Snart...

... är det dags för resa till Gekås, Ullared. Spännande, för det är första gången.

Jo, jag har varit i Ullared förut. Flera gånger har jag besökt Gekås, detta stora varuhus, och affärerna runt omkring. Ifjol när jag var där, blev det en övernattning också. Annars har jag åkt buss flera gånger och varit borta ett dygn (sovit på vägen ner och på vägen hem). Sambon var där nere på timmerkörning efter stormen Gudrun och då passade jag på att åka till Ullared när vi var ner och hälsade på honom. Så, jo, jag har varit ner till Ullared flera gånger, så det är inte det som är första gången.

Det är första gången som vi åker hela familjen. Spännande, som sagt var. Vem tröttnar först, sambon eller barnen? Sambon har varit dit en gång förut och det var under semestertider och en dag när det var lite sämre väder. Då var det VÄLDIGT mycket folk i varuhuset och han tröttnade snabbt och skulle aldrig mer tillbaka dit igen. Nu är ha beredd att göra ett nytt försök och jag hoppas att det inte är alldeles för mycket folk, för det hade ju varit roligt om vi kunde åka dit igen. Undrar om vi kanske skulle bli som Kjell och Rose-Marie och tillbringa två veckor på Gekås? Undrar om han förstår piken och tar med mig på utlandsemester istället?

Undrar hur vi ska hålla koll på barnen? De har visserligen sina mobiltelefoner, men jag har sagt förut att jag inte skulle vilja ha barnen med mig. Men nu är de lite äldre och efter att de sett programmet Ullared, så ville de med. Har sambon tur tröttnar barnen före honom, så han får en anledning att gå ut. Då kan de gå ut i husbilen och hitta på annat. För jag kommer nog inte att tröttna först!!!

Fotboll hit och fotboll dit...

...säsongen har knappt börjat och jag tycker redan att det är fotboll för hela slanten.

Idag var det inte lika stressigt för att komma iväg på ungarnas träning, eftersom jag jobbade hemifrån idag. Så jag och dottern åkte iväg i god tid för att uträtta lite ärenden utefter vägen innan vi nådde slutmålet i Sysslebäck.
Sen var det att skynda därifrån efter hennes träning, för att hinna hämta upp sonen, när han slutade sin träning i Stöllet. Lite sen var jag, men inte så mycket.

Men förra veckan stressade jag lite mer. Eller jag stressade egentligen inte, för det flöt på ganska bra, men det blev några mil i bilen.
Ner till Karlstad klockan 6.15 på morgonen, sen iväg därifrån klockan 14.00. Lite oflyt hade jag i Karlstad, eftersom jag hade punktering när jag kom till skolan, så jag (eller sambon) fick ordna så jag fick ett nytt däck och att det blev bytt under dagen. Men jag kom iväg från Karlstad i skaplig tid, trots den lilla omvägen till däckverkstaden för att hämta bilen. 
In i Ekshärad för att handla lite mat och sen hem, äta lite och hämta barnens fotbollskläder. Sen vidare upp till Stöllet, för att hämta dottern på fritids och lämna sonens kläder hos kompisen som han blivit med hem. Hämta upp fler barn efter vägen, som skulle med upp till Sysslebäck på träning. Sen efter träningen var det att lämna av de barn som åkte med och hämta sonen i Stöllet. Puh!!! Tur att man inte känner efter under tiden.

Nästa vecka ska dottern träna i Stöllet, så då blir det inte så långt för henne. Men sonen ska träna i Likenäs, så det blir väl att åka iallafall.

Tur att jag är så fotbollsintresserad som jag är...inte. Som det verkar så är jag ju hur intresserad som allra helst och de har inte börjat spela matcher än...

Visst är det roligt att se de små spela fotboll och jag blir gärna med när de tränar och spelar matcher, men ibland känns det som om det blir för mycket. Särskilt när båda två ska spela på samma dag och på olika ställen.

Ibland önskar jag att jag kunde klonas och vara på flera ställen samtidigt. Eller förflyttas genom telepati, så att det inte blev några restider. Det hade inte varit så dumt. Tänk vad mycket tid vi skulle få till övers om vi kunde förflytta oss genom att blinka... för här på landsbygden tillbringas mycket tid i bilen...

:) :) :)



Snart...


Åland tur och retur...

... men var aldrig av båten, så det räknas nog inte att jag varit till Åland :-).

Avresa från Tôrp, 07.30, lördag morgon. Kanske hann klockan bli kvart i åtta innan vi kom iväg, men skjutsen kom halv åtta iallafall. Innan vi åkte, sattes GPS'en på Stockholm och beräknad tid vi skulle vara där, blev 13.45 (tror jag det var). I Ekshärad var beräknad ankomst i Stockholm, 13.30 och i Hagfors var det beräknat att vi skulle vara framme redan 13.20.
Färden fortsatte mot Stockholm, genom Lesjöfors och Hällefors. Inte förrän i Arboga blev det matstopp (dåligt med mackar och matställen "över skogen". Då hade mamma varit hungrig ett tag och började hallucinera. Vid ett ställe ropade hon att "här har de både korv och sallad"... det var bara det att det stod på en bensinpump... "KORT/SEDEL".
Femton minuters "korv med brödstopp" i Arboga, för köket öppnade inte förrän kl.11 (vi var där 10.30) och sen bar det av mot, vidare mot Stockholm. Ett tag trodde jag att vi skulle lyfta, för det gick fort, men tyvärr var det ju flygförbud, så vi fick aldrig tillstånd att starta ;).

