Mitt "kontor"

Måste bara visa mitt "kontor" under tentaläsningen i helgen:



Måste ju ha en termos med kaffe i beredskap.

Måste ju få med byggfläkten som hjälpte till att få upp värmen.


Tentan; The End?

Äntligen är tentan över. Hela helgen ledig. Efter en intensiv läsning blir man lite slö.
Idag har jag inte gjort så mycket. Städat klart toan (blev inte klart under tentaläsning, men jag började iallafall), varit och helghandlat (vet inte vart all mat tar vägen, men det visar vågen), bakat muffins (vet inte när jag bakade sist) och så klart tvättat lite (det gör man ju nästan alltid när man är ledig). Va´ skönt att inte behöva att öppna en lärobok. ( Läser istället romantiska romaner som man inte behöver anstränga hjärnan för att hänga med, alla slutar på samma sätt).
Det kändes iallafall bra att göra tentan. Jag tror inte jag klarade mig. Jag hade totalt hjärnsläpp på en uppgift med många poäng och sen när jag kom på hur jag kanske skulle lösa den, tyckte jag inte att det stämde iallafall. Är det  nu så att jag inte klarar mig vet jag att det inte är så mycket som fattas att läsa mer på tills omtentan. Jag har gjort omtentor förut och då var jag nära att klara mig första gången så jag tror det blir lika nu. (Men hoppas såklart på att det gick bra nu).

Men nu ska jag njuta av den lediga helgen!!!

"...(blank)..."

Så känner jag mig i huvudet nu. Alldeles tom. Har tenta imorgon så det är väl inte den bästa känslan att ha kvällen före. Det är ingen ide att läsa mer, för just nu kan jag ingenting. Hoppas det bara är "tentanerver" för det känns inte så bra att inte kunna någonting inför tentan.
Men, jag har redan sett efter när omtentan är. Dagen före lucia. Då är jag säkert där och gör tentan en gång till. Får se hur det känns imorgon kväll.

Det kom lite mer snö under dagen idag än det gjorde imorse.
Så här såg det ut efter de första tio minuterna.



Efter ett par timmar såg det ut så här:



Imorgon skulle barnen ha med sig pulka till skolan

Se det snöar...

Var nyss ut med barnen till bussen och hunden och jag gick en liten promenad. Det är ungefär nollgradigt så jag hämtade ved för att göra eld också. Då... . Det kommer ner något? Är det snö? Jo, efter någon minut "vräker" snön ner. Men det börjar redan ge sig. Suck. Visserligen är det tidigt med snö än men jag blir lite barnsligt förtjust när det snöar. Iallafall den första snön.
Under tiden jag skrev detta slutade det helt. Men det blev vitt på studsmattan iallafall.


Tentaläsning del 2

Har funderat hur jag ska få sitta och läsa i lugn och ro. Kom på att i husvagnen kanske jag kan sitta ( om ingen vet vart jag tar vägen). Smög ut till husvagnen på förmiddagen. Brr... jättekallt! Tio grader ute idag. Lika i husvagnen. Satte på mig täckjacka och började läsa. Värmen ville inte fungera. Började fundera på att gå in och hämta vantar. Tände värmeljus, de värmer väl något. Till slut kom sambon och satte på en byggfläkt. Efter ett tag blev det varmt och skönt. Riktigt mysigt faktiskt. Levande ljus, varmt, lugnt och skönt. Det blev några timmar innan det var dags att gå in och laga middag.


Äntligen!!!

Idag har vi varit och köpt en ny tvättmaskin. Den vi har haft har krånglat av och till hela våren/sommaren. Vet inte om det har varit någon typ av demens (alltså tvättmaskinen).  När den har sköljt tvätten har den fått lite fnatt ibland. Den tappade i vatten, sen tappade den i vatten och sen tappade den i vatten. Glömde helt enkelt bort att tappa ur vattnet där emellan. Detta ledde ju självklart till att det blev vatten över hela badrumsgolvet.
Visst, jag fick ju ett rent golv men lite tôligt att behöva skrapa undan vatten när man tvättar.
I början var det ungefär varannan månad. Sen varannan vecka. Sist blev det nästan varannan tvätt. Men eftersom det gick att tvätta med maskinen blev det inget köp på en gång, utan jag kollade runt vilken sorts maskin jag ville ha och vilket pris vi ville betala.
Det skulle inte finnas så mycket att välja på. Visste i och för sig ungefär vad jag ville ha. En med större tvättkapacitet! Visst, det går att tvätta i en femkilos maskin, men jag hoppas att det blir lite färre tvättar per vecka nu när vi köpt en sjukilos. Sambo och två barn, det blir en del tvätt.
Fastän jag var ute i god tid och kollade in vad jag ville ha blev det nästan ett panikköp. Självklart gick maskinen sönder helt innan helgen. Det blev att åka till svärmor och mamma och låna tvättmaskinerna för att tvätta undan det tvättberg som jag skulle ha tvättat i helgen.
Idag passade det in att åka iväg och köpa en ny tvättmaskin. Håller på att provtvätta nu och den verkar gå bra. 

