Valborgsmässoafton

Så har vi då firat valborg med en liten brasa. Funderade först på att inte bry oss om att tända någon brasa, för det blåste på eftermiddagen. Men det mojnade, så det blev en brasa iallafall. Krattade ihop lite kvistar och löv  och klippte buskarna lite, för att passa på att få undan sånt direkt. Sen en massa bräder och fågeltallen och julgranen låg också med i brasan.


Här var det tänt...





Nu har det blivit fart på brasan...


Den obligatoriska korvgrillningen.


Nu har den brunnit ett par timmar...

Det var ganska hett vid brasan, men det blev kallt åt ryggen. Så det var att rotera om man skulle vara varm runtom.
Men nu har vi kommit in och fått ungarna i säng... Imorgon blir det sovmorgon och jag ska sova ända tills jag vaknar! :-)

Äntligen ledig...

Nu är jag ledig ända tills på måndag. Skönt att inte behöva hänga över böckerna eller anteckningarna och känna stressen över att man inte kan något. Nu är det bara att vänta på resultatet av tentan... vilket är tre veckor.
Det kändes bra när jag skrev tentan igår, så nu är det att hoppas på att det gick bra också. Men man vet aldrig. Det är så svårt att veta hur mycket de kräver i svaret för full poäng. En del frågor kunde man skriva mycket på och någon fråga blev det inte så mycket på... och ändå var de värda fem poäng båda två. Tio frågor, max fem poäng på varje fråga, tre poäng i snitt på varje fråga för att få godkänt. Undrar om jag klarade det.?
Omtentan i nationalekonomi fick jag resultatet på i måndags... underkänt igen :(. Inte kul... fattar inte vad som är så krångligt. Jag tycker jag förstår det jag läser men när jag ser tentafrågorna har jag ingen aning om vad det är för svar han vill ha. Det känns inget roligt att ligga efter med en kurs. Tänk om jag inte klarade civilrätten igår, då är det en kurs till som jag blir efter med och sen kanske det fortsätter så...
Nej, positivt tänkande... Jag klarade gårdagens tenta och nästa omtenta i nationalekonomi klarar jag. Nästa kurs kommer att gå jättebra och inte vara svår alls...

Nu ska jag ta och försöka få undan lite här hemma. Dammsuga, plocka undan, tvätta kläder, torka köksgolvet, det är en lång lista... jag kanske går ut i solen istället. Jag har en del att göra där också... plocka in pulkorna, skidorna, kratta, städa på verandan, fixa i rabatterna.... hmm,  jag har att göra, tur att jag är ledig i flera dagar :-). Men jag ska väl göra annat under helgen också, så jag får se hur mycket jag hinner med.
Jag ska iallafall på massage sen... gôtt! Efter att ha burit den tunga lagboken i flera veckor och suttit böjd över böckerna (i kanske inte så ergonomiska ställningar) ska det bli skönt att mjuka upp musklerna lite och få fart på cirkulationen.

Ha en skön solig dag!

Ny dag...

Ännu en dag vid böckerna och anteckningarna... bläää. Snart går det inte in något mer, det känns som om inget fastnar i min hjärna just nu. Men jag ska väl fortsätta idag också, sen kan jag det jag kan och resten får vi hoppas att det inte kommer några frågor om :-). 
Åtta böcker + lagboken har vi i litteraturlistan. Jag får erkänna...jag har inte läst alla. Många har jag läst, men vet inte hur mycket som gick in. Andra har jag läst vissa delar av. Någon bok har jag skummat igenom, för att se om något fastnar. Annars har de fungerat som uppslagsböcker när man löst gamla tentor, eller om man funderar över anteckningarna man skrivit, som man sen inte kan tyda. 
Vi får se hur tentan går. Det kan ju bli lätta frågor (önsketänkande). Vissa delar tycker jag att jag kan något så när, men så finns det sådant jag inte kan få in i hjärnan. Jag börjar nog på att bli för gammal.
Det är lite lustigt det där med vad man kommer ihåg. Det jag lärde mig på lågstadiet, kan jag fortfarande (tror jag iallfall). vissa ramsor man lärde sig, hur böckerna såg ut, vilka sånger man sjöng (texten sitter fortfarande, tror jag). Det jag gjorde förra veckan kommer jag knappt ihåg alls....  Så jag brukar säga till barnen att försöka lära sig så mycket som möjligt nu, när hjärnan är "färsk" :-).

