Sista dagen av året 2008

Det är väl nu man ska tänka igenom året som gått och tänka framåt på året som kommer.
Året som gått har väl varit som vilket år som helst och året som kommer blir nog likadant. Så, då var den sammanfattningen gjord.
Börjar man tänka igenom året så kanske man kommer på något man gjort utöver det vanliga men oftast går vi i samma spår här hemma. Inga avvikelser och inga drastiska händelser.
Kanske ska ha det som nyårslöfte? Att bryta "traditioner" och hitta på något nytt? Nja, jag vet inte, ibland är det bra att veta vad man har/får (bekvämt).
Jag tror aldrig jag givit ett nyårslöfte. Jag har iallfall aldrig hållit något, det är jag säker på, för då skulle jag kommit ihåg att jag avgett ett löfte. Jag ska inte avge ett i år heller, för jag har nog världens sämsta karaktär. Möjligtvis löfte om att jag ska äta mer godis, motionera mindre och slappa mer. Det är löften jag kanske skulle kunna hålla.

Det här med att allt ska vara "same procedure as last year" anammar vi här i min familj. ( Måste kolla på Grevinnan och Betjänten 19.45 ikväll). Varje nyår äter vi Toast Skagen till förrätt, fläskfilé och hasselbackspotatis till varmrätt. Efterrätten har varierat mellan glass eller fruktsallad. I år menar jag att byta ut hasselbackpotatisen till potatisgratäng! Wow, vilken ändring. Eller kanske vi åker bort ikväll (jätteförändring). Vi får se vad det blir. Raketer kl. 00.00 är iallafall ett måste som jag inte tänker ändra på.

G O T T  N Y T T  Å R  ! ! !

















"Pusslande"

Mitt pusselbygge börjar ta form. Nästan halva klart (i allafall en tredjedel). himmel och hav kvar (jippie, det roligaste på hela pusslet...inte). Det är tur att det inte är så mycket himmel på detta pussel, det är mest  höga berg.



När det är så kallt som det är ute så är det skönt att sitta inne och mysa med ett pussel eller en bok eller ett korsord eller något annat. Det är skönt att komma ner i köket på morgonen och se hur många grader det är:).


Termometern sitter vid fönstret på en yttervägg så några grader varmare tror jag det är i köket (i och för sig har jag ställt den en bit ut från väggen och fönstret nu och den visar likadant).

Hunden och jag har iallafall varit ut och hämtat tidningen, gått bort med soporna och hämtat ved. Bara man klär sig går det att vara ute. Men det var kallt åt ansiktet när jag gick till postlådan.

Barnens julklappar

Kollade in vad barnen fick i julklapp. Vet inte varför de får julklappar överhuvudtaget, för ska man inte vara snäll för att få det? De verkar tro att det räcker med en dag (dagen före julafton) att vara sams och hjälpa till. ( Nu är de ganska hjälpsamma annars under året också (i perioder) men att vara sams en hel dag vet jag inte när de var senast).

När någon frågat vad de önskar/behöver i julklapp har jag sagt STRUMPOR för det är verkligen förbrukningsvara. Så strumpor fick de iallafall.

Dottern fick:
Två huvtröjor med dragkedja

Strumpor (många! Bra!)

Trosor

Handskar

Skridskor+skydd

Skoterhjälm

Godis
Mastermind resespel

Underdel till dockskåp

Adapter till dockskåpet (äntligen fick hon ljus i huset)

Innebandyklubba

Julgran till dockskåpet

Kofta, finskor och sjal (till finklänningen som hon hade på julen)

Pengar till vinterskor och ev. täckbyxor/jacka

Dvdfilmer (Kung-Fu panda och Barbie+ någon annan "tjejfilm")

Handduk med namn

Liten Hello Kittynecessär med ögonskugga och läppglans

Sonen fick:

en huvtröja med dragkedja

Strumpor (många! Välbehövligt!)

kalsong

Handskar (vet inte hur han bär sig åt, men det är förbrukningsvara)

Skridskor

Godis
Sudokuspel

Innebandyklubba (högt upp på önskelistan)

Byxor

Böcker (2 st Lassemaja + Bellmanhistorier)

