Nio veckor kvar

Har jobbiga veckor framför mig, med många grupparbeten, många föreläsningar och många resor till Karlstad. Men nu är det sista terminen och har jag klarat fem terminer, ska jag bita ihop och pussla ihop sista terminen också. Men det blir nog många och långa dagar på skolan.

De tio första veckorna tror jag blir jobbigast, för vi ska vi börja arbetet med C-uppsatsen till veckan, parallellt med den kurs vi börjat nu. Fram till påsk är kalendern fulltecknad, men sen är det "bara" C-uppsatsen som jag ska koncentrera mig på.

Började första dagen på terminen i måndags med ett grupparbete som lämnades in i dag och avslutades med ett seminarium. Ingen föreläsning förrän på tisdag, så det blir att vila upp sig efter en "hård" start och inför fortsatta intensiva veckor.

Första veckan på kursen avklarad... nio kvar. Fortsätter tiden går så här fort, lär påsken snart vara här :-).


Puh

Inlämningsuppgifterna är inlämnade och ny termin börjar på måndag.
Ena uppgiften hade jag inga större problem med, men den andra var värre. Jag vill gärna sammanfatta väldigt kortfattat när jag skriver och har väldigt svårt att brodera ut texten och förklara mer utförligt, så att få ihop 5000 ord gick inte. Får se om jag klarar mig med det antal jag skrivit, men jag får väl göra komplettering om det skulle vara så. Känns som om jag inte klarade att reflektera som läraren menade heller, så jag är faktiskt inställd på komplettering. För efter att ha funderat lite, när den äntligen var klar och inskickad kom jag på vad jag skulle tagit upp, men är det inte alltid så, att när det väl är försent, så kommer man på vad man skulle ha skrivit istället.

Skulle blivit katt!

Eller så ska jag bli katt i mitt nästa liv iallafall.
Kalla vinterdagar, då gör de inte så mycket.





Hunden vill gärna slöa, han också.



Men idag har katten (den lilla) varit ute och tittat på när vi åkte skoter och matade fåglarna.



Favoritplatsen för båda katterna är annars på fönsterbrädan, där det är varmt från elementet och med utsikt över fågeltallen.



Men de är inte riktigt överens än, så det hör inte till vanligheterna att de sitter där samtidigt... för oftast så brottas de på golvet när de ser varandra.

Men förutom slagsmålen så lever katterna ett gott liv.
De sover, äter, sover, sover lite till... ser efter om det går att gå ut... om inte, sover de lite till och äter lite mindre (för att slippa gå ut så ofta).

"Gammelkatta" behöver inte ens titta ut för att veta vad det är för väder och temperatur tror jag. För är det kallt eller regn, då syns hon inte på hela dan.
"Lellkatta" springer mest ut och in hela tiden, vet inte om hon tycker det är kul, eller om hon inte kommer ihåg att det var kallt när hon var ut för en halvtimme sen.

Djur är allt lite lustiga...


Vill...

... åka skoter. Nu får det gärna bli fint skoterföre på helgerna framöver. Tänk att få åka ut med skotrarna och grilla korv och pimpla. (Det är bara att hoppas på att jag slipper skolarbete på helgerna).









Idag blev det bara lite provkörning hemma runt huset och på "jalan". En till "vinterleksak" köptes in idag och vi var ju tvungna att provköra lite.


Varför?

Varför har så många knepiga menigar i sin status på Facebook?
Några exempel (hoppas att det är okej att jag lånat dem) :
"Jag dansade macarena med min bästa kompis pojkvän i bankkön,för Att jag blev erbjuden en miljon för det"
"Jag slickade min kompis pojkvän i ditt badrum för att jag är en ninja."
"Jag luktade på en ekorre i bankkön för att Big Bird sa åt mej att göra det och han är min ledare"
"Jag slickade ett monster i ett hål för att Big Bird sa åt mig att göra det och han är min ledare"
"När Gynning kommer in i studion hos SKAVLAN höjs eller sänks IQn?????????"
(... eller den sista kanske inte riktigt hör hemma i sammanhanget???)

Men smart som jag är har jag listat ut vad det betyder. Min mening blir:
"Jag luktade på en Ipod åkande en motorcykel för att Big Bird sa åt mig att göra det och han är min ledare"

En norskhistoria:
Har ni hört om svensken som flyttade till Norge och höjde medel-IQn i båda länderna?

I kvällens program av "Skavlan" var det två norrmän i studion och så kom Carolina Gynning in. Därav den sista statusen... som bara var för att reta mig som är halvnorsk.


"Baywatchbrudar"

En del av de uppmärksamma, har sett att vi lyckades bli med i NWT när vi var och badade i helgen.
Nu är jag nog inte någon badbrud, så det blev ingen baddräktsbild, men ett kort på väl påbylsade, frusna nysockningar som är på väg in på Älvstrandsbadet.

Journalisten hoppade på oss, när vi var på väg in och frågade om han fick ta kort på oss när vi gick in. Sen frågade han om han fick ta kort på oss när vi badade, men det fick han inte. Kan hända att han insåg det själv när han såg mig ombytt och på väg ner i vattnet...



Vardag igen

Äntligen! Skolstart!
Som jag längtat till vårterminens början. Särskilt när det varit så kallt och det inte har gått att vara ute längre stunder.

Men nu äntligen är jag ensam hemma och barnen åkt iväg till skolan. Nu blir det att köra hårt med mitt skolarbete innan de kommer hem igen. För då blir det väl ingen lugn och ro för studier.

Vad jag inte längtar till, är min nästa termin som börjar den 25:e. Känner redan att det är jobbigt, fastän det inte börjat än. Men det är ju sista terminen, så jag hoppas att det inte är så illa som det ser ut att kunna vara. För har jag kämpat i två och ett halvt år, så ska jag väl klara av sista terminen!