Nu är det dags att sätta igång dagens läspass...



Äntligen ensam hemma...

Nu har sambon åkt på jobb och barnen till skolan. Nu ska jag bara göra mig i ordning och tentaläsa lite innan jag ska till tandläkaren...usch. Inget jag ser fram emot. Jag har inte tandläkarskräck men misstänker att jag har hål... (eller om det fortfarande bara är början till hål). Och så kan det ju bli dyrt.... 
Sen är det att åka hem och fortsätta läsa... Det går sådär med läsandet. Lördagen läste jag (nästan) hela dagen. Igår tog det stopp på eftermiddagen. Jag orkade bara inte fortsätta, så jag tog en paus, hela kvällen ( så jag hann stryka kläder, se på TV, sitta vid datorn).
Men idag MÅSTE jag sitta hela dagen. Men omtentan ligger veckan efter terminslut, så det känns som att det inte gör någonting att göra den också. (Men det är väl inget jag ska satsa på kanske). Nej, jag ska klara den på första försöket...."Kan du fixat, klart jag kan" (för att citera Byggare Bob).
Nä, nu måste jag sätta fart. Ska ju snart vara hos tandläkaren... måste kolla vilken tid det var...hmmm...kl.10.?? någonting.

Full fräs

De kör så grusen sprutar...

Läser...

Nu är det så igen... tentaläsning. Tänk att det finns så mycket annat som är roligare just då. Har tvättat kläder (även en del vinterkläder som ska läggas undan), städat toaletten (vanligt vid tentaläsning), tagit reda på stryktvätt och lagt in i skåp och lådor, men jag har även läst en del. Men som sagt, det finns så mycket annat man kommer på att detta måste göras, just nu.
Nu när solen skiner och det är bra torkväder ute, var jag ju bara tvungen attt tvätta. Eftersom man måste ta paus i läsandet, är det bra att ta det när maskinen är färdig. Då hänger man upp och lägger i nytt. När jag ändå höll på att tvätta såg jag att badrumsmattan var skitig och duschdraperiet luktade, så in med det i tvättmaskinen. Och när jag ändå tagit bort det på badrummet, var jag ju tvungen att torka golvet och torka bort dammet.
Stryktvätten brukar ligga i evigheter, men nu tog jag tag i det och sorterade och lade in i skåp och lådor. Detta kunde säkert väntat tills nästa vecka, men vetskapen att det låg där gjorde att jag bara var tvungen att göra det så att jag kan koncentrera mig på tentan... visst, som att det går lättare nu.
Det är ju så mycket annat som kommer i vägen också. (Ibland lite välkommet). Utvecklingssamtal med dotter t ex. Skulle läst hela torsdag förmiddag och sen åkt till skolan efter de slutat. Men de ringde och tyckte jag kunde komma på förmiddagen och vara med under lunchen också om jag ville. Yes, då slapp jag börja läsa den förmiddagen. Men sen fick jag ju läsa på eftermiddagen istället. Ändrade med fritids så att barnen var där på eftermiddagen, så lite fick jag läsa i lugn och ro.
Och på kvällen tittade mamma, pappa och min moster in på en snabbvisit, på väg hem från Karlstad. Men de var här i en kvart, så det störde inte tentaläsningen alls. De kunde väl kommit tidigare, så kunde de fått fika, men jag har en stressad far.
Igår satt jag faktiskt ute och läste lite. Kan ju inte sitta inne hela när det är så fint väder. Men då cyklade barnen runt, runt och jag skulle se på dem hela tiden. Sen fick de start på fyrhjulingarna, men då hade jag redan gått in. Dotterns startade direkt, så hon började åka. Sonens är det något fel på (har ingen aning om vad) så den är väldigt svår att starta. Men till slut startade den också. Då hade dottern redan åkt klart och sonen åkte tio minuter sen gick han in. Idag kanske de kör lite längre.
Vi körde ut husvagnen igår, så nu ska jag tillbringa helgen i den. Får se om jag får sitta i fred där, eller om det blir som vanligt...Mamma! Kom och se!...Mamma! Har du sett...?... Mamma,....! Och då är det inte alltid bara barnen som ropar... :-).