Pengar till längdskidor (som vi var till "Kôrkhia" och köpte idag)
Lego (Starwars och Bionicle)

Dvd-film (Wall-E)

Playstationspel (Guldkompassen)

Handduk med namn

Skulle inte köpa leksaker till dem i år men tyckte synd om de inte fick något roligt så det blev någon leksak iallafall. Lego och underdel till dockskåpet. Sen fick de gemensamma julklappar också: bordtennisracketar och Twister Moves. Testade spelet med dottern och det var inte lika kul som vanliga Twister. Jag tyckte det var svårt (från 8 år) för man hör på en cd-skiva där de ropar ut vilken färg man ska sätta foten på. Mansröst för vänster och kvinnoröst för höger (eller var det tvärtom). Första, andra, tredje "spåret" på skivan hängde vi med skapligt men sen gick det för fort (tyckte jag).

Vad jag fick?
Presentkort på klippning
Presentkort på KappAhl
Hårspray
Trumpetljus från Partylite (som doftar jättegott!)
Kudde som dottern gjort på skolan
Pynt som barnen gjort på skolan
Stor julduk
"tomtenissa" (liten prydnadstomte att hänga t ex på blomkruka)




Julnöje...

När det är jul brukar jag lägga pussel. Sambon tror det är för att det är enda gången på året som "salsbordet" är tomt (vilket inte är sant, för det kan vara tomt vid andra tillfällen också). Jag påstår att det är för att allt är städat så jag behöver inte gå och städa och plocka så mycket. Men det märks att med två barn får jag mindre tid. Började lägga ett ifjol (eller året före, kommer inte riktigt ihåg) som jag var tvungen att lägga klart först innan jag kunde börja på ett nytt nu iår. Men nu har jag börjat, så jag får se om jag blir klar den här julen. Annars har jag ju en pusselmatta, vilket är jättebra för då kan jag lägga undan pusslet om jag behöver platsen (eller tröttnar). Förut hade jag en skiva som jag hade pusslet på men den tog plats och blev dammig (om jag la den under soffan).



Annandag jul...

... firar vi alla på lite olika vis. Jag och syster satt länge vid frukostbordet idag. Sambon fick knappt äta upp frukosten och borsta tänderna innan pappa drog iväg med honom till garaget för att jobba. Systers sambo och hans son och min dotter åt frukost sist. (Visserligen satt de inte själva eftersom jag och min syster fortfarande satt kvar). Sen drack vi kaffe innan frukosten var avklarad också. De flesta av oss tar det lugnt. Försöker få ut ungarna ett tag så att de lite mindre rastlösa (känner att de verkligen behöver det).
Sambon får vi väl inte se förrän ikväll någongång. (Han har en hård arbetsgivare, undrar om sambon får lön för det han gör idag? Tvivlar på det, för han ser det som ett nöje att skruva och fixa med lastbilen.)

Det blev ingen utgång på juldagen för mig iår. Brukar vara till Branäs varje juldag men i år ballade kusinen ur, så jag tyckte inte jag kunde åka alldeles allena. Ifjol var det bara hon och jag som skulle iväg men sambon blev med i sista stund. Pikade henne igår för att hon börjar bli gammal (hon är 7år yngre än jag) och inte orkar med. Så påstår de att jag är gammal och trist:).

Nattvak

Det blev sent ikväll...igen. Nu har jag varit uppe sent ett antal kvällar på rad så nu blir det svårt att vända tillbaka dygnet sen. En natt fick jag skynda mig att lägga mig innan sambon skulle upp och arbeta.

Det värsta är att ungarna också har varit uppe till sent. Det är värre att "vända" dem. de blir sura och griniga och går inte att tala med ( hmm... det gäller kanske inte bara barnen). Det är så mycket även de vill göra och hinna med. Man missar ju tid när man sover! Men sömnen är viktig, men jag har svårt att inse det ibland. Jag kan erkänna att vissa nätter sover jag inte många timmar, men  det kommer igen sen. "Förlorad sömn kan man aldrig ta igen", har någon sagt men det tror jag att man kan, för vissa dygn kanske jag sover mycket och jag tror att jag sover ikapp då.

