Onsdagen

Imorgon är jag ledig. Då ska jag försöka tvätta undan tvätten igen och passa på att hänga ut när det är torkväder.

Kollade på yr.no och där ser det ut så här:


Det kan komma en skur på eftermiddagen. Och med min otur så blir det lagom tills kläderna är torra och jag inte hunnit ta in dem.


Tänk på detta...

...om ni tycker det är varmt.






Tårta...

...till kvällsmat!? Kanske inte det nyttigaste, men gott...



Jag kan  ju inte kasta bort det som är kvar... (eller jag kanske borde kasta bort det som är kvar).

Anledningen till att jag har gjort en tårta? Fyllde år igår och tyckte att jag var tvungen att ha en tårta, fastän jag själv var på dop i Kumla. Men det blev inte så sent, så igår kväll när jag kom hem åt vi tårta och firade min födelsedag.
Vad jag fick i present? Det vanliga...

Bloggtorka...

...eller egentligen inte riktigt tid och lust att sätta sig vid datorn nu i värmen. Men några inlägg får jag väl försöka skaka fram.

Börjar med att visa hur ljust det var när vi kom hem 23.30 på midsommardagen. Det var ljust som på dagen på vägen hem från midsommarfirandet, men det hann bli dimma innan vi kom hem, så då blev det lite mörkare.
Men nu har det vänt och nu blir det mörkare och mörkare och mörkare :-) (tur att det inte går så jättefort), men sen i december vänder det  igen så något har vi att se fram emot ;).

Nu vet vi att det är sommar...

... när "äckelkatten" kommer in med sitt byte.

Hörde hur hon jamade utanför, på verandan, och helt plötsligt kom hon genom köket med en liten sork eller stor mus (vet inte riktigt vilket). Ut med katten och efter med sorken.

Hon brukar komma in med sitt byte en gång varje försommar. Och förmodligen fattar hon då att hon inte är välkommen in med sin mat, så hon kommer inte in fler gånger. Men efter den långa vintern, så glömmer hon detta, och kommer in när vi ställer upp dörren i början på sommaren igen.
 
Det är bara när hon kommer med sina sorkar och möss som hon är en "äckelkatt", när hon sätter sig på gräsmattan eller under bilen och det börjar knaka och knastra när hon tuggar. Usch...


Mord, jordgubbar och sång...

... nu är det sommar! Allsång på Skansen, följt av Morden i Midsomer och jordgubbar med grädde...och sol och värme. Är sommaren här nu? Vi får hoppas det, för jag tar inte fram vinterjackorna förrän i höst.

PS. Jag klarade civilrättstentan, som jag var helsäker på att jag missade...Nu är det bara att få reda på hemtentan så kanske jag bara släpar med en tenta.

...forts. Midsommarafton...

Lovade ju att det skulle komma lite mer om midsommarfirandet i Tallåsen.

Eftersom jag jobbade först, så kom vi upp lagom tills det var dags att äta. Midsommarstången var klädd (nästan), det var bara kransarna kvar. Faster gjorde en och jag en, så jag bidrog iallafall med något. Men hade inte fått fram kameran innan stången restes, så det blir det inga bilder på.

Sen började vi äta och dricka. Och vad är ett midsommarfirande utan snapsvisor...

...eller lekar...





...och mycket skratt...


...och dans kring stången...


...och kubbspel i sällskap med knott...


... och kräftor och täckjackor...eller?




Det sista kanske blev lite fel, men det finns en logisk förklaring till kräftorna. Finns det inte kylklampar, så tar man det som finns :-).

Roligt hade vi och mätta blev vi.

Midsommarafton

Nu är det slut på midsommarafton och midsommardagen har börjat. God mat och trevligt sällskap har vi tillbringat kvällen med. Och det blev en lång kväll, utan regn, med sol, knott och mygg. Kunde varit varmare, men man kan väl inte få allt.

Nu borde det väl vara tillåtet att få gå och lägga sig, fastän det är midsommar.

Bilder kommer, men eftersom jag är där jag är (utom täckning) tar det tid att ladda upp, så det kommer senare. Bilder från ett vanligt, trevligt och svenskt midsommarfirande... eller?