Men en sak jag inte gjort, är ju faktiskt att blogga. Men nu har jag ju gjort det också. Detta inlägg får ni kanske nöja er med fram tills tentan är gjord på onsdag. (OBS! "kanske"). Vi har eftermiddagstenta som vanligt. Kl. 14.00- 19.00 ska jag sitta där. Förmodligen sitter jag hela (eller nästan hela) tiden när det är juridiktenta. Det kan ju vara mycket att slå i lagboken, och det tar tid. Om det inte är något som man vet direkt att "där står det", då är det ju lite lättare. Men vissa paragrafer är lite kluriga...

Nu ska jag äta frukost och klä mig, sen ska jag gå ut i husvagnen (efter att ha lagt i en tvätt i maskinen).

Toria Cup

Igår var det inomhusfotboll hela dagen. Toria Cup för P99, P97 och F98. Idag fortsätter cupen för F96, P98 och P00. Hoppas det går bra för Nordvärmlands FF, P98 och P00. P99 gick det bra för igår iallafall. DE VANN!!! Först visste vi inte ens om vi skulle få ihop ett lag och så vann de!!! (Vi lånade två -00, så de fick lite hjälp)


Här står de och väntar på att de ska få spela (de röda).


Match mot Ämtervik, som de vann.


Avslutad finalmatch mot Rinn.


Publik var det iallafall. På eftermiddagen var det lite mindre publik så det fanns sittplats, men på förmiddagen fick man slåss om sittplatserna...


Prisutdelning...NVFF står närmast.

Nu hoppas vi på att det går lika bra för de som spelar idag... P98 och P00. Heja, heja, heja!!!!


Vårvindar friska...

Idag har det blåst lite. Var ute och cyklade en sväng och när jag åkte söderut var det inga problem, men hem tillbaka gick det tyngre. Men det har varit en härligt dag, trots blåst.
Var ute och fann en del vårtecken. Från att det för drygt en vecka sen var snö, så har det nu börjat komma upp lite blommor. Trodde inte det skulle komma några tulpaner. Ifjol åt sorken upp alla (utom en) lökar jag hade i ena rabatten, så i år trodde jag den sista löken också skulle vara borta, men den har förökat sig istället.

Tulpaner i i rabatten (bland alla solrosfrön).


Pärlhyacinter (tror jag det är).

 

Påskliljorna börjar krypa fram under gräs och löv.


Syrénen har gröna knoppar.


Lite is kvar i bäcken, men den är snart borta den också.


Även katten har vaknat ur vinterdvalan...

Nu känns det verkligen som att våren är här och den har kommit fort. Från att det varit kallt, snö, blött och lerigt för bara ett par veckor sen så har nu snön försvunnit, det mesta vatten torkat upp och det dammar när bilarna åker förbi. Nu står det inte på förrän träden och gräsmattorna är gröna. Nu längtar jag till sommaren...

