TREVLIG MIDSOMMAR!!!

Nu börjar snart midsommarfestligheterna. Får se om det blir några spännande uppdateringar från kvällens festligheter och om det är såpass rumsrent så att det går att dela med sig :-).

På fjolårets fest hade vi ganska roligt och i år är vi fler. Men jag vet att det är några av dem som inte vill vara med på internet (absolut inte Youtube ;) ), så vi får se vad som kommer med.

Trevlig midsommar! (och ta det lugnt)


Premiär

I kväll har jag gjort något för första gången. Det var trevligt, roligt, spännande... och jag kommer definitivt att göra det igen.


Rensar!

Försöker få ordning på hemmet efter att ha haft lite tid för det de senaste åren. Tycker att det inte var länge sen jag städade, men kom på att det är ett tag sen jag storstädade och att det knappt blivit vardagsstädning den senaste tiden.

När jag storstädar, bokstavligen vänder jag upp och ner på allt. Egentligen har jag inte börjat städa än, utan rensar undan grejer. Barnens städande har avstannat, men jag får se om jag får fart på dem igen. Själv har jag gått igenom barnens urväxta kläder och sorterat undan i olika högar, så hela vardagsrummet har varit belamrat med kläder :-)
En slänghög (det har blivit någon sopsäck), en hög som kusinerna fått (två stora papperskassar till vardera, en del kanske inte passar förrän nästa år), en hög med kläder som jag nyss lagt undan (som kusinerna växer i om några år) en Traderahög (fina kläder som t.o.m. kusinerna växt ur och kläder som knappt är använda) och en secondhandhög (kläder som jag inte kan kasta, som är i fint skick, men som jag inte tror går att sälja på Tradera, utan de kanske går att ha på loppis(?) eller så blir det en tur till Kupan eller liknande).

Just nu har jag iallafall fått tummen ur och lagt ut kläder på Tradera. Det är lite arbete med Traderaannonser, men just nu har jag den tiden. Hoppas att jag får sälja något där, annars blir det mer till loppis eller second hand. Är det någon som vet om det går att sälja kläder på loppis eller har ni andra förslag än Tradera? En del kläder är nya och de vill jag inte kasta...



Nu är min kafferast slut och jag ska fortsätta städa. ;) För det har nästan varit läge för att "tanterna" i "Rent hus" skulle kunnat dyka upp under våren, när det såg ut som värst.




Sommarkänsla

Fotboll på förmiddagen, bröllop på eftermiddagen och middag på en veranda på kvällen. Vin och god mat och sen blir det nog Likenäsparken. Det är sommar :)

Ha en trevlig kväll!


SOL!!!

Skönt med sol! Men den är väldigt stark :-), så nu har jag röda axlar och solblekt hår. Det knepiga med det solblekta håret är att det är vid hårrötterna... trodde det var topparna och uppe på huvudet som blev ljusare av solen ;).

Miniutflykt

Barnen och jag tog en liten minitur nu på kvällskvisten. Eftersom det regnat så mycket, kom dottern på att vi kunde åka till Brattfallet och titta på vattnet där.






Det är ganska mäktigt med vattenmassorna som dundrar förbi. Höjdrädd som jag är och sjösjuk som jag kan bli, tycker jag det gungar till när jag är för nära kanten eller om jag tittar ner. Men det gick bra :-).


Så blir det!

Nu har vi (barnen och jag) bestämt att mormor ska ha loppis. I båthuset.

Vi håller på att rensa bland barnens leksaker, kläder och böcker. Det som vi rensat ut och som det inte är fel på, kör vi till mormor (min mamma) som ska ha loppis i sommar. Barnen kan nog tänka sig att hjälpa till med loppisen och de ser pengarna rulla in :-).

Båthuset i Långflon tror jag är bra att ha loppisgrejer i. Så nu får mormor och morfar städa ur det, ta ut båten och lägga in golv. Min moster kan hjälpa till och fixa i ordning båthuset och så kan hon hjälpa till med loppisen sen. Sen ska vi stuva in säckar och kartonger med våra grejer, ställa upp bord och fixa i ordning. Så iår kanske vi kombinerar semestern med loppis.

Nu är det ju så att mormor inte vet något än ;)... eller nu vet hon efter att ha läst det här. Men nu har alla andra läst det också, så nu måste hon nästan ha en loppis.

Examensblommor

Barnen fick en varsin ros på examensdagen och jag fick en orkidé och två änglatrumpeter. 




Visst är det fina blommor. Nu ska jag bara få ner trumpeterna i stora krukor och hoppas på att jag får dem till att växa (överleva).


Sommarlov

Vad gör man när barnen redan första dagarna på sommarlovet tröttnat och inte har något att göra?
Jo, man ber dem att börja städa på sina rum.

