Den har vissnat


Efter en kommentar jag fått, kan jag upplysa om att den har vissnat. Känner mig lika vissen jag, efter allt uppsatsskrivande. Energin räcker inte riktigt till att vara kreativ i bloggandet. Annars brukar det gå lättare att skriva sådant som inte ska skrivas :-).
Just nu går det inte ens att skriva korta mejl, utan att jag formulerar om och försöker följa den röda tråden och sen analysera det jag skrivit. ALDRIG MER EN C-UPPSATS!!!! (och vissa menar att de vill skriva D-uppsats... just nu känns det INTE aktuellt)

Den blommar igen :-)

Nu blommar min porslinsblomma igen. Jag funderar fortfarande på att få tag på fler porslinsblommor, men det har inte blivit av än... och just nu har jag inte tid att sköta de blommor jag har ens.


Ullared del 2

Kanske skulle blogga lite mer om Ullaredsresan. För nu börjar vi få lite distans till den... allihopa. Dagen vi kom hem och nästan hela förra veckan, var det lite "knorring" om att "någon" skulle inte dit något mer, men jag tror nästan att han skulle kunna tänka sig att åka dit någon mer gång... men inte i år och kanske inte nästa år heller.

Många undrar hur jag kunde få med sambon till Ullared och det undrar jag lite över själv. Men eftersom båda barnen ville dit så var det bara för honom att bli med. (Man kan ju säga att de alla blir påverkade av TV, eftersom det var efter serien "Ullared" gick på TV'n som barnen ville dit, annars visste de ju inte vad det var).

Det började med att jag och mamma skulle ha åkt till Ullared ett par dagar. Men så ville dottern med och när hon skulle med, ville sonen också med. Och vem skulle ta hand om barnen när de tröttnat på att vara i affären??? Så då fick sambon snällt ställa upp för sina barn och bli med. Mamma blev visserligen besviken, men hon får ta med sig pappa dit senare i sommar. "JIPPIE!!!!" sa han till det... inte.

Datum för resan bestämdes och det bestämdes kort tid i förväg, för annars var risken stor att sambon skulle komma på andra tankar.Vi (jag) bestämde att vi skulle åka en söndag. För då skulle vi hinna ner och gå in någon timme innan de stängde och så skulle vi vara där en halv måndag. Söndagen efter 1:a maj blev det, för då trodde jag att det skulle vara mindre folk på måndagen i allafall. Nu var det ganska mycket folk när vi kom ner på söndagen, tyckte jag, men de var nog på väg hem, för det var ingen köer i kassan, när vi kom fram till dem.

Åter till avresan hemifrån. Vid sextiden på söndag morgon åkte vi i den lånade husbilen hemifrån (husbil var bra att ha dit, för man får med mycket hem). Det var nästan så att vi inte skulle stanna på nervägen, för sambon hade bråttom för att hinna fram till Ullared innan de skulle stänga klockan 17. Vi var nere vid tvåtiden, så vi hann shoppa ett par timmar. Det var kläder åt barnen som gällde på söndagen, för då kunde vi prova i lugn och ro i husbilen på kvällen, för att se vad som passade.

Efter incheckning och middag, så skulle vi prova äventyrsgolfen, som de har på campingen. Sambon vägrade, så det blev bara jag och barnen. Första hålet förlorade sonen och eftersom han har lite av sin fars humör, så flög klubba och boll iväg. Efter han vunnit ett hål gick det bättre. Slutresultatet räknades aldrig ut, för vi fick sju slag på många banor.
Under tiden vi spelade, kom det Ambjörbyfolk förbi. Hon hade också kommit ner på söndagen, fast på morgonen och skulle åka hem dagen efter.
Vi lyckades få sambon till att komma och titta när vi spelade iallfall och ta lite kort av oss.
 

Det var roliga, men svåra banor. På vissa kunde man hamna i vattnet och på andra i bunkern och gjorde man detta, så blev det ett straffslag... så inte undra på att vi fick sju slag på många banor.

Måndagens shopping tar jag en annan gång...


Dags för kyrkan

Ska strax iväg på avslutningen för barnkörerna i kyrkan. Det brukar vara så fint att höra dem sjunga och framför allt att SE när de minsta sjunger. För de kan ju få för sig annat... men oftast följer de schemat och texten :-). Förra gången missade de lite och gick upp tidigare än de skulle, men de stod kvar tills de andra sjungit och sen gick de ner tillbaka... de flesta tänkte nog inte ens på att de bara stod där.

