Hund och katt

(Lånat från Skrattemyndigheten.)

HUNDENS DAGBOK:

07.00 - Tjohoo, en promenad. Det är det bästa som finns!

08.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

09.00 - Tjohoo, ungarna är uppe. Det är det bästa som finns!

12.00 - Tjohoo, leka i trädgården. Det är det bästa som finns!

14.00 - Tjohoo, åka bilen. Det är det bästa som finns!

15.00 - Tjohoo, ungarna kommer hem. Det är det bästa som finns!

16.00 - Tjohoo, leka med en boll. Det är det bästa som finns!

17.00 - Tjohoo, matte och husse kommer hem. Det är det bästa som finns!

18.00 - Tjohoo, hundmat. Det är det bästa som finns!

20.00 - Tjohoo, bli kliad på magen i soffan. Det är det bästa som finns!

22.00 - Tjohoo, sova i mattes och husses säng. Det är det bästa som finns!



KATTENS DAGBOK

783:e dagen i fångenskap...

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker.
De frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat.
Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en
dag ska lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna.
Imorgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt.


Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom
att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna.

I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, framtvingade jag en hårboll
i deras favoritfåtölj. Kom ihåg: lägg en på deras säng.

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren
som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de
ska gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar
och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst.
Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och
höra brottstycken från deras kriminella planer.
Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de
refererade till som 'allergi'. Jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte
anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps regelbundet ur sina
bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven.

Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare
regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar.
Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet.

Men jag kan vänta.

Det är bara en tidsfråga innan mina planer slår i verket...

 

Tror inte att vår katt känner det så. Här hemma är det hon som är "frun" i huset. Vi får vara glada över att vi får bo hos henne. Det är ingen kelig katt vi har, folkskygg är hon också. De få gånger hon vill kela med oss är det på hennes villkor. Hon är en liten bortskämd katt, som inte ens kan se efter först om hon har mat i skålen utan skriker när hon kommer in så att någon ska bli med till matskålen och fylla på, ifall det skulle vara nästan tomt. Sen jamar hon för att få någon att släppa in henne på toaletten så att hon får dricka vatten ur kranen i handfatet. När hon var lite yngre kunde hon sätta sig någonstans i huset och jama, tills vi kom för att se efter var hon var (typ kurragömma). Helst var det hunden som skulle komma efter, så att hon kunde "boxa" honom på nosen. Och det tyckte hunden var kul. "Tjohoo, leka med katten, det bästa som finns!".
Den här årstiden är det en innekatt som bara är ut och gör det nödvändigaste. Sommartid är hon alltid ute, dag som natt.
Djur är lite speciella varelser.


Vilken härlig dag...

... det varit idag. Lite väl kallt i morse, men sen under dagen var det gôtt. Halva systers familj kom upp och hälsade på och blev med på folkrace. Gôtt å vara ute i det vackra vädret.  Det var inte så kallt heller mitt på dagen, men till finalerna på eftermiddagen började det bli kallare. Barnen lekte mest i snön, istället för att titta på bilarna.De var ute och hade roligt iallafall, istället för att sitta inne och titta på tv, spela tv-spel, eller dator. Och inte blev de ovänner, som de annars blir hemma när de är ute och ska vara i samma snöhög.

Efter en dag ute så blir man så "gott" trött. Ska mysa till oss och titta på melodifestivalen nu snart.
Undrar vem som går vidare idag. Förra veckan såg jag aldrig, men denna vecka ska jag inte missa det. Men vem som kommer att gå vidare har jag ingen aning om. Det har faktiskt varit låtarna som gått vidare iår och inte artisterna, till en viss del. Visst röstar man väl på sina idoler, men jag tror även man röstar på den låt man tycker är bäst ( och inte hur känd artisten är. Skulle jag gissa, utan att ha hört låtarna, kommer Sarah Dawn-Finer, Agnes, Anna &Maria och Thorleifs (jag tror det finns en dansbandspublik som kommer rösta fram dem), bli bland de fyra som kommer till duell.
Får se om jag håller mig vaken hela melodifestivalen. Får försöka låta bli att lägga mig på soffan, för sitter jag upp somnar jag inte. Jag är inte som min pappa som alltid somnar i fåtöljen. Idag är mamma och pappa på bio i Karlstad och hur det går ska bli intressant att höra. Höll han sig vaken i biosalongen eller blev han ett störande moment? (Han snarkar...högt). De var på Lena och Orup och då somnade han, vilket ingen förstår, för det var hög volym.