Snart helg

Nu är snart första veckan avklarad. Den har gått fort, men jag började ju med kortvecka. Ledig måndag och sen är det ju röd dag på lördag. Ska iväg några timmar imorgon, sen får jag ta helgen och fira midsommar. Ska veckorna gå så här fort, dröjer det inte förrän skolan börjar igen. Men just nu längtar jag inte alls tills dess.

Jag tycker de första dagarna på jobbet har gått bra (vet inte vad mina kollegor tycker, men jag är nöjd). Lite ringrostig i början tycker jag att jag kan få vara. Det är ju nästan ett år sen jag var där och jobbade sist. T ex PLU-nummer på frukt och grönt kommer jag inte ihåg, men idag märkte jag att jag inte behöver titta efter varje gång. Sen är det morgonrutiner och kvällsrutiner som jag inte har kommit in i än, men jag frågar väl vad och hur jag ska göra. Skulle ha en "ny på jobbet"-skylt påklistrad i pannan, när jag ibland måste gå och fråga, för säkerhets skull, för att inte göra fel.

Nej, nu ska jag försöka gå och plocka ihop lite av vad vi ska ha med oss imorgon. Ska faktiskt bort och fira midsommar imorgon. Får försöka fixa i ordning det mesta innan jag åker till jobbet imorgon, så vi kan åka nästan direkt jag kommer hem. Hmm... regnkläder, vinterjackor, raggsockor... det blir nog lämpliga midsommarkläder.

Ha en trevlig midsommar, allihop!

Första dagen på jobbet

Har nyss satt på mig skjortan som är tvättad och nystruken för första dagen på jobbet... eller andra egentligen. Var ju där förra vecka en dag för att komma igång lite och fräscha upp minnet.

Så nu bär det iväg till "Koppra" i Stôllt, eller Coop Nära som dotter påpekar varje gång vi säger Konsum. Det är ju faktiskt två år sen de bytte namn till Coop Nära, så någon gång borde vi väl lära oss säga rätt eller... ?
Det finns ju några exempel på att det är svårt att "lära sig" nya namn... Gulf i Värnäs, BP i Likenäs... det är många år sen det var Gulf och BP, men än hör man det är dit de ska...


Iggesundsgänget



Lite nostalgisk blir man när man hör denna... fastän det är gränsfall på före "min tid". Denna och "Botjitta" spelade sambon när han festade (innan vi blev sambos). (Dock inte med Iggesundgänget utan LVC.)

Nu på senare år har vi fått höra Janne Krantz från Iggesundsgänget uppträda på lastbilmässor vi varit på. Fräcka historier och fräcka sånger, passar i sådant sällskap (alltså bland lastbilschaffisar).(Inga fördomar här inte). 
Köpte en gång en CD-skiva av dem på en mässa. Fick då frågan varför jag tagit bort piercingen... ???? Vilken piercing???? Stod som ett frågetecken?????????? Jo, men den jag haft i ögonbrynet.... Hihihi, jag har ärr under ögonbrynet och de trodde de var från piercing... Men de ärren har jag haft sedan jag var liten. Jag blev full i skratt... för jag har svårt att tänka mig själv med piercing...

En liten ljusglimt...

... i det grå regnet fick jag idag iallfall. En inbjudan till dop om två veckor.
Min kusin ska döpa sin son och idag fick vi inbjudan till detta. Sådant är trevligt. Ett släktkalas! Så då bär det iväg till Kumla den helgen. Dottern skulle ha poolspel den dagen, men vill hellre på sin första tremännings dop. 
Så nu blir det till att börja tänka på doppresent...jag får väl luska runt lite vad de vill ha och vad andra tänker köpa. Någon som har något förslag på bra doppresent? Något mindre vanlig present, som inte alla köper? (Eller om någon av mina kära släktingar läser detta och har förslag på vad jag ska köpa?)
Det skulle visst även vara 30årskalas för min kusins man efter dopet, så det blir till att tänka på födelsedagspresent också... men det kanske går att lägga ihop till en present om vi är flera stycken. Hmm...tror inte min kusin fått 30årspresent än (hon fyller i februari). Måste kolla upp det... vet att vi skickade blommor iallafall.

PS. Jag fyller år den dagen det är dop och jag har en låååååång önskelista om någon vill köpa något åt mig.

Sommar, sommar, sommar...

