Vill, vill, vill...

...vill åka till Gekås, Ullared. Försöker övertala sambon att vi ska ta en tur dit, men det går inte så bra.
Är det då nödvändigt att åka dit? Kanske inte, men det är ju ganska billigt och så finns ju i stort sett allt där till rimliga priser.
Lönar det sig att åka dit? Det inbillar (eller intalar) jag mig att det gör. Ska man åka dit ska man ju handla mycket... det kanske inte är nödvändigt att handla som Ros-Marie i programmet Ullared på Kanal 5, men nog har jag passat på att köpa på mig mycket schampo, tvål, rengöringsmedel etc de gånger jag varit dit. Sambon skulle nog mer bli som Ros-Maries gubbe, Kjell... "det är tur att det finns sprit".




Men oj!

En hel vecka sedan jag bloggade senast. Har inte någon riktigt bra ursäkt, men jag får väl skylla på att tiden inte räckt till och att inspirationen inte funnits.
Eller när tiden har funnits har inspirationen inte velat infinna sig.

För vissa gånger tänker jag "i blogginlägg", men sen när det blir datortid har tanken försvunnit eller så tycker jag att det som verkade som en bra idé då, inte kanske andra tycker skulle vara lika intressant.

Men jag ska skärpa mig!
(Men inte just idag... kanske inte imorgon heller... men snart)

"gäsp"

Lite trött idag... men det ska man väl vara efter att varit på femtiokalas?

En trevlig fest där tiden gick alldeles för fort. Det blev nästan tidig morgon innan vi var hemma och kom i säng. Så det blev sen förmiddag innan jag gick upp idag och åt frukost.

Nu blir det lugnt tills nästa gång!

"Det är ett ljussken över staden..."

"Det är en fågel"
"Nä det är ett plan"
"NEJ, det är en Superbanan!"

Det är ett ljussken över staden
Nåt stort och gult som alla ser
Banankontakt av tredje graden
En fruktraket som kommer ner
(Banankontakt med Electric Banana Band)

Kanske inte en "superbanan" jag ser där uppe på himlen idag.... men nästan lika ovanligt...

...SOLEN!!!


Svaret på gåtan...

Ställ upp en ekvation så är det lättare att räkna ut... :-)



Ett djur är på väg till tjärnen...älgen. De andra är ju på väg åt andra hållet.

Men om sen den kommer till tjärnen beror på om vissa skjutglada älgjägare är ute i skogen :-).



Mörkt...

...väldigt mörkt ute, är det. Och ute i mörkret står mina barn och väntar på skolbussen. I blötan... men det regnar inte just nu iallafall.
Gatljusen tog kommunen bort för två år sen, snart får de väl gå ut till stora vägen för att komma till skolan också... för kommunen har dyraste skolskjutsen (därför tog de bort gatljusen).

Måste bara få klaga lite på morgonkvisten... men vet inte om det känns bättre för det.


VILL HA SOL

Vill ha sol...NU!!! Måste ha sol, annars tror jag att jag snart blir knäpp... på riktigt.

Vill se en klarblå himmel med en skinande sol...NU!!!


En gåta

En älg var på väg till en skogstjärn för att dricka. På vägen mötte han tre björnar. På ryggen av varje björn satt det två kråkor, och varje kråka hade en mus i näbben.
Hur många djur var på väg till tjärnen?

 


Skratta?

För att liva upp det grå och trista så kolla in de här sidorna:
http://www.tjuvlyssnat.se/
http://www.dagensfrackis.se/
http://skrattemyndigheten.se/

Det kanske ger lite skratt i den dystra novembermånaden.

Humöret är ...?

Tänk vad vädret påverkar humöret.
Vaknade i morse av att det snöade, men nu har det övergått i regn. 
Det som kunde vara vitt och vackert är nu grått och trist.
Kände mig uppåt förut och tänkte att idag ska jag... men nu känner jag inte för att göra något. Fest eller inte?

Nä... nu ska jag rycka upp mig. På med julsånger och glögg, så ska jag låtsas att det snart är jul :-). Sambon är ju på jakt och kan inte påpeka att det är långt till jul och idiotförklara mig. Men han har druckit glögg redan han också (och ätit upp ett par burkar med pepparkakor).

Längtar tills det ser ut så här:
 

...och när det är över så ska det vara så här:
 

Alla årstider har positiva och negativa saker. Men idag är det en av de sämre dagarna.

Vov, vov... igen

Vaknar av att sambon har åkt till slaktboden för samling inför dagens älgjakt... och lämnat hunden hemma! Det var den sovmorgonen.