Mera bilder från påskhelgen

På påskdagen verkade det inte bli lika fint väder som det var på påskafton. Det var lite mer mulet på morgonen, men solen sken till slut lika mycket som dagen före. Det blev en tur upp till Pottmäk på skoter för att se om det gick att köra i skogen. Det var faktiskt fina skoterspår. På en del ställen var det lite snö, men på myrarna var det mycket snö (som var väldigt lös).


Himlen var inte lika blå som dagen före och så var det ingen dimma över sjön.


På väg upp till Pottmäk...

 
Framme...


Utsikt österut från Pottmäk...


Utsikt från Pottmäk åt andra hållet...

  
Det var mycket snö kvar ...

 
Hann med snöbollskrig innan vi fortsatte mot Ersberget och sen runt tillbaka.


Sätter man inte på sig gummistövlar blir man väldigt blöt om fötterna...


Lek med pinnar och kottar, som man gjorde förr i tiden...


Efter ett par härliga dagar var det dags att lasta på skotrarna igen ...


 
Det var nästan lika mycket folk vid sjön som när det är sommar. Roligt att kunna träffa släkt och vänner och bara njuta av helgen...

Nästa film...

Nu när jag vet hur man gör så lägger jag in en film till som är från helgen. Skulle mejla den till berörda, men den var för stor. Så nu lägger jag in den här istället, så kanske de kan se den iallafall...

Den som filmar är inte direkt något proffs på att hålla i kameran. I slutet trampar filmaren ner sig och tappar balansen och ramlar... men tappar inte fokus på att filma skotern :-).

(Jag kan väl erkänna att det är jag som filmar)

Testar att lägga in film...

Nu ska jag försöka få in film i bloggen också. Vi testar får vi se om det går...



Undrar om det fungerar? Skoterkörning i en vattenpöl ska det iallafall föreställa.

Jag tror det fungerar...iallafall när jag kollade...

Monica är...

Kvarnhia m fl har gjort en kul grej i sina bloggar. Var ju så klart tvungen att testa jag också.

Instruktioner:
Googla ditt namn plus "är" inom citationstecken. Typ "Monica är". Kopiera de fem första träffarna där meningarna innehåller " Namn är ..." och lägg in dem på din blogg.

Santa Monica är inte en del av Los Angeles - nähä...
Monica är lillasyster till Ross Geller - vet jag väl...
Erik och Monica är arbetskamrater - har ingen Erik som arbetskamrat...
Santa Monica är en storstad - ...igen...
För Monica är det standard som gäller - vadå för standard?

Nu blev det ju två träffar som menar staden Santa Monica, men tar jag bort träffarna där staden är med blir det istället följande två meningar:
Monica är "mamma" till 4000 bebisar - räcker med de två jag har...
Monica är lyhörd - det tror jag iallafall...

Lite småkul test...

Lite bilder från helgen...

Klockan tio vid Höljessjön på påskafton. Kallgrader hade det varit på natten så det var skare på morgonkvisten. Solen sken och det var underbart.

Vy söderut...


...norrut...


Avlastning av skotrarna...


Första varvet för dagen (det blev många fler, så det var många skoterspår på eftermiddagen)


...åkbrädan var med...


Frukosten är serverad....


...bygge av hopp (men det gick sakta att åka på brädet när snön blev mjuk)...


...många spår blev det....


Grillad korv till lunch...


Det blev ganska varmt i solen och av all åkbrädeåkning så jackorna åkte av...


Dagen avslutades med att gå påskkärring till gammelfarmor...