Puh...

Skönt att vara hemma efter en "flängdag". Åkte hemifrån vid nio idag och ner till Karlstad. Där hann vi springa igenom några affärer innan vi gick till McDonalds och åt lunch. Barnen och mormor skulle ju gå på bio 12.45, så först stod jag i kö för maten och sen gick jag och ställde mig i kö för biljetterna. När vi var klara med lunchen var det biodags för barnen och skoldags för mig. Tog stadsbussen upp till universitetet och efter två timmars föreläsning, tillbaka till stan. Det är lite tôligt att åka dit för bara två timmar. Blir bättre när vi börjar med grupparbetet till veckan, så man är där heldagar.
Sen blev det lite shopping på Solareturen. Dottern fann två söta värmeljuslyktor som hon köpte till farmor i födelsedagspresent. Sen blev det en snabbsväng in på Bergvik och Maxi och köpa smörgåstårta och operatårta. För huxflux bestämde vi oss för att åka och fira svärmor ikväll, eftersom hon skulle visst bort när hon fyller år. Så vi åkte från stan vid sextiden och uppöver dalen. Mormor lämnade vi kvar i stan, hoppas att morfar också åkte ner, annars står hon på Bergvik och väntar än. En snabbsväng in hemma och packa in paketen och plocka upp sambon och sen fortsätta norröver, för att överraska svärmor.
Men nu är vi hemma tillbaka och det ska bli skönt att få lägga sig och sova (efter att ha kollat bloggar och facebook).
Natti!


Dessa anonyma kommentarer

Är lite irriterad över att kommentarerna ibland blir anonyma fastän man inte menar det. Jag brukar fylla i namn och bloggadress och sen skriver jag kommentaren. Sen skickar jag den och det är inte alltid som jag uppmärksammar att namnet och bloggadressen försvunnit. Ibland hinner jag se det direkt, men ibland har jag inte märkt att jag kommenterat anomymt förrän sambon frågat om jag skrivit kommentarer i bloggar och inte skrivit namnet (han har koll på vad och hur jag kommenterar, han som inte ens läser sådant).
Det är inte min mening att vara anonym och den som har bloggen ser ju på IP-adressen att det kommer från min dator. Men det är såååååå irriterande att det inte ska fungera bra.

Sportlov

Det är inte mycket till sportlov ungarna fått denna vecka. Måndag och onsdag var de på fritids så då blev det ingen sovmorgon. Men i tisdags passade vi på att sova länge men vi gjorde inget speciellt. Så idag tänkte jag att något kunde väl vi hitta på. Men de ville inte någonstans, men till slut fick jag med dem till Stödalen, där det är en bättre pulkabacke än hemma (där vi bara har en snöhög att åka i). Men efter två åk tröttnade de. Jobbigt att gå uppför backen och så var det inte den bästa snön att åka i. Då tyckte jag att vi kunde ta oss en tur till Branäs och kika för dit har jag inte varit på flera år. Men det var bara jag och dottern som var runt och kikade. Sonen stannade i bilen för han ville inte skämmas över sin nyfikna mor när hon gick och glodde på folk. Så därför blev det en snabbtitt och sen åkte vi hem igen.
Imorgon gör vi ett nytt försök med sportlovaktivitet. Ska ner på föreläsning imorgon (menade egentligen att skolka) och då tar jag med mig barnen och mormor så får de gå på bio under tiden jag är på skolan. Men de kan ju inte komma överens om vilken film de ska se men jag tror inte det fanns mer än en med svenskt tal att välja på så då borde det ju bli lätt. Sen blir det väl lite shopping också för dem. Iallafall för dottern som har det i generna. Sonen ska köpa ett PS-spel för pengarna han fick när han fyllde år. Dottern får väl köpa kläder i förskott (hon fyller år nästa helg). Hon kan ju se vad hon vill ha och önska sig det i födelsedagspresent.
Spännande att se om vi kommer iväg i tid imorgon, eftersom dottern aldrig vet vad hon ska sätta på sig och så tror hon att hela världen väntar på henne. Visserligen har hon tagit fram kläderna hon ska ha på sig men hon brukar ändra sig.
Men jag hoppas på ett de får en bra dag i sta'n.

