allt med sig... för jag åker hemifrån före dem :-).

Önskar alla älgjägare skitjakt imorgon (är det inte så man ska säga?).

Hipp, hipp...

Min blogg fyller idag ett år. Ett år av svammel om vad jag gjort och tänkt. Har efter ett år än inte funnit någon röd tråd i min blogg, mer än att den handlar om mig och min familj. Men det duger bra för mig. Har jag lämnat för privata detaljer om vårt liv? Kanske ibland, men oftast har jag försökt att bara vara ytlig och dela med mig av roliga saker som hänt.
Ibland har jag varit en flitig bloggare men oftast har det inte blivit mer än ett par inlägg i veckan. Det beror ibland på att inte tiden räcker till och ibland på att lusten att skriva något inte finns, men hoppas att mina läsare finner sig i det.

Vilka är ni som läser min blogg? Och vad tycker ni om min blogg?

Mitt första inlägg handlade om att jag startat en blogg utan röd tråd och att kritik var välkommet. Det gäller än, så det är ju bra att jag håller mig till det jag sa från början :-).





Lycka?!

Kvarnhia tipsade om en sida om kärlek, eller egentligen en sida om skilsmässor och hur man går vidare efter en skilsmässa. Jag fastnade för "Visst kan du bli lycklig!", och konstaterar att jag har nog grunden för en långsiktig lycka.

"Det finns en grundlycka, en slags grundtillfredsställelse med livet som vi behöver bemöda om oss att kämpa för och som gör dig lycklig på lång sikt:

• Känslan av meningsfullhet, att vara på rätt plats i livet
• Ett starkt socialt nätverk med nära och kära relationer
• Ett förhållningssätt som gör att du kan hantera problem, svårigheter och hinder i livet, (på forskningsspråk: copingstrategier). Då minskar risken för man att blir offer för omständigheter och man kan istället påverka livet på ett meningsfullt sätt.

Eller nu kanske jag ljuger för mig själv...är jag på rätt plats i livet? Har jag ett starkt socialt nätverk? Kan jag hantera problem och svårigheter? Men spontant känns det som om jag har en långsiktig lycka, fast den kortsiktiga lyckan kanske lyser med sin frånvaro ibland... för just nu skulle en liten resa göra mig lycklig.


Äntligen fredag

Veckans bästa dag, eller kväll iallfall, tycker jag. Vet att imorgon kan vi ta sovmorgon, jag kan gå i morgonrocken eller pyjamasen en bit in på förmiddagen. Andra tycker säkert att det är skönt att gå upp tidigt och försöka hinna med så mycket som möjligt när man är ledig, men jag tycker det är skönt med sovmorgon (jag är mer en kvällsmänniska).

Skönaste lördagsmorgonen är om jag vaknar utvilad vid åttatiden, alla andra sover och jag kan gå ner i lugn och ro och kanske starta en tvättmaskin, sitta vid datorn, plocka undan lite osv.

Fredag är en dag som det känns bra att vara ledig eller att sluta tidigt. När jag jobbade i affär, så jobbade jag tre fredagar av fyra och jobbade varannan lördag, då blev det ingen riktig helg. Fördel med att jobba lördag är att då är man ju ledig mitt i veckan. (Det finns för-och nackdelar med allt).

Nu har barnen åkt till skolan och jag ska försöka läsa lite byggteknik, för det drar ihop sig till tenta. Nästa vecka har vi seminarium om vårt projekt (teknisk besiktning av ett hus), veckan efter det har vi tenta och sen har vi redovisning av projektet veckan därpå. Jag har intensiva veckor framför mig med både tentaläsning och grupparbete som ska lämnas in i flera omgångar, så jag vet vad jag ska göra veckorna som kommer.

Nu börjar det bli lite kyligt ute...

...och när jag nu kollade igenom lite kort från sommaren, kommer jag ihåg värmen som var i slutet av juni.
Den 28 juni var jag på mitt kusinbarns dop och jag tror det var varmaste dagen på hela sommaren. Sambon och barnen blev inte med på dopet utan var till Vitsand, för dottern skulle spela fotboll.
Min faster och jag åkte i min bil till Kumla och höll tummarna på att inte det skulle blåsa varmt från fläkten (som det kunde göra och som inte var fixat då). Men vi hade kyligt i bilen hela vägen dit och hem.
Hela dopet var ute i trädgården hos barnets farmor och farfar och vi höll på att flyta bort. Det fläktade inte ens lite och alla letade skugga och försökte komma ihåg att dricka mycket.




Jag tycker det är trevlig med dopsgudtjänster ute (dotter är också döpt utomhus, på en säter).



När jag ser på korten så kommer jag ihåg hur varmt det var och hur trevligt det är att träffa hela släkten. Synd att det inte blir så ofta som alla träffas. Det borde vara fler bröllop, dop och stora födelsedagskalas.
Vi har ganska roligt de gånger vi ses. För en nykomling kan vi ibland kanske inte verka riktigt kloka, men det finns de som stannat kvar i vår skrattande, lilla släkt.


Dagens alster

Idag hade jag planer på att göra mycket. Putsa fönster, städa i salen, handla, laga mat, baka, tvätta kläder osv.
Resultatet av dagen blev inte riktigt så. Det blev sovmorgon och sen blev det regn och då tappade jag lusten.
Handlat, lagat mat och dammsugit golven (nere) är det jag gjort. Sen blev det annat pyssel:


Barnen målade varsitt glas och jag målade en mugg...mycket roligare än att putsa fönster.

Får se vad jag hinner med imorgon, men ska till kyrkan imorgon eftermiddag för att höra på barnkörerna. Tycker att den som kan, ska komma dit och lyssna på dem. Det är härligt att se de små och större barnen sjunga vackert i kyrkan. Sen är det kyrkkaffe och tårta i församlingshemmet eftersom kyrkan fyller 245 år.


RSS 2.0