Lite pyssligt

Någon efterfrågade gratis bildredigeringsprogram igår. Hon skulle göra svartvita foton men med färgad detalj (tror jag det var). Nyfiken som jag är, tänkte jag att det ska jag också prova och se om det går.

Jag har provat Gimp någon gång, men jag tyckte det verkade krångligt, så det var uteslutet. Så igår testade jag Paint.Net istället och det var lättare. Jag tror det beror att det kunde laddas hem på svenska, så det var lättare att förstå.

Resultatet av detta pysslande och testande blev dessa bilder:








Jag tycker att det är roligt att fotografera ibland och blir det bra bilder är det jätteskoj. Att man kan göra lite roliga saker med bilderna är inte dumt det heller. Jag har faktiskt funderat på att köpa mig en systemkamera, men kom på att jag kanske ska lära mig den kompaktkameran jag har istället, för en systemkamera är dyr att köpa. Men har någon en bra, begagnad till ett bra pris så är jag intresserad!


Fullmåne

Det är en vacker kväll/natt ute nu. Kallt och månen lyser så det är ljust som på dagen (nästan).
Om jag får svårt att sova, kanske man skulle ta sig en promenad? Men det lär nog inte hända, för jag brukar inte ha problem med sömnen... inte ens vid fullmåne.

Men... det kan ta längre tid att somna. Kanske jag läser flera sidor i boken ikväll... eller löser ett helt sudoku :-) (jämfört med annars, då det blir ett par sidor eller någon siffra i sudokut).


De nya rutinerna

Bara jag kommer in i rutinerna, kanske det blir mer bloggande?
Eller inte, för jag är ju ensamstående tvåbarnsmor på kvällarna...VARJE VECKA! Sambon har fått för sig att han ska jobba eftermiddag varje vecka. Så han har det bra, som slipper allt bråk mellan barnen på kvällarna och allt tjat innan de går och lägger sig. Samma på morgonen, för då sover han och slipper ta dusterna mellan dottern och sonen och tjat om frukost. Men det går lättare nu på vårterminen, när hon bara behöver klä sig och borsta tänderna, eftersom hon åker med mig på morgonen och äter frukost på dagis/fritids. Sonen åker bussen som går senare och får äta frukost och borsta tänderna i lugn och ro. Tror det är bäst för dem båda... han får rå om sig själv på morgonen när vi åkt och hon får äta frukost senare, när hon varit uppe ett tag.

Nytt jobb och nya rutiner... snart har jag kommit in i det. Och det blir ljusare ute, så det går framåt...

Hmm...

Undrar hur länge man kan säga att man är ny på jobbet? Alltså, ha det som ursäkt för de eventuella fel man gör och de frågor som man inte kan svara på? Jag kommer nog köra på det ett tag till... för varje dag uppstår det nya situationer som jag inte kan svara på. Men jag känner mig säkrare för varje dag... och varje dag lär jag mig något nytt, som jag förhoppningsvis kommer ihåg tills nästa gång.


RSS 2.0