Påskdagen

Nu är det snart slut på helgen. En dag kvar, sen har helgen som man trodde skulle kännas lång försvunnit i ett nafs. Jag fattar inte vart all tid tar vägen. Tur att vi inte planerat något mer än att vara vid sjön, för något mer hade vi inte hunnit med.
Har tagit många fina bilder från vår påskhelg vid Höljessjön. Det har varit härligt att sitta där och sola, prata och ta sig en tur med skotern. Men något fiske blev det aldrig. Vi brydde oss aldrig om att åka ner och försöka eftersom älvfåran börjat gå upp.
Nackdel med att vara på semester i urskogen är att internetuppkopplingen inte är den snabbaste, därför blir det inga bilder. Skulle ju kunna låta bli att sitta vid datorn, men är lite smått beroende. Har med mobila bredbandet, men när det inte är så bra täckning så går det ju inte att lägga in bilder eller kolla på bilder på nätet. Men lyckades ju första kvällen att skriva inlägg med bilder, men det tog ju tid (inte så lång tid egentligen, men är man van med att det går snabbt, kändes det ut till att ta evigheter). Nu ska jag försöka publicera inlägget innan uppkopplingen bryts.

På plats...

Nu har vi kommit på plats. Vi har ätit middag och druckit kaffe, men vi har inte hunnit med något mer. Imorgon hoppas vi på en fin dag (efter en kall natt) så att vi kan ta skotrarna och köra lite. Eventuellt försöka pimpla lite också om vi finner något bra ställe. Men allt beror som sagt på vädret. Blir det inte kallt inatt kan vi väl fortfarande leta reda på en snödriva och sätta oss och sola. Alltså som norrmännen gör, gå på hyttetur, gräva ner sig i en snöhög och äta apelsiner och Kvikklunsj.



Skotrarna blev iallafall lastade efter en del svordomar och smällar (på skotern alltså). Gissa om sambon var arg när inte snöhögarna bar skotern så att det gick att backa skotern på kärran. Sonen fick till slut gå ut och ha ett psykologiskt samtal med sin far. Till slut kom den iallafall upp på kärran, med sonens hjälp.



Logifrågan löste sig men nu verkar det inte som om det blir fullsatt iallafall. Annars hade det ju redan löst sig med sängplatser så att alla skulle få plats. Men vi får se imorgon hur många fler som kommer imorgon. Det skulle vara fem från början, eventuellt tre, men nu verkar det bara komma en.

Rapport från Blåkulla

Nu har jag landat här på Blåkulla och kommer stanna här ett par dagar. Här kommer mina häxkollegor och jag att ha vår årliga konferens fram till och med lördag. Då far vi tillbaka hemöver. Kommer hem på påskaftonskvällen eller söndag morgon. När vi flyger över Sverige ser vi både påskeldar och fyrverkerier. Dessa ska visst vara till för att skrämma bort oss "påskkärringar" men vet inte om det har någon större effekt. Jag kommer ju faktiskt tillbaka, fastän oftast märker ni inte ens att jag varit borta. Det är intressant att komma och träffa andra likasinnade och det finns ju en hel del bekanta här...



 

Jag önskar mina kollegor en fortsatt bra resa och alla andra en glad påsk!

Vill ha sol...

Hoppas det blir bra väder i påsk. Vill inte ha sånt väder som det var idag, spöregn hela dagen. Nej, helst ska det vara kallgrader om nätterna och sol om dagarna.
Vi har planerat att resa bort över påskhelgen, men nu har jag hört att det kan vara fullbokat några nätter. Får se om det ändå går att fixa. Vi har inte bestämt oss om vi åker imorgon eller på fredag. Det beror ju på om vi hinner packa och om vi får tag på hund- och kattvakt.
Sen får vi ju hoppas på att vädergudarna är snälla mot oss. Och att det går att åka skoter dit vi ska. Nu får det inte regna mer, sen får det bli kallt på nätterna så att det går att åka skoter, och så måste solen skina på dagen, så vi blir bruna (röda) i ansiktet. Det ser i allafall ut att bli lovande väder till lördagen.
I morgon får vi försöka bestämma oss när vi ska åka, så att jag kan ringa och höra efter så att det ordnar sig med mat och logi.


Nu är den fylld...

...med en massa godis. 


Men inte röra förrän imorgon...



Men misstänker att det blir svårt...