Nu senaste timmarna har vi grejat med datorn. Skaffade mobilt bredband nyligen som vi inte testat än, som vi var tvungna att ta med oss hit upp (vi är hemma hos mamma och pappa) och testa. Det fungerade faktiskt. Vi var lite fundersamma men mamma har sagt att hon har haft täckning iallafall på en viss plats på köksbordet. Jag kanske ska förklara att här är det radioskugga. Radion får man inte in och det är knappt täckning på mobiltelefonen. När man väl får täckning gäller det att stå stilla.

Täckning fick vi iallafall och kopplade upp oss. Lite trögt går det men om vi undviker sidor med mycket bilder går det bra. Nu har jag flyttat mig från köksbordet och upp på mitt gamla flickrum och det fungerar även här.

Just nu gör jag något jag aldrig gjort i en säng förut...


???


...jag har datorn med mig som sängkompis, och det har jag aldrig haft förut och det ska inte bli någon vana. Anser att sovrummet ska vara datafritt (men nu är vi ju inte i vårt sovrum så då räknas det inte).


Lugn och ro

Det är så tyst och stilla här hemma just nu. De andra sover, så det är så skönt att vara uppe själv i lugn och ro. Jag tror de blev helt utslitna igår. Det blev ganska sent, det har det blivit flera kvällar på rad, så nu sover de ut.

Det är en härlig juldagsmorgon/förmiddag. Solen skiner och det är -10 grader. Nästan perfekt! Det skulle kunna varit mer snö, men man kan ju inte få allt. Förhoppningsvis finns det mer snö hemma hos mamma och pappa så de får ta med "åkdon" dit så de kan åka lite. Det finns en bättre pulkabacke där iallafall. Här hemma är det platt på "jalan" och "ôppet hia" är det skog, så det finns ingen bra backe nära oss.

Nu börjar det röra på sig så nu vaknar nog alla snart.

God fortsättning på en fridfull jul!

Julafton är till ända

Nu är julafton över för den här gången. Mycket mat och mycket klappar blev det. Tomten kom också på besök. Ingen av ungarna har någon gång nämnt att de vet vem tomten är eller gissat vem det är. Så jag har ju trott att de tror på tomten;). Men i år kom sonen helt plötsligt underfund om han han visste vem som var tomte. Men vi försökte ju tala om att det var den riktiga tomten (han är snart 10 år så jag tror inte att den övertalningen gick så bra). Men förhoppningsvis kan han hålla det för sig själv och inte tala om för lillasyster och kusinerna.



Det blev många klappar till barnen! Alla barnen fick en varsin hög, nej, jag menar varsitt berg av julklappar. Jag hann ta kort på dem innan de slet upp klapparna.

    
    

Mina klappar syns i fåtöljen och sambons (som skymtar fram bakom dottern) står uppradade vid dörren bredvid honom. så vi blev inte utan vi heller.
Alla fick någonting. Hunden fick ett nytt tuggben när han kom in för kvällen, men först var han ju tvungen att nosa överallt ifall någon hade råkat spilla något på golvet.



Imorgon bär det av norröver hem till min släkt, så då blir det väl som en julafton där också. Vi ska äta hos farmor och sen åker vi till mamma och pappa och delar ut klappar där.
Jag tror att vi ska äta hos farmor iallafall. Eventuellt skulle vi hoppa över det eftersom hon tycker det blir lite för mycket, men det har hon ALDRIG sagt (om man frågar henne) så än så länge ska vi väl vara där. Vi har talat på knytkalas men jag har inte fått något tilldelat så jag hoppas att de inte bestämmer det imorgon för då är det lite väl sent att fixa till något. Men jag kan ju ta med allt som blev kvar här, för det räcker nog till några iallafall.

Avslutar med en suddig bild av ett "juligt" rum.


Julaftons morgon!

Barnens ögon tindrar... Det stämmer nog ganska bra. De är iallafall väldigt speedade. Skulle vilja ge dem något lugnande;), nej då, jag bara skojar. De är lite mer hjälpsamma, men har försökt tala om för dem att det inte räcker med att vara snäll en dag om året, för tomten ser allt!