...eller regn, regn och åter regn. En kanske lite förutfattad mening om Sverige, men det är typiskt svensk midsommarväder nu. Visst kan det vara varmt och fint och regnfritt på midsommar, men det man kommer ihåg som typiskt midsommarväder är regnigt och kallt.

Men jag äter jordgubbar med grädde och ser på sommarkrysset och låtsas att det är sommar ute, fastän vi eldar och har raggsockor på oss.

Hoppas på bättre väder imorgon när ungarna ska spela fotboll i Torsby. Enligt yr.no ska det bli bra väder och inget regn, men efter att det inte stämt ett par gånger nu, så litar jag inte riktigt på detta, men jag hoppas på att det är rätt. 
Hoppet är det sista som överger människan!


Snart...

... är det dags för terminens sista tenta. Har laddat upp med ordentlig matsäck idag, eftersom förra gången hade jag bara en banan och ett äpple med. Och då var jag utsvulten innan jag var klar.


Idag är jag förberedd, så jag ska inte kunna skylla på att jag var för hungrig och saknar energi iallfall (ifall det skulle gå åt h.....e den här gången också).

Ha en bra dag i regnet! Hoppas på bättre väder ikväll när det är skolavslutning :-).

Imorgon kväll...

...tar jag och barnen sommarlov!

Iallafall fram tills efter helgen,när jag börjar jobba. Men det ska bli skönt att slippa skolan. Det har varit en jobbig termin, och det har inte gått så bra heller. Vilket har gjort att det varit ännu tyngre att kämpa vidare. Men efter tentan imorgon släpper jag alla tankar på skolan (hoppas jag) och tar ledigt.

Nu är det bäst jag går och lägger mig, så jag orkar upp i morgon. Tenta 8.00 - 13.00, sen till Bergvik för en del ärenden. Jag ska ha ny kaffebryggare, lite blommor att plantera ute (om det finns kvar), blommor till lärarna (som jag lovat jag ska fixa), äta mat (misstänker att jag är utsvulten efter tentan) m.m... jag får nog ta och skriva en lapp, annars glömmer jag kanske något.

Sen är det att skynda mig hem, göra i ordning familjen och mig själv till skolavslutningen, och upp till Stöllet till 17.15 (puh)... och sen sätta sig och njuta av barnen som sjunger. Sen tar vi sommarlov.

Barn ska inte...

...ha vita byxor (helst). Undrar om jag får dessa rena?



Undrar även hur hon bar sig åt? Ett par timmar och sen var de bruna och gröna både fram och bak, på både ben och rumpa.

Men efter att haft dem i Vanish och nu tvättat dem, så ser de faktiskt rena ut. Någon fläck finns kvar, men det märker man knappt. Och efter att hon haft på sig byxorna igen, så märker man det inte alls, under alla nya fläckar.

Det var det förmiddagskaffet...

Tentaplugg brukar betyda kaffe hela dagen. Brukar sätta på en kanna på förmiddagen som räcker hela dagen. Skulle göra så idag på förmiddagen också (efter jag rensat golvbrunnen:-) ), men det gick lite fel.



Attans vilken osis!

Så det blev till att leta upp "minibryggaren" (en sån jag fått med i någon beställning någon gång).


Hela bryggaren är "mini", till och med sladden är kort, så jag fick ställa bryggaren på en kartong, så den skulle nå till uttaget. Men det räcker iallafall att göra kaffe till två personer i den.

Så till slut fick jag mitt efterlängtade kaffe!


Flintskalliga...

...eller väldigt tunnhåriga borde vi snart vara i den här familjen, om vi ser till hur mycket hår som samlas i duschen.
ÄCKLIGT!
Det är något av det äckligaste jag vet, att ta bort hår ur golvbrunnen. Detta brukar sambon få göra, men idag har JAG varit duktig och gjort detta själv. Uhhh, inte trevligt alls.

Hmm... ta bort hår ur golvbrunnen...hade jag inget viktigare att göra? Det var något som jag skulle göra som är viktigt....hmm...javisst, ja! Tentaläsning var det!  Omtenta imorgon och jag är INTE motiverad alls. Inte bra, men just nu känns det som om det kvittar om jag får göra omtentan i augusti också. Motivationen på topp alltså...INTE!