Angående dagens förlovning...

...mellan kronprinsessan och Daniel, tycker jag att det tagit lite för stor plats i media (och då är jag ändå lite royalist och tycker om att läsa om kungligheter). Jag tycker det är jätteroligt att de äntligen fått lov till att förlova sig och önskar dem lycka till, men att det blir extrasändningar på radio och TV för den skull?

Undrar om det skulle skapa lika stor uppmärksamhet om vi slog till och förlovade oss (efter 15 år). Nja, har det inte blivit av förut, kan det väl kanske lika gärna kvitta nu. Men om jag någon gång i framtiden ska gifta mig så vill jag ju förlova mig först, det hör väl liksom till.
Men först måste ju regering acceptera förlovningen, eller.... det gäller kanske bara om man är kronprinsessa?

Rått?

Tittade nyss på RAW Comedy Club på Kanal 5 och kan inte riktigt bestämma mig om det är bra eller inte. En del är hur roligt som helst men annat känns inte riktigt bra. Kan man verkligen skämta om allt? Till en viss gräns, tycker jag att man kan det, men var ska den gränsen gå? Men tycker jag inte att det är bra, går det faktiskt att byta kanal eller stänga av TV:n.

Njuter...

Sitter med fötterna i fotbad och njuter av lugnet. Det är alldeles tyst hemma. Jag har ingen radio på, ingen TV, ingen musik, inga barn osv. Bara jag (och katten) är hemma så då passar jag på att sitta i fotbad och mjuka upp mina fötter (kanske de luktar lite godare sen också).
De andra är och spelar innebandy men de är väl snart hemma. Bara jag hinner njuta klart först. Tog fram en bok jag skulle läsa men det blev datorn istället som jag sitter med under tiden. Kanske hinner läsa någon sida i boken iallafall innan vattnet blir kallt :)-

Lyckad dag!

Födelsedagsfirandet är över för denna gång. Nu är det två veckor till nästa kalas. Tror det var lyckat idag. Ingen klagade och alla var sams. Varmkorv med bröd, sen utelek, sen lite porslinsmålning, tårta och sen skattjakt på de obligatoriska godispåsarna.


Porslinmålningen hoppas jag var något de tyckte var roligt. Köpte färg på Panduro, en budgetvariant som kostade 70 kr för 8 miniburkar och sen beiga muggar på Ikea för 2 kr styck. En kul grej, tyckte jag så jag hoppas att ungarna tyckte det samma.

Men härda färgen får de göra själva hemma för det hanns inte med. Skickade med beskrivning hur de skulle göra.
Sen blev det "vuxenkalas" och då blev det middag för tårtan. Fläskfile och potatisgratäng (färdig i påse). Tårtan gjordes av färdiga bottnar och marsipanlock, så jag gjorde det enkelt för mig.



Barnen blev med farmor och farfar hem ikväll, så nu får vi se om vi vuxna festar loss :-).


Andhämtning

Barnkalaset är över. Har skickat hem alla barnen, (förutom mina två då) och hämtar nu andan inför nästa sittning. Hoppas det dröjer ett litet tag innan farföräldrar och morföräldrar dyker upp så jag hinner laga mat och plocka undan lite.
Men det var ett lugnt barnkalas. Åtta barn, inklusive mina egna. Lagom många. Och i den åldern ( ca 10-11år) sköter de sig själva och kommer själva på vad de kan göra. Så någon "lektant" behövs inte.

Återkommer ikväll, om jag orkar efter all kalasering :-).

Fredag kväll

Snart går skrivtiden ut på tentan. Undrar om det sitter någon kvar? Tror knappast det. Fem timmar på denna tenta var att ta i. De flesta hade gått före fem tror jag. Jag lämnade in min redan halv fyra (efter en och en halv timme). Tror knappast att jag klarade mig, men jag gjorde så gott jag kunde. Skönt att det inte blev så sent. Jag är ju redan hemma (var hemma ungefär strax efter 18) och då har jag varit och handlat inför sonens kalas imorgon.
Så nu ska jag sätta igång att fixa tårtan, göra negerbullar och dammsuga golven. Jag är ensam hemma så det är skönt. Barnen skulle på fotboll i S-bäck och efter det skulle de bada, så de somnar nog skönt när de kommer hem. Eller om de är för övertrötta så att de kommit in i andra andningen?
Nej, nu ska jag försöka lämna datorn och sätta igång.