Tänk vilken fantasi de får då och hur de aktiverar sig själva... och de leker även tillsammans utan att vara ovänner, vilket inte är direkt något vi ser varje dag (möjligtvis någon gång om året).

För någon städning har det inte blivit... de började, vände upp och ner på det mesta och sen gick de ut!


Årets skolavslutning

Nu har vi sommarlov!!! Har tillbringat kvällen i Norra Ny kyrka och det var trevligt. Lite långdraget blir det eftersom det är en F-9 skola och alla har avslutningen samtidigt, men det är roligt att höra de små sjunga och sen när niorna får sina slutbetyg och stipendier delas ut... det är nästan så att man får en liten tår i ögat. Eftersom det är en liten skola, känner man ju alla (eller man vet vilka de är), så man delar glädjen med de som får stipendier och andra utmärkelser.





Äntligen har vi sommarlov, både barnen och jag. Det ska vi fira med en sovmorgon imorgon :-).





Uppe med tuppen!

Uhhh... "morgonstund har guld i mund"... vet inte det jag. Jag är ingen morgonmäniska... ändå sitter jag här (05.20) :-).

Tänk att vakna med känslan att jag har försovit mig! Vaknar, tänker slänga mig upp ur sängen, men tittar på klockan först... 05.00. Puh... två timmar kvar innan klockan ringer. Men vaknat har jag gjort och känner att jag jag inte orkar somna om. Men nu har jag kissat, startat en tvättmaskin och druckit ett glas mjölk... så nu gör jag ett nytt försök att vila lite. (För som sagt... jag är ingen morgonmänniska, utan en kvällsmänniska och någon timmes sömn till skulle inte vara helt fel.)


Sådan far, sådan son...



...eller var det sådan son , sådan far?







Skogstjärnan m fl

Jag njuter av det vackra vädret  och försommaren. Det är så vackert när det börjar blomma, så det blev en liten tur runt huset med kameran.








Ullared sista delen :-)

Lite väl sent, men det blir ett sista inlägg om Ullaredsresan. Har försökt att övertala sambon om att gästblogga och berätta sin version, men eftersom han inte vill det, så kommer sista delen i min version. (Del 1 och del 2)

Måndagsmorgonen i Ullared gick jag till Gekås ensam. Sambo och barn fick plocka ihop och checka ut när de vaknat och ätit frukost. Jag kände att om jag skulle få handla lite utan tjat, så var det bäst att få vara ensam ett par timmar. Jag hade fyllt en kundvagn :-), tills de kom någon timme senare. Då tyckte de att vi skulle åka hem... direkt! (Sambon hade skrivit något på FB om att han skulle gå och efterlysa mig i kundtjänst, vilket visst min mor trodde på och blev förvånad när jag ringde dit vid elvatiden och undrade om det var något mer hon skulle ha).
Det blev någon timme till i affären, för att få med allt på listan och det vi sett på dagen före, när vi rekogniserade. Efter att vi kommit ut från Gekås, blev det snabbtur in i Göteborgskex bräckbod och införskaffa lite Ballerinakex (som är slut nu) och sen i skoaffärerna för att skaffa skor till dottern. Sen packade vi in grejerna i husbilen... nä, visst ja det var redan gjort när jag sprang i  skoaffärerna (någon hade bråttom hem).


      

Sen blev det lunch på Burger King. De hade även thaimat i samma lokal, så jag valde det och de andra tog hamburgare. Som vanligt, med min tur, tog jag den segaste kön. Alltid när jag väljer kö, kommer jag i den som går långsammast. Den här gången fick jag beställa direkt, men sen fick vi aldrig någon mat. Ett par minuter (som det skulle ta) , blev väääääldiiigt långa. Min mat beställde jag i annan kassa och den hade jag fått länge före de andra fick maten. Men eftersom det var jag som beställt, fick jag stå och vänta och min mat kallnade... och jag blev mer och mer hungrig. Jag kom så klart efter någon som hade en jättestor beställning och sen var kassören inte den snabbaste och mest effektiva jag sett. 

 
När vi ska in på Gekås och sen när vi ska åka hem...eller var det tvärtom?

Efter maten bar det iväg hemöver till sambons förtjusning. Ju närmare Värmland vi kom, desto fortare gick husbilen :-). (Jag är van att det är så, för så var det alltid när jag var liten och min familj var på semester. Ju närmare hemma vi kom, desto fortare körde pappa).

Vi får se när det blir en tur neröver nästa gång och hur många som blir med då. Det blir nog kanske bara jag :-).

Sommarkänsla!

Sonen är på skolresa och dottern och jag besökte dem nu på kvällskvisten.

Trevligt!

Supergoa barn ungdomar som verkligen trivs med att leva friluftsliv.

Fick lite sommarkänsla med ljumma vindar och en lägereld.






Jaha...

... och nu då ?

RSS 2.0