Kycklingfilè...

... färdigdelade på längden, för tunnare bitar som går fortare att grilla. (Aktuell reklam på TV... )

Jag kan ta en kniv och dela mina filéer själv jag...

Långhelg...

...fick vi den här helgen. Inte så dumt... Alla var lediga idag...barnen var på skolresa till sent igår kväll, så de var komp.lediga, jag var klar med hemtentan och sambon hade inget att köra. Skönt! Så det blev sovmorgon och sen blev det en tur till Torsby. Sambon och sonen skulle passa på att klippa sig, när de hade tid till det. De brukar klippa sig vid torget, på herrfriseringen där. Det passar dem väldigt bra, för där behöver de inte beställa tid, utan då kan de åka när  det passar dem.
Jag och dottern skulle passa på att gå lite i Torsby. Det blev inte så många affärer...sportaffären, där dottern köpte benskydd och fotbollsstrumpor (hon vill inte ha dem brorsan haft) och handarbetsaffären uppe i hörnet. Hade inget shoppingärende dit utan passade på att hälsa på min gamla barndomskompis som har tagit över den affären. Vi bor inte så jättelångt ifrån varandra, men det blir ändå aldrig så att man träffas och umgås.
Sen var killarna klara och vi strålade samman på Systembolaget. Sen blev det fika på Wienerkonditoriet. Mmm...de har alldeles för mycket gott att välja på där, men det blev en vanlig Molusk. Började fundera, när vi satt där, att det är många år sen de öppnade Wiener där det är nu, och ändå ser det fortfarande lika mysigt ut. Jag gillar Wienerkonditoriet och just nu har fotograf Helena H. en utställning av bröllopskort där (kolla in hennes blogg och klicka er även vidare till hennes hemsida). Jag kan sitta och titta på hennes kort på nätet flera gånger, hon är så duktig. (Jag vet vem jag ska anlita som fotograf på mitt bröllop).
Inköp av TV-kaka blev det när vi lämnad konditoriet (måste ju ha något till kaffet på nationaldagen). Sen blev det att åka till Toria och handla mat, för det ekade i kylskåpet (och det är det inte ofta det gör).
När vi väl kom hem var det dags för middag och grillpremiären för i år. Det blev grillspett med kyckling, fläskytterfile, köttbullar och grönsaker...mmm...gott! Sonen som vanligtvis helst bara äter köttbullar och korv, åt ganska mycket kött... och tyckte det var jättegott. Så nästa gång hoppar jag nog över köttbullarna, för dem åt han bara som snacks när han väntade på att det skulle bli klart på grillen.
Hoppas på att det blir fina sommarkvällar framöver, så att man kan sitta ute. För just nu är det lite väl kallt för att sitta ute och njuta av kvällen.

Idag har vi alltså haft en ledig dag och har två till framför oss...Gôtt me' helg! Imorgon blir det dock ingen sovmorgon, för då ska sonen spela fotboll kl. 11.00 i Ambjörby. Och sambon tar sig nog en tur till Småland... Nationaldagsfirande på skilda håll alltså...

Uppdaterad...

...kommer bloggen inte bli särskilt ofta de kommande veckorna (tror jag). Tänkte påpeka det för de läsare jag har, så ni inte behöver sitt och vänta framför datorerna på nya inlägg. Kom på mig själv att sitta och fundera över vad andra bloggare haft för sig, när de inte varit lika aktiva. Kom då på att jag inte varit speciellt aktiv själv, mer än att kommentera andras inlägg.
Jag borde inte ens ha tid att kolla bloggar just nu... men när jag ändå sitter vid datorn och skriver min hemtenta går det snabbt att kolla bloggarna... och facebook... och mejlen... läsa nyheterna... Men jag satsar på att bli klar imorgon kväll med tentan... sen ska jag sätta igång att fräsch upp civilrätten till omtentan nästa torsdag. Ska jobba lite till veckan också, så att jag inte är nybörjare när jag börjar jobba på riktigt. Det är en del nytt sen i fjol sommar och så är jag kanske lite ringrostig i kassan, så det känns bra att jag får komma dit några timmar för att "gå bredvid".

Ska bli skönt att få sommarlov från skolan nu och att få jobba och ha inkomst.

RSS 2.0