Fyra saker...

Fick en utmaning av LitenElin (jag gissar att det är mig hon menar med "Monkan", annars antar jag utmaningen iallafall).

4 av mina favoritprogram på TV:
* Criminal mind
* NCIS
* 2½ men
* House
(skulle kunna skriva ett antal till, eftersom jag ser på TV ofta)

4 saker jag gjorde igår:
(jag listar saker jag gjort idag istället, för igår var det bara tentaläsning)
* Läste inför tentan
* Såg på skidskytte (samtidigt som jag strök gardiner och hängde upp dem i köket)
* Bakade sockerkakor
* hämtade barnen på fritids

4 saker jag längtar till:
* att tentan imorgon är över
* att terminen är över
* solen
* ...att barnen flyttar hemifrån ;)

4 favoritrestauranger:
McDonalds?
Elin hade svårt att svara på detta och det har jag också. Vi äter (nästan) aldrig på restaurant. Favoriten är iallafall att bli bjuden på god mat någonstans som jag inte lagat själv.

Klickade vidare på de bloggar som skickat utmaningen och såg att det försvunnit en del "efter vägen".

4 saker på min önskelista
* att tentan går bra imorgon
* en utlandsresa till solen
* ett badrum på övervåningen
* en stor lottvinst (men då måste man ju visst köpa lotter först)

Någon som antar utmaning frivilligt?
Annars tycker jag att The Secret of my Life, Kvarnhia, Emmy o Emil kan anta den.

Allmän bloggtorka?

Tycker det är ganska lugnt på bloggfronten just nu. Vilket är bra eftersom jag ju ska tentaläsa. Men det är så mycket annat som som är roligare, som till exempel att blogga och facebooka. Men jag kämpar med min nationalekonomi, jag.
Är redan nervös inför nästa tenta den 29 april. Civilrätt (b-kurs), tror det blir svårt. Har ett grupparbete också som kommer att ta mycket tid. Och så har sambon börjat jobba skift, så det blir pusslande med tider. Känner redan av stressen. Hur sak jag hinna, hur ska jag orka, kommer det att fungera?

Kalas är det också på gång. Lördag förmiddag blir det barnkalas, sen kommer det väl andra på eftermiddagen. Ska försöka hinna göra negerbollar tll kalaset i allafall och göra tårta. Får se om jag hinner baka tårtbotten annars så får det bli färdig sådan.  Varmkorv och bröd får det bli till barnen när de kommer klockan 11 (svårt att veta om de nyss har ätit eller inte så det är bättre att ha något mer att bjuda på än tårta). Har tänkt de skulle få "pyssla" lite om de inte kommer igång med något. Är det bra väder ska de iallafall ut och åka pulka. På lördagskvällen är jag väl knockad, men då vill jag ju till Folket Hus på fest. Får se om det blir något av det.

Helgen i bilder

Vilket väder det varit i helgen.  Visserligen har det varit kallt på nätterna, men dagarna har varit härliga. Uppe på berget var det varmare, vilket var skönt när vi var på våra skoterturer. Vi åkte faktiskt på skotertur både igår och idag! Härligt! Hoppas all denna sol har laddat batterierna inför tentaläsningen.

Sammanfattar helgen i bilder. (Förr hade jag aldrig kameran med, nu är den nästan alltid med. )


Taget på samma ställe som förra helgen, men nu var det finare väder.




Det är alldeles vitt i skogen där solens strålar inte nått.


Lördag blev det pimpling...


...och skoterkörning.




Sen blev det matsäck i "kôja". Korven grillade vi vid tjärnen, men här blev det smörgås. (Vet inte om det är imma på linsen eller om det är rökigt i stugan, suddigt blev det iallafall.)

Söndagen var inte bara en nöjestripp. Skulle bort i skogen och hämta plank och köra fram till vägen, så timmerkälken var med.
 
Grabbarna lastade och jag tog kort :).



Dagens fika: kaffe, varm choklad och kanelklipp.



Titta va' härligt! Hoppas det blir fler såna här helger framöver.