Nu går han runt och piper och flåsar... och väntar och längtar på att husse ska komma och hämta honom. Tänk om han skulle bli bortglömd? Då får husse en rejäl utskällning när han kommer hem.

Han vill ju jaga! (Eller om det bara är att springa runt i skogen som är kul)

Men någon älg har han ju faktiskt sett någon gång :-)






Det blir ingen jakt för vovsingen, så jag får väl stå ut med hans pipande ett tag till. Snart börjar bilarna åka förbi när de ska och ställa ut och då blir det värre, för han vet att han brukar bli hämtad då.


Ska jag...

...eller ska jag inte?

Ska jag eller ska jag inte ta influensavaccin?

Ska jag eller ska jag inte åka på möte imorgon?

Ska jag eller ska jag inte stanna hemma och städa istället?

Ska jag eller ska jag inte på 8årskalas imorgon?

Ska jag eller ska jag inte åka på fest imorgonkväll?

Ska jag eller ska jag inte vara chaufför om jag ska på fest?

Ska jag eller ska jag inte försöka få chaufför som skjutsar hem mig/oss istället?

Ska jag eller ska jag inte gå och lägga mig nu?

Vaccin eller inte?

Idag får barnen vaccin mot den så kallade svininfluensan. Båda har varit bestämda från början för att ta den. Jag vet inte hur mycket skolan har påverkat dem och talat om vad som händer eller kan hända om de får influensan eller om de har talat om vad som kan hända om de får vaccinet. Jag tror de har talat om att de kan få ont och bli sjuka av sprutan, men jag hoppas på att de inte blir sjuka och får ont... för de ska ju ha en till sen.

Jag själv är väldigt kluven i om jag ska eller inte. Ena dagen är jag bestämd på att jag ska ta den, andra dagen känns det som om det inte spelar någon roll om jag blir sjuk eller inte. Det behöver ju inte bli allvarligt.
Men just nu tror jag att jag kommer ta den... om jag orkar klämma in det någon dag. Men det är av egoism som jag kommer ta den... JAG vill inte bli sjuk för då missar jag mycket i skolan. Därför funderar jag på att inte ta sprutan också, för tänk om jag blir sjuk av den... då måste jag ju vara borta från skolan i allafall (men kanske inte lika länge).

Vaccin eller inte? Jag får fundera på det under helgen...

Längtar...

... efter snö och att det vänder och blir ljusare igen.

November är INTE min favoritmånad. Visst, det kan väl vara charmigt att det blir mörkare och man kan tända ljus och ha mysigt, men det är så trist när det är dåligt väder och det är kolsvart när man tittar ut.

Så nu byter jag bild i headern och börjar längta till vinter, snö och klara vårvinterdagar. Bort med syrenen och in med snöklädda tallar (och granar).

 Men först ska jag så klart längta till JULEN!

Jaha...

... så var den här dagen slut. Inte hann jag allt jag skulle göra heller. Jag är en sann tidsoptimist.

Jag har diskat, har tvättat fyra maskiner med tvätt och hängt upp tre (den sista ligger fortfarande kvar), men jag har inte dammsugit golvet eller plockat så mycket som jag menade.
För det tog lite längre tid med det jag skulle scanna och skriva ut. Skolarbetet gick fort att skriva ut, men det andra tog längre tid. Skulle scanna in bilder och lägga in i några dokument som jag trodde var tre-fyra stycken... det var tolv bilder som skulle scannas och läggas in på rätt ställe. Sen tänka till för att få papperet rättvänt vid dubbelsidig utskrift... det tog också lite tid.
Men det blev klart till slut och när jag var och handlade passade jag på att ta med mig dessa papper upp och lämna ifrån mig. Böckerna jag hade beställt på biblioteket hade kommit, så dit var jag också. Sen var det bara att åka hem åka laga middag. Och huxflux, så är nu den här dagen slut.

Och nu har jag bloggat, så den punkten är också avklarad, så nu kan jag gå och lägga mig.

Hemarbete

Idag tillbringas dagen i hemmet.

Så idag ska jag diska undan sådant jag inte vill diska i maskinen, tvätta en massa kläder, hänga upp dessa kläder, dammsuga golven och plocka, plocka, plocka...

Sen ska jag hinna skriva ut en massa grejer t ex uppgifterna från alla gårdar runt omkring, till lördagens möte. Dokumenten är skrivna och och en del klara att skrivas ut. På några är det kvar att scanna in bilder och lägga till, innan de är klara för utskrift.
Ska skriva ut papper och läsa på inför morgondagens "visning" av ett hus i närheten av Karlstad.
Det är att hoppas på att skrivaren fungerar som den ska, annars "skiter det sig" lite i planeringen.