Ska nu fortsätta i galenskaperna, var bara tvungen att kolla lite vid datorn först.


Julafton är här...

... men nu ska jag gå och sova lite innan jag ska upp och fixa klart inför julmiddagen i morgon. Jag har förberett ganska mycket så det ska nog gå ganska smidigt att bli klar. Jag hoppas bara att jag har kommit ihåg allt. Har säkert glömt något men vi blir nog mätta iallafall.

Granen är klädd och klar iallafall. Efter lite justeringar blev den helt OK. Den är/var ganska vid så det är tur att vi har bra plats. Barnen har pyntat den men vet inte om de tröttnade på slutet för en del hade de bara kastat i, men den blev bra. Egentligen spelar det ingen roll hur granen ser ut för det syns inte så mycket av den;).
 
Nu är uppesittarkvällen till ända och jag vill önska alla en RIKTIG GOD JUL!



Jul, jul...

Imorgon är det julafton!
Jag tycker det är mysigt med julen, men jag tror inte sambon tycker att dagarna före jul är så trevliga. Men iår tycker jag att jag varit ganska lugn hittills. Det känns ut som om jag hinner med allt, OM jag får lite hjälp med lite dammsugning och undanplockning idag. Det är där "otrevligheterna" kommer in. Jag brukar bli lite "upprörd" dagen före julafton om jag ber sambon om hjälp och han inte gör det DIREKT. Då gör jag det själv och sambon blir irriterad eftersom jag inte har tid att vänta och jag blir lite mer irriterad. Men det går över och på julafton är det städat och klart. Det som inte hinns får vänta tills en annan gång.
Ett år hann jag inte sätta upp tomtarna för att jag jobbade mycket före julen, även julafton, utan fick upp bara ett par stycken tomtar. När det lugnade ner sig efter annandag jul plockad jag upp resten. (Jag vet att det är lite knäppt men tyckte jag skulle ta fram allt, även om det räckte med de som var framme.)
Jag har en del kvar men jag har ju hela morgondagen på mig (tidsoptimisten). Bara ungarna håller sams och plockar undan efter sig kan jag nog ta det lugnt på uppesittarkvällen.

Jag har med mig från när jag var liten att det inte ska pyntas förrän på julafton och att det sista ska göras kvällen före (t ex koka skinkan). Varje år är min ambition att jag ska vara klar i god tid så att jag ska kunna ta det lugnt och njuta av kvällen före julafton och inte stressa runt som mamma gjorde. (Tror inte hon gör det nu efter att jag och syster flyttade hemifrån, nu är ju inte vi hemma och stökar till). Men varje år blir det likadant. Allt görs i sista minuten.

Jag är klar med julskinkan, har lagt in sill, stekt köttbullar, fått upp alla gardiner, packat in alla julklappar (måste kolla imorgon, för jag brukar missa nån som jag gömt) och handlat (inte allt, ska iväg och fixa det sista). Jag har kvar att fixa resten av maten och städa klart köket (brukar ta det sist). Tomtarna har inte kommit fram än men det ska ungarna fixa. Julgranen ska kläs också. Har inte granskat (hihi) den än men den såg OK ut på håll. Lite frisering så blir det nog bra, (ja, jag fuskar och tar till sekatören ibland och snyggar till granen). Jag har en del kvar att göra men det ska väl JAG hinna!



Äntligen jullov!

Nu har barnen och jag jullov! Va´ skönt! Men det känns lite konstigt att få vara ledig ett tag. Ifjol jobbade jag veckan innan jul, så det var stressigt att hinna klart med allt  innan jul. Men nu har jag ju flera dagar på mig att få klart. Tidsoptimist som jag är har jag en lång lista med vad som ska göras och sen när jag är klar med den så har jag en lista med sånt som vi kan göra om vi får tid till det. (Misstänker att jag hinner med ungefär hälften på listan, för allt tar ju längre tid än jag tror.)
Men jag är klar med julklapparna iallafall! ( Någon liten sak har jag väl kvar men det är sådant jag kan köpa på Konsum). Jag har i och för sig kvar att packa in en del, men det går väl fort...?!
Julskinkan (okokt) har jag köpt, så den ska tillagas och sill ska läggas in. Och så ska väl resten av julmaten fixas. Puh! Jag vet vad jag har att göra i helgen iallafall!