Melodifestivalen del 2

Nu är det snart dags för andra deltävlingen. kom på att jag måste ju gissa vilka som går till final. Eftersom det gick som det gick förra veckan, är det svårt att ens gissa efter man hört låtarna, vem som faller svenska folket i smaken. Jag har inte hört låtarna än (tror att de spelar en liten snutt i radion på fredagarna) så jag får gissa efter vad tidningarna skriver (och vilka artisterna är).
Direkt till final: Måns Zelmerlöw och Markoolio
Till andra chansen: Cookies'n Beans och Amy Diamond 
Men man vet ju aldrig vem som får möta vem i duellen.
Men som sagt var, man vet ju inte ens hur de låter så det kan gå hur som helst. Men jag bara måste gissa i förväg hur det går.


Uppdaterat efter att ha hört alla bidrag. De som går till duell tror jag blir Lili &Susie, HEAT, Amy Diamond, Måns Zelmerlöw. Cookies'n Beans låt tyckte jag om, en countrylåt. Nu får vi se hur det går....



Fredag den 13:de...

...har varit en helt vanlig dag (hittills, men nu ska det väl inte kunna hända något). Har knappt tänkt på att det varit fredag den trettonde, vilket säkert gjort så att det inte hänt något.
Vet inte om jag kan kalla mig vidskeplig men vissa saker tänker jag på. T ex lägger jag inte nycklar på bordet. Kan bero på att jag aldrig har nycklar och skulle jag lägga undan dem blir det på byrån i hallen.

En fredag den 13:de kommer jag iallafall ihåg. Detta är ett par år sen nu (5-7 år kanske). Det var en morgon som inte började så bra. När jag öppnade badrumsskåpet föll spegeln som satt invändigt ner i handfatet och gick så klart sönder. Då var det nära att jag hade gått tillbaka till sängen och dragit täcket över huvudet. Men jag bet ihop, tänkte på de sju års olycka som en krossad spegel innebär och om det skulle bli värre en sån dag. Men resten av dagen tror jag förlöpte som vanligt, vilket var tur annars hade jag aldrig mer stigit upp ur sängen fredag den 13:de.

Har faktiskt inte tänkt på detta förut men jag hoppas att det snart är sju år den detta hände, så att åren med olycka snart ska vara till ända. Då borde jag bli gôrlycklig isåfall.

Sveriges värsta bilförare...

...får jag hoppas att jag inte är. Än har ingen anmält mig iallafall. Men jag måste erkänna att de moment de gör verkar svåra. Förra veckan gjorde de en fickparkering, som jag inte hade gett mig på om jag hade haft något annat att välja på. Idag parkerar de i ett trångt parkeringshus, vilket jag också undviker. Men däremot att packa en bil och backa utan att se ut genom bakrutan, det skulle jag ha klarat. Packa bilen med mycket grejer kan jag. Och bakrutan har jag inte sett ut igenom sen...hmm...senast bilen var nytvättad.
Däremot finns det många andra moment som som de borde klara. Hur kunde de få körkort överhuvudtaget? Sen har vissa av dem ett "inte så bra" temperament. De har även med sig en co-driver som är en nära bekant till dem. Hjälpande eller stjälpande? Vet hur irriterande det är när någon sitter bredvid och talar om hur jag ska köra (om det inte är trånga utrymmen, då vill jag väldigt gärna ha hjälp med att se hur nära jag är andra bilar.

Se "Sveriges värsta bilförare" på TV4. Aj, aj, aj.... Ooooooh.......oops....hahaha är uttryck som används när jag ser på detta program.

Sömnproblem?

Såg en dokumentär på TV4, "Godnatt 90 gånger om dagen", som handlade om narkolepsi. Det måste vara jobbigt att lida av en sådan sjukdom. De somnar alltså var som helst, när som helst.


"Narkolepsi
, av grekiskans lepsis, gripande, anfall. Det är ett neurologiskt tillstånd med obetvinglig sömn som uppträder i korta anfall. Anfallen kan ibland uppträda i samband med att den drabbade kommer i naturlig affekt, till exempel skrattar, men i princip kan en narkoleptiker falla i sömn i vilken situation som helst. Vanligen - men inte alltid - är narkolepsi förenat med kataplexi, det vill säga att musklerna ofrivilligt ger vika, varvid den drabbade helt plötsligt kan ramla ihop. Med anledning av detta får narkoleptiker, precis som epileptiker, sällan inneha körkort eller arbeta med tunga maskiner.