Eftersom det skulle köpas tvättmaskin idag blev det lite badrumsstädning igår istället för tentaläsning hela dagen. Måste ju ta ut den gamla maskinen och under den fanns det ju dammråttor! 

Tentaläsning...

Om en dryg vecka har jag tenta. Jag börjar få panik. Tycker att jag har mycket tid att läsa så jag börjar alltid försent. Spelar ingen roll hur tidigt man börjar så tycker man att man skulle kunna läst på mycket mer.
När jag ska läsa till tenta tänker jag alltid vad lätt det skulle gå om jag varit ensam och bott i en lägenhet och bara haft mig själv att tänka på. Jag vet att det inte är många i min klass som har familj, så de har ju inga problem att läsa dygnet runt om de vill det. Jobba extra kan de också göra.
Jag skulle säkert kunna göra det samma men då blir hela familjen lidande. Har man sambo, barn och hus har man ju lite annat än sig själv att tänka på.

Men det blir alltid mycket roligare att städa när jag läser inför tentan. Jag kan läsa några timmar och om jag går på toaletten så bara måste badrummet städas. Tror jag har städat badrummet varje tentaläsning. Och det är inget som är så där jättkul att göra annars. Men det tar jag mig tid att göra då. Knäppt, va´? Trodde jag var själv om detta fenomen men råkade höra en annan kurskompis säga det samma. Hon städade också badrummet när hon läste till tenta. Man skjuter upp läsningen tills sista dagarna.
Nu ska jag fortsätta läsa och se om jag hinner läsa en del innan barnen kommer från skolan, (eller om jag hinner ta badrummet :-), måste snart städas det också).


Lika som bär?

Min syster och jag är inte lika om vi får säga det själva. Utseendemässigt alltså. (Vi är inte lika annars heller.) När vi var små var vi jätteolika. Hon var ljusblond medan jag var mellanbrun. Vi tyckte inte vi var något lika och tycker fortfarande så idag. Men vi har konstaterat att vi förmodligen är jättelika.
Om vi presenterar varandra för bekanta så säger de alltid:
-  Det syns att ni är syskon. Va´lika ni är.
Vad då lika? Vi är inte lika varandra. Hur kan de tycka det?
Nu senast var det en person som nickade igenkännande till mig. Jag log tillbaka och började tänka om jag träffat denna förut. Jag kom fram till att jag aldrig sett personen ifråga (eller att jag varit på någon fest någon gång som jag inte kom ihåg, men jag brukar komma ihåg ansikten och detta var inget bekant ansikte). Denne kom senare fram till mig. Hjälp, tänkte jag, har jag helt hjärnsläpp?!
- Är du M´s syster?
- Jaaa, det är jag. Eh.... (Tänk, tänk, tänk... har vi presenterats för varandra?)
- Jag trodde väl det. Jag tyckte ni påminde om varandra och när jag hörde din dialekt så trodde jag nog att det var så.
Puh... vi hade inte träffats förut iallafall.
Men konstaterar att vi (jag och min syster) är lika.


Allt detta letande...

Mycket av min tid går åt att leta efter saker. Varför går det inte att lägga tillbaka grejerna där man fann dem? I och för sig så är det inte säkert att det låg där från första början om man nu skulle vara så ordentlig och lägga tillbaka. Det är kläder hit och dit. Var finns den tröjan, är den ren eller lortig? Var la jag det papperet? Har jag lämnat in redan? Jag tillbringar många timmar (känns det som) att leta först efter det barnen letar efter, sen det sambon letar efter och sist det jag själv inte finner.
Sambon påpekar varje gång att vi har för mycket grejer. Han har nog rätt men jag biter ifrån och säger att det är för att ingen hjälper till att plocka undan.
Just nu har vi en del bekanta som flyttar eller har flyttat. De rensar riktigt ordentligt i sina grejer. Jag kom med iden om att kanske vi skulle ta och flytta (tillfälligt). Bara för att få plocka igenom alla saker och städa överallt i alla skrymslen och vrår. Flytta in allt tillbaka och kanske passa på att möblera om. Men det tyckte han inte var en så bra idé. Det tar mycket tid att flytta också. Kanske ska lägga ner den tiden på bara vanlig städning. Kanske finner alla saker som varit försvunna?
Idag letade jag efter min kamera och sonens kamera. Båda var borta. Det blev att tänka tillbaka på var man hade dem sist. Fann min i en handväska. Tittade på korten för att se var vi var sist vi hade den. Få se... hade sonen med sig sin samtidigt? Nej, tror inte det. Fortsatte letandet. Till slut fann sambon (ja, jag vet inte hur det gick till) den där den brukar ligga. För en gångs skull var det jag som inte lyfte på det som låg över. Annars är det något som är typiskt för karlar. Ligger det inte överst finns det inte där. Nu får jag erkänna att det var jag som inte letade ordentligt.