Julklappar?!

Snart tar jag en liten paus i läsandet för att åka östöver och se om jag får ihop de sista julklapparna. Vi har inte köpt något till våra egna barn än (ska även köpa från farmor/farfar och mormor/morfar), så sambon ska med och kika han också. (Kvarnhia: Du har tur som får åka till K-d "med" din sambo, för min sambos timmerbil går oftast inte så långt som till Karlstad, så jag får möta upp honom på närmare håll om vi ska köpa julklappar ihop.)
Helst vill han slippa köpa julklappar. Han drar sig för det varje år och ibland har han faktiskt sluppit. Då har allt ansvar och funderande och letande legat på mig. (Men han skickar med pengar, så det är ju bra;).)

Men jag är faktiskt snart klar med julklapparna. Fast så tänker jag varje år och så kommer jag på i sista stund att jag glömt någon (eller har köpt olika många paket till barnen). Får se idag om jag blir helt klar, annars ska jag ner till skolan i morgon så då får jag väl gå och trängas i sta'n eller på Bergvik. Måste dit och byta lite grejer men misstänker att det börjar bli trångt och "fôlket". (Ska även ner på fredag men då vill jag inte springa i affärer.)


Jag vill ha...

... mera tid! Vet inte riktigt hur jag ska få tiden att räcka till. Inför julen har jag ingen panik än, ligger före "schemat". Men det är skolarbetet som jag inte riktigt hinner med känns det.
Jag kanske prioriterar lite fel, men det är roligare att städa än att läsa till tenta. Har redovisning i ett grupparbete till onsda'n och till freda'n har jag tenta. Det har varit jobbiga veckor med grupparbeten, så nu till tentaläsningen känns det som om "orken"  har tagit slut. När det är grupparbete anpassar man sig till andra och försöker göra så gott man kan för  det påverkar fler om det inte blir bra. Misslyckas man på tentan drabbar det bara en själv.

Men jag ska göra tentan och hoppas på att det går bra. Redovisningen är jag mest nervös för. Jag tycker inte om att stå inför klassen och redovisa. Ännu mer nervös blir jag när jag vet att vi kommer poängsättas. Både på det skriftliga arbetet och på hur vi redovisar. Puh!!!

Näh... nu får jag fortsätta att läsa, så jag hinner med, för nå'n mer tid lär jag inte få!

Lussebak

Ikväll har jag bakat lussekatter! Vet inte när jag gjorde det sist. Inte i fjol iallafall, kanske inte året före dess heller. Fann saffran i lådan som inte var riktigt färsk men den gick att använda. (Köper saffran varje år ifall lusten skulle ifinna sig).
Bara man börjar baka går det lätt, det är att sätta igång som brukar ta tid. Det är så mycket annat som måste göras först. Men ikväll tog jag mig i kragen och "satte en deg". (Under tiden den jäste fixade jag en sen middag). Barnen hjälpte till att baka ut "kusarna".



Fick även för mig att "pyssla lite" (kallmålning). Hade en keramikljusstake liggande som inte blivit målad än. Så den målade jag mellan jäsningarna och gräddningarna. Den blev klar (tror jag). Fixar kanske till den lite till innan jag sprejar den. Tänkte det skulle bli en julklapp till ... (nä... det talar jag inte om).



Nu ska jag ta och provsmaka en lussekatt. (Sambon har redan smakat och de är godkända).

Liseberg 2

I lördags var det dotterns tur att få åka på en liten resa. Det gick en bussresa över dagen till Liseberg och en kompis frågade om vi var intresserade av att bli med henne och hennes dotter. Nja, blev svaret först. Jag hade inte riktigt tid tyckte jag. Men jag hade lovat dottern att vi skulle hitta på något eftersom bara sonen var med förra gången. Så vi bestämde oss för att bli med.