Narkolepsi är en relativt ovanlig sjukdom som drabbar cirka 1/2000. Narkolepsi orsakas av en selektiv förlust av en grupp nervceller i hypothalamus, som i sin tur tros orsakas av en autoimmun reaktion."
Hämtat från Wikipedia

Kan man skylla på att man har en släng av narkolepsi när man somnar på föreläsningar?


Fräckis...

Hämtat från Dagens Fräckis

Felträff

På ett av hålen gjorde en av damerna en ruskig slice och sände bollen rakt in i en grupp av män som stod och väntade på sin tur att slå på ett annat hål. Kvinnan sprang genast dit för att be om ursäkt och för att se hur det hade gått. När hon kom fram låg en av männen på marken med händerna mellan benen och vred sig i plågor.
- Får jag se på det där? frågade kvinnan.
- Nej! Det... går snart...........över, stönade mannen.
- Sluta tramsa nu, sa kvinnan, jag är sjuksköterska och vet precis hur man tar hand om den här sortens skador.
Kvinnan rullade över mannen på rygg och förde hans armar åt sidorna. Därefter öppnade hon försiktigt hans byxor och stack ner handen och började massera. Efter en stund frågade hon:
- Känns det lite bättre nu?
- Ja, det känns jättebra, sa mannen, men jag har fortfarande fruktansvärt ont i tummen.

Dagens Fräckis den 9 feb 2009

Rekommenderar denna sida om man vill ha sig ett gott skratt ( om man nu gillar fräckisar). Annars finns Skrattemyndigheten, om man vill skratta ännu mera.


Kyrka och skotertur

I söndags var vi först till kyrkan och sen tog vi en tur med skotrarna på eftermiddagen. Det blev en kort skotertur eftersom barnen och jag var ända till Torsby för att gå i kyrkan, kyrkliga som vi är ;). Barnkören skulle sjunga i Missionskyrkan och jag fick bli med om jag ville. (Eller dottern ville jag skulle bli med och sonen tyckte jag skulle stanna hemma.) Fick åka buss från Stöllet vilket kändes bra när vi såg all trafik på 45:an.
De är så duktiga att sjunga. De fick mycket beröm från de som var och lyssnade på dem.

Kom hem, fixade middag och sen blev det en skotertur innan det blev mörkt. Det hann och bli lite halvskumt innan vi kom hem, men det var alldeles vitt i skogen så det lyste väl upp lite.




Det vara ganska disigt så det hann och mörkna när vi var ute. Helst skulle det vara ljust och strålande sol.


Jag hade med mig kameran ifall vi skulle få se någon älg eller varg, eller de örnar sambon sett på förmiddagen vid älgkadavret. Men såg ingenting så det fick bli en bild på det översnöade kadavret som ligger i diket. Hade varit kul att se örnarna.



Istället för djur fick det bli kort på familjen:





Hoppas det blir fler såna turer.

Någon har lånat kameran...

Skulle kolla på korten i kameran och fick se en del kort jag inte kommer ihåg att jag tagit ;).
Här är en del av korten (det fanns många fler...).





Det är lika stökigt i dockskåpet som i rummet.


Lite olika objekt på dessa planscher.

Det fanns även ett kort på den skyldiga...

Hej igen!

Jag har inte skrivit ett inlägg sen i lördags. Två hela dagar utan att skriva något. Har inte ens kommenterat i andras bloggar. Läst dem har jag gjort, men inte som jag brukar. Så det har varit en liten bloggpaus.
Till veckan är det ju tentaläsning igen, så det kanske blir paus i bloggandet då också. Eller om det blir så att jag använder bloggandet som en paus från studierna. Det eller att städa toaletten. Jag måste även fixa lite till sonens födelsedag den 20:e. Städa och kanske baka något, iallafall förbereda så mycket som möjligt eftersom jag har tenta kl. 14-19 fredag den 20:e. Så jag är ju inte hemma förrän sent den dagen, så firandet blir ju på lördag. Har inte bestämt om och när det blir barnkalas än. Måste bestämma det nu så att vi kan planera.
Det skulle ju vara kul att ha kalas den dagen han fyller och jag är på skolan...Lade fram detta förslag till sambon men tror inte det var så uppskattat. "Det blir så jobbigt för farmor...". Men bjuder han bara dem i sin klass klarar han nog det själv...de är bara tre stycken (sonen och två tjejer).
Det svåraste med kalas tycker jag är vem man ska bjuda. I en liten skola med små klasser blir det nog så. Han vill ju bjuda alla, men jag måste ju sätta någon gräns. Vi får försöka komma överens om något snart, för det är ju bra om vi kan skicka inbjudningarna i tid.
Sen är det ju dotterns tur två veckor efter. Ska försöka hinna fira svärmor däremellan också. Undrar när hon ska firas och vad ska vi ge henne? Hon fyller jämna år, så det kanske ska vara mer än en blomma och en lott :-).