Har sluppit mer letande inför älgjakten. Det var bara stövlarna som var försvunna men de hade jag koll på.


Hjälp...

Min text på bloggen är knäpp. Visar inte å, ä och ö som de ska vara. Är det någon som vet? Jag vet inte varför jag fick för mig att börja blogga, men jag ångrar mig nu. Jag får ju inte sidan att se ut som jag vill. Jag blir lite frustrerad...! Men, envis är jag och jag ska klara att fixa till bloggen. Jag har ju bara börjat så jag tycker jag kommit långt iallafall. Det är tur att det finns bloggar om bloggar.

Jag har försökt att placera min blogg i Stöllet på bloggkartan.se så jag får se om det fungerar. Längre fram ska jag se om jag klarar lägga in bilder och fler kategorier också. Men det blir när jag får tid. Nu ska vi se om länken fungerar.... (Annars är det bara att ändra och försöka igen).


Uppdaterat 20 min senare: Nu ser det bra ut. Är man envis så är man. Go´natt!

Hösten...!

Idag har det varit en fin höstdag. Har passat på att fixa lite i trädgården när det var så skönt väder ute. Har tagit bort lite gamla blommor och plockat lite på verandan. Det finns en del att göra innan det blir vintern och snö ute. En del blommor ser skapliga ut, så dem har jag ingen lust att ta bort än. Det kan ju bli en fin höst!
Men för det mesta är hösten grå och trist, eller? Regn, regn och åter regn. Det blir mörkare och dagarna blir kortare och man vet aldrig hur man ska klä sig på morgonen. Det kan vara minusgrader när man vaknar och sen kan ju solen kika fram under dagen och det blir varmt.

Jag trivs med att vi har olika varierande årstider. De flesta har sin favoritårstid som de tycker är vackrast. Jag tycker alla årstider har både för- och nackdelar och har därför ingen favorit. Men de som har flest nackdelar för mig är vår och höst så jag tycker bättre om vinter och sommar. Kort vår och kort höst är att föredra tycker jag.

Älgjakten!

Till veckan är det älgjaktsdags. Varje år är det likadant. Helgen före ska man leta reda på allt som man inte har använt sen föregående års älgjakt.
Förra helgen sa jag till min älgjagande sambo att han kunde kanske börja kolla grejerna redan en hel vecka iförväg. Ja, kanske det, sa han och tog fram jaktradion och kollade så att det fanns batteri i den. Allt annat då? Idag var det så dags. Stekpannan? Var är den? Efter att ha letat någon timme fann jag den. Aha!  Den låg där sambon tyckte det var smart att lägga den efter avslutad jakt ifjol. Så att man hittar den lätt nästa år, som han sa då. Ja, ja.
Kläderna? Passar dom? Så dags att tänka på det nu. Det blir att dra in magen.
Ryggsäcken? Jo, den fann vi direkt.
Nu väntar jag på vad som händer imorgon kväll när det börjar pirra i jaktnerven. Skott, har jag det? Mat? Vad ska jag äta? Har du köpt...? (Va´ då jag? Jag ska inte jaga.) Jo, jag vet hur det brukar vara varje år. Undrar hur det skulle gå om inte jag fanns. Förmodligen bra eftersom han då måste ta eget ansvar:-)!
Lite irriterad är jag just nu eftersom jag påpekade att han skulle börja kolla grejerna förra helgen. Varför vänta till sista minuten?
(Tyvärr är jag likadan själv, så förmodligen får jag tillbaka detta vid annat tillfälle).

Hej allihop!

Jag har nyss startat min blogg och den kommer att ändra stil ganska ofta nu i början. Jag har svårt att bestämma mig hur den ska se ut och sen ska jag ju försöka få den som jag vill ha också. Jag har ingen aning om hur man gör och försöker just nu komma underfund om hur allt fungerar.  Man lär så länge man lever heter det och jag kommer nog att lära mig av mina misstag. Det som ser snyggt ut kanske inte alltid är praktiskt.

När jag väl tycker att den börjar se bra ut kommer jag att försöka fundera ut vad jag ska skriva om. Det blir förmodligen lite av varje. Kommer förmodligen inte att ha något tema eller röd tråd. Jag kommer skriva om det som jag känner för.

Uppdaterar gör jag när jag får tid. Kanske varje dag eller ett par gånger i veckan. Man vet aldrig. Det blir om tid och lust finns.

Hoppas att någon läser min blogg och tycker att ...?

Kommentarer mottages tacksamt. Ris eller ros eller bara allmänt tyckande. Feedback är alltid bra.

Nu är jag inne på sista stycket i mitt första inlägg. Jag har fått skriva det två gånger eftersom när jag skrivit klart första gången klickade fel och då blev det borta. Som sagt var, man lär av sina misstag. ( Hhm... spara innan man klickar över på andra sidor.)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0