Det var MYCKET folk. Barnen åkte karuseller men tillbringade mesta tiden i kö. Men de klagade inte. Det var inte så många timmar vi var där men de hann att åka en del, så de var nöjda när vi åkte hem. Men det blev inte så mycket tittande på julgrejerna men det spelade inte så stor roll. Vi var där för barnens och julstämningens skull och inte för köpandet. (Det var nog bra att jag inte hade tid att gå och titta på grejerna, sparade nog in någon krona).


Utsikt över ett ljuspyntat Liseberg från Lisebergstornet.



Vill till Liseberg nästa jul också.
Eller en tur till sommarn kanske?

Fyra personer och en toalett...

Jag vill ha ett till badrum...NU!!!
För det mesta har vi klarat oss med en toalett/badrum. Men de mornar som vi går upp samma tid allihop blir det problem. Vi får kissa och borsta tänderna om vartannat. Då brukar det vara trångt. Ingen får sitta längre än nödvändigt för då hinner inte alla med det de ska. "Gå upp tidigare då" tänker ni säkert. Nu är det så att vi är alla morgontrötta så det brukar bli lite ont om tid på morgonen. 
Detta gäller mest de dagar vi går upp före klockan sex, för då ska alla iväg samtidigt. Det är bättre de dagar barnen ska åka skolbuss, för då ska vi iväg olika tider. 

Samma på kvällen. Då ska barnen gå på toan, borsta tänderna och ev. duscha. Då bara tjafsar de och det tar längre tid än det borde. Tänk om vi haft ett badrum till! Då hade de kunnat göra sig iordning på varsin våning och jag kanske skulle slippa allt tjafs morgon och kväll. "Mamma, han gör si" och "mamma, hon gör så". (Det är väl det som kallas syskonkärlek.)

Ett badrum till och jag skulle få ett bättre liv!? Nja, kanske inte det skulle förändra så mycket, men det skulle underlätta.

Hoppas "någon" fattar vinken och förstår vad jag önskar mig i julklapp. (Annars går det bra med en ny bil, en utlandssemester eller något annat trevligt).


Tidsoptimisten slår till

Idag fick jag för mig att "slänga ihop" några sockerkakor. Det går snabbt, tänkte jag. Jag kan ju baka småkakor också. Skurna kakor går fort. Satte sockerkakorna i ugnen och satte igång med "småkakdegen". Det gick snabbt att röra ihop men det blev lite för mycket mjöl så det ville inte bli någon deg, så det tog lite längre tid än jag menat. Sen skulle de rullas till rullar och läggas kallt ett tag.
Min ambition var att när sockerkakorna var klara skulle småkakorna gräddas, men så blev det så klart inte. När jag tog ut sockerkakorna la jag rullarna kallt. Så kakorna fick vänta. Men dem gräddade jag senare på eftermiddagen.
Nu har jag iallafall sockerkakor till F-1:ans brödbasar klara.

2:a Advent, 7:e december

Drygt två veckor kvar till julafton och jag har inte köpt någon julklapp än! Har inte städat än heller. Tidsoptimist är mitt andranamn. Jag hinner... tänker jag varje år. När det närmar sig julafton kommer paniken och jag blir lite lätt irriterad över allt och alla som är i vägen och som inte gör som jag ber dem om. (Lätt irriterad är en sanning med modifikation om man frågar sambon).
Jag planerar allt inne i huvudet och räknar ut vad jag ska göra och hur mycket jag hinner på en kväll, men det är ju inte alltid de planerna fungerar. För det mesta kommer det något annat i vägen eller så tar det längre tid än jag trodde. Men jag har fått upp julgardinerna i ett fönster! Så tidigt har jag aldrig fått upp dem förut. Nu är det bara fem fönster kvar. Sen är det bara resten av städningen och pyntningen kvar.

Men julstämningen är iallafall på topp med all snö.

4:e december

Ett steg närmare julen.
Just nu känner jag mig helt slut och jag har knappt börjat julstöka. Det har varit långa dagar på skolan eftersom vi har haft två grupparbeten som ska vara klara denna vecka. Lämnat in ett och har ett kvar. Men det fick vi förlängt ända tills på onsdag så lite mindre panik har vi nu. (Ska försöka göra klart det i morgon iallafall).