Kom på att vi måste nog ställa undan godisen utom räckhåll för hunden inatt. Han är en liten tjuv som gör en massa bus när vi somnat. Ibland inventerar han papperskorgar, så det är skräp överallt när man vaknar på morgonen.

Påskpynt

Vi har faktiskt pyntat till påsk idag. Det är inte alla år jag gör det. Eller det kanske jag gör,men mer eller mindre. Oftast hänger jag upp en påskkärring och lägger på en gul duk. Väldigt sällan har jag påskris. Men iår har vi pyntat påskriset så kvistarna nästan går av.


Hönor, tuppar och kycklingar har vi också tagit fram.



Javisst ja, påskkärringar har vi också hängt upp så att de är startklara tills på torsdag.
 

Och så har jag satt fram mina fina häxlampor.


Så nu när det är pyntat kan jag fara iväg på torsdag! Ska bara torka köksgolvet, sen är jag redo :-).


Vanligaste födelsedagen...

Hörde på radion att den dag som flest svenskar fyller år på är den 10 april. Den näst vanligaste är den 22 mars.
Om man nu som jag är tycker det är intressant att fundera på varför det kan vara så att dessa födelsedagar är vanligast, räknar man 40 veckor bakåt i almanackan. Från den 10 april hamnar vi i första veckan av industrisemestern. Alltså kanske dessa barn blev till när föräldrarna slappnade av och tog semester och fick tid för varandra (detta är bara mina funderingar och absolut inget som jag vet om är sant).
Från den 22 mars hamnar vi vid midsommar. Jaha, då är de flesta lediga och sommaren har nyss börjat. Nätterna är som ljusast om man kanske har svårt att sova?

Men nu har jag ju ingen aning om hur många som fyller år på de andra dagarna på året. Det kanske inte skiljer många personer på de olika födelsedagarna. För det skiljer bara 10 personer i antal mellan den dag som har flest födelsedagsbarn och den som har näst flest.

Men jag ska passa på att skicka många grattiskramar till min kusin som fyller år den 10 april. Jag tror nog hon blir glad av att få veta att hon fyller år på den dag som är vanligast... :-).


Måste komplettera lite efter att hört intervjun i radion med han som gjort undersökningen. I Värmland är 9 april den vanligaste födelsedagen. "Ovanligaste" födelsedagen är den 3 december (tror jag det var), i Värmland 26 augusti. Överlag föds flest barn under våren och minst under november, december.

Nu är det vår...

...när bönderna börjat sprida gödsel. BLÄ! Den som tycker det luktar gott ljuger. Då har den aldrig känt lukten av flytgödsel (iallafall den vi har här).
Tänk vad brun och fin den vita snön blir nu...usch! Och på en lördag kväll...  vad trevligt om man hängt ut kläder.

Aprilskämtet!

Tror jag lyckades lura min mor med mitt aprilskämt. Detta kommer hon aldrig att erkänna, men jag har förstått att hon gick på mitt skämt på bloggen. Det var inte min idé, men jag hängde på skämtet för att hjälpa till.
Jag har inte sett Daniel da Silva i en TV4-bil (det var Lennart Nordenstein i en SR-bil *skämt*). Jag bara hängde på min far som påstod att han sett en TV4-bil, vilket mamma inte trodde på. Men så läste hon att även jag sett bilen! Då måste det ju stämma (hihi). Varför hade inte hon då vunnit? Hon har ju en lott? De i närheten vinner ju också!
Självklart hade det varit kul om någon hade vunnit, men tyvärr var det inte sant denna gång.
Som sagt var, jag är urusel på att ljuga. Det var meningen att jag skulle ringa och säga att jag sett Daniel, men jag skulle inte kunna hålla masken ens i telefon. Så jag sa att jag kan skriva i bloggen istället. På detta sätt lyckades jag lura flera personer. (En av dem bor jag med).

April, april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill.

Hoppas ingen blir sur om jag lyckats lura er. (Förlåt!)