Väl framme i den stora staden, hann vi med en liten tur i Gamla stan, innan vi fick gå ombord.

Väl ombord började "helgens nätverkande" som de så fint kallade det (det var ju ingen nöjesresa ;), om nu någon trodde det). Vi samlades allihopa, för fika och så att alla fick träffas. Det var inte många av de knappt trehundra jag kände och jag kände inte heller för nätverkande, för första frågan som skulle diskuteras i grupp var "varför är ditt företag med i åkeriföreningen?".

Sen gick vi ner i hytterna med bagaget och sen var det dags för nästa punkt, en föreläsning med Pelle Tornell. Eller om man kanske ska kalla det underhållning, för det var både intressant och underhållande.

Sen blev det en tur i Tax-Free, för att se vad vi skulle köpa på hemresan (ingen alkoholförsäljning på ditvägen). Sen var det dags att göra sig iordning för buffén. Klockan 21.00 hängde vi på dörren, för att få komma in och äta. Och åt gjorde vi. Jag åt så mycket så jag orkade inte dricka vin sen :-).

Jag blev ganska trött efter maten, men skulle så klart vara vaken och se gästartisten, som var Nanne Grönvall. Hon är ett energiknippe på scenen, men det är synd hon är så liten. Det syntes bara håret som studsade upp och ner, framme på scenen på nattklubben. Efter uppträdandet var det dags för sängen. Undrar om jag börjar bli gammal eller om det berodde på tidig morgon och dålig sömn natten före, för jag orkade inte vara uppe längre. Så kvart över ett var jag i hytten gick och la mig.

Klockan åtta var det dags för mat igen... frukost. Lycka är att få äta frukost som man inte lagat till själv (eller vilken annan mat som helst som man slipper tillaga själv). Mässan började klockan nio, men innan vi gick ner till den, handlade vi Tax-free. Inga mängder, men det blev två flaskor likör, två lådor öl, en whisky och sen GODIS. Tur att inte jag hade pengar, för då hade jag nog köpt mer godis i storpack.

Sen var det mässa och tipspromenad. Efter vi gått runt i mässhallarna och talat med lite utställar, lämnade vi in tipspromenaden och så gick vi upp och... åt lunchbuffé. Det har blivit mycket mat på resan, men det har varit god mat och mycket att välja på.

Klockan två var det dags att gå ner på mässan igen, för prisutdelning. Då hade vi nästan packat ihop våra grejer, så vi skulle vara klara tills vi kom iland. 43 stycken hade alla rätt på tipspromenaden och vi två var bland dem. Så jag fick mig en ryggsäck med brandfilt, första förband, ficklampa och paraply i och sambon fick sig en täckjacka. Mamma och pappa hade ett fel, så de blev utan vinster.

Sambon hann med en tupplur, innan vi anlände till Stockholm, och jag gick ut på däck och tittade lite på skärgården och de villor som finns där. Helt otroliga. Undrar vad en sån villa skulle kosta?




Bilresan hem var lugnare, för då satt det andra "piloter vid styret". Jag körde till Arboga och sen körde sambon resten (inte ända till Tallåsen ;) men till Tôrp).

Det var väl en ganska skaplig resa, men jag vet inte om jag kommer bli med nästa gång. Visserligen gick båtresan bra, utan att jag blev sjösjuk (åksjuketabletter hjälper nog), men jag är inte så noga med båtresor.

Men en tur till Gran Canaria hade inte varit helt fel.

Ojdå!

Nu var det visst länge sen jag bloggade. Har inte tid just nu heller, men jag kanske ska tala om att det kommer... tids nog.



Titta vad som kommer upp ur gräsmattan!!! Är man lite glömsk som jag är, så blir det en trevlig överraskning när det "ploppar" upp sådana ur marken vid äppelträdet. (För jag hade helt glömt bort att jag satte ner lökar där i höstas.)


1:a april

Har du blivit lurad än? Det kunde jag ha blivit... innan jag kom på att det var första april. Läste NWTs hemsida och gick nästan på det (som jag tror är ett skämt). Fortsatte och läsa lite på nätet för att finna lite av dagens aprilskämt och fann en del. Men några skulle kunna vara sanna, för det skulle inte vara helt osannolikt att ROTavdraget avskaffas...

Sen finns det de nyheter som verkar vara aprilskämt och som verkar helt otroliga, men de var med på nyheterna igår också, så aprilskämt är det inte frågan om.

Det går att läsa om den ögonstyrda elrullstolen, som för några år sen helt säkert skulle klassas som ett bra aprilskämt. Sen är det narkotikabeslaget på ett särskilt boende inom kommunen. Det låter som ett skämt, men tyvärr så är det sant.

Så, har du blivit lurad? Jag kommer helt säkert att bli det fler gånger idag, för jag tror att alla är ärliga och talar sanning och är det så att jag inte tänker på att det är första april... då går jag på (nästan) vad som helst.




RSS 2.0