Jag har iallafall gjort köttbullar ikväll. Hem-köttbullar är ett måste på julbordet. Annars äter vi alltid köp-köttbullar men till julen ska det vara hemlagade. Mmm... jättegott. Nackdelen är att de varar inte lika länge. En del hinner knappt bli färdigstekta innan de är borta. (Och det är inte de små "råttorna" som nallar av de goda köttbullarna.)

Nu är det bara att gömma undan dem långt ner i frysen så att de finns kvar till julaftonen.



3:e december

Idag var det sista delen av "Misses lista". Det är ett tvåminutersprogram efter "Greys Anatomy" (Kanal 5). Karaktären har en blogg på Kanal5.se så vill man, kan man gå in och se avsnitten där.  
Det är förmodligen inte ett program som jag skulle se i vanliga fall, men nu är det så att min kusin är producent för programmet och jag har även sett honom i någon kort sekvens i något avsnitt. Och idag såg jag en annan av mina kusiner i sista avsnittet (producentens bror). När man ser mina kusiner så är det ingen som kan gissa sig till att vi är släkt en gång.

Titta gärna på avsnitten.  I dessa två är mina kusiner med:
5 dåliga tillfällen att berätta att man har klamydia... (den blonde som spelar Scrabble)
Saker som inte är snygga att se i slowmotion...  (han som kommer joggande)

2:a december

Julen närmar sig och idag fick jag verkligen vinterkänsla med all snö. Skulle vara roligt om den låg kvar till jul men det vet man väl hur det är med det. Den försvinner väl efter några dagar.

I söndags var det Anders-dagen. Får se om det gamla talesättet stämmer i år.  "Anders braskar - julen slaskar"  och "Anders slaskar - julen braskar". Vädret var väl halvtaskigt i söndags så då blir det väl kallt till jul? Ungefär 5 - 10 minusgrader borde väl vara lagom? Men vädrets makter är ingenting man kan styra över så det kan bli allt från -30 till +20 grader. (Kanske överdriver lite men man vet aldrig).

Har ni sett...

... reklamen som Skanska har? Så har det gått till här hemma.

För er som inte sett den, så är det leksaker som går från leksaksaffären och in i en lägenhet, så när paret med en bebis vaknar på morgonen, är det leksaker överallt.
Precis så måste det ha hänt här. Vaknade en morgon och det var leksaker överallt!!! Puh!

Varför måste det finnas så mycket leksaker? Och dyra är de också. Frågar man ungarna vad de önskar sig i julklapp så nog är det leksaker, fastän de har så det svämmar över överallt. Jag ska inte köpa leksaker till dem iår, men vet att de blir besvikna om de inte får något som är kul. Kommer själv ihåg vad tråkigt det var att få mjuka julklappar. Men fick jag väl något som jag önskade blev jag jätteglad. Nuförtiden tror jag inte ungarna är lika tacksamma om de får något, för de får (oftast) allt de vill ha.

Jag vet inte riktigt vad jag ska köpa i julklapp till mina barn men det blir något som inte tar stor plats iallafall för hemma hos oss ser det ut som i en TV-reklam!


1:a december

Nu börjar väntan inför julen. Det är inte bara barnen som har nedräkning. Men min nedräkning är om hur jag ska hinna allt. Fick i allafall upp adventsljusstakarna igår så nu är det julmysigt i fönstren. (Det är bara gardinerna som saknas men de kommer snart upp de också.)
Man tycker att det är så länge till julafton men snart så är vi där och då ska jag ha städat undan och pyntat och förberett en del julmat. Baka kanske jag också skulle försöka hinna med men det ligger långt ner på listan. Köpta pepparkakor går också bra. Julklappar måste jag också hinna att köpa men jag vet redan vad en del ska få så hoppas jag inte behöver springa och leta runt i alla affärer till de som jag inte har en aning om vad jag ska köpa. Ibland beställer jag på Internet (oftast när jag har gått och knôtt i affärer och tröttnat på att det är så mycket folk överallt).

Men först måste jag göra klart två grupparbeten och en tenta så det blir nog stressigt sista helgen innan jul.

Ska nog sätta på en julskiva så det blir lite julstämning.


RSS 2.0