Tårta till Doris!

Hörde nyss på radion att "Flis-Doris" fick en tårta av  P4 Radio Värmland, för att hon är en av de som är flitigaste önskaren i "Honungs önskehalvtimme". Kul! Grattis, Doris!  Alla som lyssnar på önskehalvtimmen vet att hon är med och hälsar och önskar i nästan varje program, så jag misstänkte nästan att det var henne de skulle uppvakta med tårta, men hur skulle de kunna få tag i henne? Svaret fick vi, det var hennes bror som lurat henne.
Skulle inte vilja vara i broderns kläder nu. Misstänker att hon redan planerar hur hon ska kunna lura honom...


April, april...

Någon som blev lurad igår? Jag tror inte jag blivit det, men man vet aldrig. Jag tror ju alltid att alla talar sanning, eller att de flesta talar sanning (för det finns en del personer som jag aldrig  tror på vad de säger. Möjligtvis att de håller sig till sanningen när de säger "Hej").
Jag själv har väldigt svårt för att ljuga eller luras. Hade planerat ett skämt igår men det gick inge bra. Tänkte lura sambon att Färjestads matcher blivit inställda onsdag och fredag pga att nästan alla hade fått maginfluensa. Men missade första chansen att lura honom. När jag talade med honom första gången berättade han alla aprilskämt han hört på radion och jag min dummer sa att jag varken hört på radio eller läst tidning eller kollat internet. Då kunde jag ju inte säga att jag hört att matcherna var inställda. Tänkte sen säga att jag hörde detta på universitet under dagen, men det blev aldrig av. Sen blev han borta på eftermiddagen och jag kunde ju inte ringa och tala om en sådan sak, eftersom så intresserad är han inte, så du skulle han fatta direkt.
Istället blev det sonen som råkade ut för mitt skämt. (Stackarn). "Jaha, allihop", frågade han. "Okej då". Trodde han skulle bry sig lite mer. Sen när jag sa att han kunde sätta på hockeyn hade han redan glömt vad jag sagt. (Otacksamt).

Men jag var delaktig i ett annat aprilskämt som lyckades bra :-). Lurade den som skulle luras och flera "på köpet".

Kul nr 2...

Idag har vi faktiskt gjort något som var riktigt roligt i skolan. Jag har varit nervös för detta, men väl idag så var det ju inget man behövt vara nervig för.
Vi hade ett rättegångsrollspel. Vi var två grupper som fick ett underlag från ett rättsfall,  som vi skulle vara ena sidan av. Så vi var vittnen, advokater och nämndemän. En av våra lärare agerade domare. Han sitter som domare i hovrätten annars, så han kan sin sak.
Jag har aldrig spelat rollspel förut och var mest åhörare idag, men vad bra allihopa gjorde det. Advokaterna "grillade" vittnena, men de lyckades svara på alla frågor, utan att tveka. Det är ju svårt att veta vad advokaterna ställer för frågor och sen vad vittnet svarar och sen ställa följdfrågor. Detta klarade våra "advokater" bra. Vi hade bara två timmar, men tiden gick så fort  så att vi tyckte inte vi hann med allt. Kunde hållit på ett par timmar till. Så jag var nervös alldeles i onödan.
Men till fredagen har vi muntlig redovisning av ett case, och det är jag nervös för nu.

Va' kul...

...verkar som om någon häromkring kan ha vunnit på Postkodlotteriet. Såg han som dansar i Let's dance i korset i Värnäs förut (Daniel da Silva) i en TV4-bil. Så kom jag ihåg att han har delat ut vinsterna i Postkodsmiljonären förut. Kanske var det då detta uppdrag han varit på idag?
Han kom norrifrån, så nu är jag ju nyfiken på vem/vilka som kan ha vunnit. Kanske ska börja köpa lotter, så att jag också har chansen att vinna.

RSS 2.0