Kollade Torsbybladet för att se om det var kyrkkaffe efteråt... det var det visst, så det tar väl ett tag innan jag får åka hem efter kyrkan... för det vill gärna barnen på, för att få saft och kakor. Sen var det visst korv med bröd idag också...undrar om jag kan få det, för jag har inte hunnit äta något och nu måste jag visst åka. Det får bli en banan i bilen...


Fotbollspremiär för Team 99

Igår spelade sonen första matchen för iår. Mycket spring och energi som ville ut på planen och spela.

Det gick bra för dem... de vann på hemmaplan mot Vitsand med 15-1 (tror jag det blev). Det är bra början på den här säsongen. Förra säsongen förlorade de alla matcher, utom den sista. Jag tror de hade presterat bättre om de hade fått vinna någon match i början, för det gör mycket för självförtroendet att få vinna någon match.
Nu hoppas vi på fler segrar i år och hoppas att Vitsand även får vinna någon match, så att de blir peppade. För det var nog inte roligt för dem att förlora första, men det syntes att de var lite "nya" tillsammans. Det var ett nytt lag som inte spelat ihop tillsammans förut, så det tar väl ett tag att spela ihop sig. Så nästa gång vi möter dem misstänker jag att målskillnaden inte blir så stor och det kanske även kan bli vinst för dem? (Eller hur Erika?)

Nästa match är också nästan på hemmaplan... Ekshärad. Jag har närmare dit än till hemmamatcherna i Ambjörby, så det är lagom avstånd för att åka iväg på match. Längsta vi ska i år är Sunne och Munkfors, så det är inga långa dagsresor dit vi ska i år.

Sonen skulle ha varit med -97:orna på match till Hagfors idag, men det blev inställt, eftersom det var så många som inte kunde/ville? vara med. Synd för dem, som var taggade till tusen för att få börja spela för säsongen. De ska göra ett nytt försök till torsdagen, så jag hoppas innerligt att de får ihop lag. Jag lånar gärna ut sonen för att fylla ut laget och han vill gärna spela, så det kanske blir match för honom då. Tror han skulle kunna spela fotboll dygnet runt, varje dag, om det gick och han orkade.

Idag blev det som sagt ingen fotboll, så idag ställer han upp för sin far och blev med honom till Södra Viken. Han tog med sig kompisen som inte heller fick spela fotboll idag, så de får väl gå runt och titta på alla sorters traktorer, skogsmaskiner och lastbilar idag istället.


Ullared del 1 (?)

Jag har fortfarande inte packat upp allt från Ullared;). Men jag har sorterat, så det är bara för barnen att ta varsin påse med sina kläder och saker och lägga in i garderoben och sen får sambon ta sina(!) påsar dit dom ska :-). Sen är visst resten mitt... schampo, tvål, tandkräm, tandborstar etc. Det är visst ingen annan som använder sådant här hemma, så jag hade visst handlat för mest i Ullared (enligt sambon).

Mest kläder köpte dottern, minst kläder köpte jag. Men jag köpte nog de dyraste kläderna (per styck). Jag köpte en jacka för 189:-, en skjorta för 129:-och en väska för 159:-. Dottern köpte massa trosor och strumpor, 5 linnen och en T-shirt, en bikini, tre par capribyxor, ett par shorts, en cardigan, två par leggings, ett par mysbyxor, ett par ridbyxor, en ridhjälm och ett par ridskor... det blev 1200:- totalt. Nu har hon fått vara med och valt kläder själv och provat allt, så jag hoppas nu att inget blir liggande i garderoben oanvänt, som det brukar bli när jag köpt något, som hon inte alls trivts med.

Sambon köpte sig två par jeans, två t-shirts, en finare tröja och tre sweatshirts... summa: 560:-. Sonens inköp av kläder blev ett par mysbyxor, tre t-shirts, ett par capribyxor, ett par shorts, en jacka, en huvtröja, strumpor och kalsonger... 640:-.

Som ni ser har pengarna rullat... (men det är ju därför de är runda (?) eller hur...)

Ett inlägg om själva resan och shopping kommer... så småningom. Jag hoppades på att det skulle kunna bli ett gästinlägg om resan, men den tilltänkta gästbloggaren känner inte riktigt för det. Annars tror jag det hade varit intressant att få höra dennes skildring :-) 


Nu är det över...

...resan till Ullared, alltså. Hemma igen och har lastat ur grejerna... många påsar blev det :):):).

Jag vet att någon/några väntar med spänning på att få läsa hur resan var... men Ni får vänta lite. Måste ju få packa upp grejerna först...


RSS 2.0