Men först ska jag ju klara det jag håller på med nu...

Nu är glada julen slut, slut, slut

Nu är granen ute iallafall. Men resten får vänta till tjugondedag Knut... eller till helgen.

Granen var det bäst att ta ut innan den började tappa alla barr.


Skidskytte och grillad korv

Dagens vinteraktiviteter:
grilla korv och se på skidskytte.

Började med damernas masstart och frukost till det. Sen har vi plockat ur granen innan herrarnas masstart började. Till det grillade vi korv... över riktig glöd... inomhus.
Är det för kallt för att gå ut, får vi ta in aktiviteterna.







Ungarna var ut en sväng förut och åkte snowracer och matta, men frös in efter en liten stund. Men de har varit ut iallafall :-).

 


Mmmmm....

... tror jag kommer att somna gott ikväll. Det har inte blivit så många aktiviteter för barnen och mig under lovet, men idag blev vi med kompisar till Hagfors på bad. Det var skönt att simma lite och göra något annat än att sitta hemma under lovet. Vi badade, åt pizza och sen avslutade vi med kaffe hemma hos oss.

Eftersom man inte gjort så mycket under lovet, så känner jag mig trött på ett skönt sätt, om ni förstår vad jag menar. Blir nog alldeles strax läggdags och jag tror inte det dröjer länge förrän John Blund kommer och strör sand i mina ögon.

Go'natt på er!

Kallt!

Men jag klagar inte... så mycket iallafall. Hellre att det är så här, än det väder som var i november. Men idag klagar jag lite.
Det är så kallt så att strömmen har frusit! Har ingen annan lösning. Springer ut och in och byter säkringar och kollar om det lyser. Men icke! Det är en fas som gått och jag har bytt och kollat dem... men det lyser inte iallafall. Nu ska jag äta frukost, sen ska jag göra ett nytt försök för att se om jag får ljus.
Hade tänkt tvätta och starta diskmaskinen, men det får vänta. Motorvärmaren kanske skulle behövas sättas i om jag ska hämta barnen sen, men det får jag lösa sen. 
Om inte fasen går till något viktigt, så kanske det kan vänta, men den går visst till kylskåpet också.

Nu har jag hållit på en timme, så nu tänker jag försöka få i mig lite frukost, så kanske det går bättre sen :-).



1 timme senare, med frukost i magen.
Grannen har samma fel, så det är inte i vårt proppskåp som det är fel.
Jag har tur att cirkulationspumpen går, för det gör den inte hos honom.

Julgransplundring pågår

Här hemma är det julgransplundring på gång. Det började med de nedersta prydnaderna och sen har de lite högre upp blivit nerplockade... och spridda över hela nedervåningen.

Den skyldige:


Undrar om jag kommer finna alla kulor när jag städar bort julen eller om det kommer dyka upp lite pynt när som helst under året :-).

God fortsättning!

God fortsättning på det nya året! Undrar om jag skulle ha gett ett nyårslöfte att blogga lite mer, för det börjar inte så väldigt kreativt :-). Men, jag avger aldrig nyårslöften, för jag håller dem inte. Jag tror det beror på dålig karaktär och att jag är väldigt glömsk... jag kommer förmodligen inte ihåg ett helt år vad jag lovade på nyårsafton. Särskilt om det inte är något jag vill ;).

Just nu använder jag det mesta av min tid till att sova (alldeles för länge på morgonen), laga och äta mat (alldeles för mycket gott), skriva på arbetet (alldeles för lite), eldar (det kan man inte göra för lite av just nu).
Det ska faktiskt bli skönt när ungarna börjar skolan till veckan och vi vänder tillbaka dygnen och jag kanske får skriva ifred och bli klar med arbetet i tid. Inte för att jag vet hur barnen ska komma upp i tid på morgonen, för jag vet inte hur jag ska vakna för att väcka dem ;).

Fördel med att vara hemma om dagarna nu, är att jag kan hålla "elden vid liv". Alltså, elda i kakelugnen, kaminen och kökspannan. När det är -25 grader ute, så är det skönt att ha det varmt inne.
Och vill jag bli varmare så värmer jag mig med glögg. Blossa starkvinsglögg spetsad med congac... den glöggen tycker jag är god. Jag dricker helst lättglögg eller alkoholfri glögg, för att jag tycker det är godast, men den här var inte så dum...en liten mugg iallafall.

God fortsättning på er och hoppas att ni alla får ett bra 2010! 

Mysteriet löst!

Nu har vi löst ett mysterium, så här på nyårsnatten.

För två år sen såg vi ett konstigt ljus på himlen. Som från ett flygplan, men det hördes inget och så blinkade det inte. Det förflyttade sig över himlen och vi började fundera på UFOn. Detta talade vi om för vår gäst förut ikväll och han tyckte det verkade lite konstigt han med. Men vi sa att det var ju tvunget att vara ett flygplan, men det var knepigt att inget hördes.

Har ni listat ut vad det var än?

Eftersom vi inte är så "inne" eller "bevandrade" i olika kulturer, så slog oss aldrig tanken... förrän ikväll.

När vi skjutit våra raketer, såg vi ett likadant ljus på himlen. Ett orangefärgad "lampa" som steg allt högre upp och förflyttade sig mot oss. Men eftersom jag nu såg att det steg upp från marken, så kom jag ju på vad det kunde vara.

Det måste ha varit khom loy - den svävande lyktan. Den tanken slog oss aldrig då, men nu var det ju självklart att det var det som förbryllade oss på nyårsafton för två år sen.


RSS 2.0