Skulle kanske behöva handla lite inför helgen också. Imorgon blir jag ju borta hela dagen, för 45(!) minuters skolarbete. Det är nackdelen med att pendla... lång väg till skolan för ibland korta föreläsningar/lektioner. Ibland kan jag hoppa över sådana föreläsningar som ligger dumt och håller på i två timmar. Men det imorgon är obligatoriskt del av eximinationen "Mäklaruppdraget", så det är inget jag kan hoppa över. Men tycker det är fruktansvärt idiotiskt att lägga vår visning på en fredag eftermiddag kl. 15.00! Visserligen måste någon få den tiden, men det kunde väl vara någon grupp som inte har många pendlare...

Blogga lite kanske jag också skulle behöva göra... vet att det finns de som väntar på flera inlägg... :-)

Men nu ska jag slita mig från datorn, så jag hinner göra en del. Har lagt i en tvätt, lagt disken i blöt, varit ut med hunden, matat fåglarna, plockat ur diskmaskinen, plockat i diskmaskinen och plockat undan frukosten. Nu är det bara resten kvar...




Ego?!

När jag startade upp datorn och loggade in mig på internet slog det mig: Jag är egocentrisk (men inte egoistisk).

egocentrisk - som främst tänker på sig själv och kanske anser att det mesta och viktigaste berör en själv

egoistisk - som främst beaktar sina egna behov och villkor; som främst ser till att en själv mår bra, aldrig bekostnad av andras välmående; som (tydligt) gynnar sig själv hellre än andra

I vilken ordning kollar ni på internet när ni startar upp datorn?

Jag kollar först mejlen, sen Facebook, sen bloggarna och sen tidningarna (först lokalt, sedan riks). Först är det det som berör mig, sen kommer mina vänner och sist kommer världen...

Varför bloggar jag? Det måste ju också vara egocentriskt... det viktigaste handlar om mig?

När jag samtalar med någon... lyssnar jag då på den andra? Eller pratar jag bara om mig själv? Jag anser själv att jag lyssnar, men talar förmodligen mycket om mig själv.

Nu kommer jag att funderar på detta i alla situationer under dagen... tänker jag bara på mig själv? Men jag vet faktiskt några som är viktigare än mig själv... och det är barnen. De kommer i första hand!




Hjälp!!!

Nu kurs och full fart direkt. Vet inte riktigt vad vi ska göra och det skapar irritation över att vi inte får den information som krävs för att göra bra arbeten.

Efter att ha haft kursen i "Teknisk besiktning och värdering" (byggteknik), så känns det som att springa in i en vägg. Tvärstopp i information (och motivation).
I byggtekniken fungerade det bra med att förmedla information till oss i klassen och vi fick reda på i tid vad som skulle göras. Frågade vi om sådant vi inte förstod, så var det inga problem att få hjälp att förstå (att jag sen inte förstod iallafall ibland, behöver ju inte ha med lärarna att göra ;) ).

Nu läser vi "Affärsetik och köpbeteende" och vet inte riktigt vad jag ska göra. Psykologi och etik... inte direkt lätta ämnen att förstå heller. Fyra examinationer och det känns som om vi inte fått all information om allt än. Informationen om första uppgiften har nyss kommit ut och den var det meningen att vi inte skulle få förrän på tisdag och så ska första delen vara inlämnad på torsdag, vilket inte står med i schemat. Alla andra inlämningar står med, med inte den.

Första examinationen vi ska göra är i allafall att ha en förmedling av ett hus (på låtsas). Från början till slut, med intag, visning, boendekalkyler, budgivning osv. Vi har redan kört fast!!! Vi måste ha en villa i Karlstad med omnejd och det är inte det lättaste när ingen av oss i gruppen är från Karlstad. Tycker inte vi kan gå och knacka dörr och fråga om vi får låna huset för att ha en fiktiv visning av det. Vi har försökt med de få som vi känner som kan känna någon som har ett hus, men jag förstår om de inte vill släppa in okända tjejer i sitt hus.
Så är det någon som känner någon med ett hus i Karlstad som ni tror skulle kunna ställa upp och låna ut sitt hus?
Det är redan till veckan som det gäller, så det är kort varsel också.

Just nu undrar jag om jag valt rätt...men nu är det ju inte långt kvar så jag hoppas att jag orkar bita ihop och orka sista terminerna.

RSS 2.0