Sen ska jag ju försöka studera lite mellan alla kalas också... skulle behöva ha fler timmar på dygnet ibland.

Award - I like your blog

Jag har fått en award av Kvarnhia och The Secret of my Life.



Tack ska ni ha!

Nu ska man ju helst ge den vidare, men jag vet inte vem jag ska ge denna award. De bloggar som jag läser dagligen och vill ge den vidare till har redan fått denna award. Visst kan jag ge den vidare till dem, men tänkte det skulle var kul att ge till någon annan. Men problemet är jag inte har någon mer blogg jag läser regelbundet, så jag kommer att ha denna vilande tills jag vet vem som ska få den.

De som jag menade ge den vidare till, är de bloggar som jag har länkar till. Jag hoppas på att ni läser min blogg och ser att jag uppskattar era bloggar.
Jag har sett att ni redan fått en award från andra så ni behöver ju inte lägga upp den fler gånger, men ni ska veta att jag läser er blogg dagligen och att ni är värda en award från mig också.



Reglerna är enkla: - De som mottagit awarden ska/får lägga upp en bild på den. - Länka till den bloggen du fick den ifrån. - Ge den vidare till max 5 andra bloggare du vill & länka till deras sidor. - Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden. here it goes.

Va' fel jag hade...

Det blev inte många rätt i min gissning till Melodifestivalen. Alcazar gick till final, så ett rätt hade jag, men annars var det helt fel. Efter att ha hört låtarna förstod jag att det inte skulle bli riktigt som jag trodde. Lite förvånad över att Emilia gick till final, eftersom jag gillade den låten och det brukar inte vara det samma som att den går vidare.
Caroline af Ugglas gillar jag också, bara jag inte ser på henne när hon sjunger.
Skulle kunna "analysera" hela festivalen men det avstår jag ifrån. Det får "experter" göra.
Det enda jag undrar över var Petra Medes ombyten. Hon bytte kläder under varje låt, till och med en nunnedräkt hann hon med.
Nu är det en hel vecka tills nästa omgång!


Vargen har gått förbi...

Idag åkte vi upp på "hia" för att se på älgkalven vargen tagit, som låg där i diket. Mötte fler som var dit och kikade och stannade och talade med dem.
Intressant att se. Minst två vargar skulle det visst vara spår efter. Det är bara tre-fyra hundra meter hemifrån så det är ganska nära...
När vi åkte ner igen ropade dottern till... DÄR!  Där gick det två vargar 50 m från vägen i lugn takt. Stannade, tittade på oss, lunkade vidare neråt. Drygt hundra meter från där vi stått flera stycken, med bilar, och talat. De skulle väl ha koll på bytet men knepigt att de inte var mer rädda. De lunkade vidare,så vi såg dem ganske länge. Drygt hundra meter till närmaste hus är det från där vi såg dem.
Sen har vi fått höra att de har gått precis bakom vårt hus! Någon gång idag ska de ha traskat förbi och jag har inte sett något... De syntes på älven först och sen ska de ha gått förbi här... och ingenting har jag sett. Nu kommer jag springa i fönstren och kolla med jämna mellanrum igen. Det gjorde jag ifjol efter vi såg varg på bakom huset , "bort ve' hia".

Förra veckan såg vi förmodligen lodjur också. Sonen sa att det var lodjur, jag hann inte riktigt se. Jag var så inställd på att det var rådjur som sprang över vägen, men jag tyckte ju att de hade väldigt korta ben...


Påhittigt!

Läste detta i Värmlans Folkblad idag.
"Det var Mållgans fel".
Man är oskyldig tills det bevisats motsatsen stämmer. Han klarade sig undan eftersom de aldrig kunde bevisa att han kört eftersom de aldrig fann denne "Mållgan".

Men han klarade sig inte en annan gång, utan åkte då fast när han satt vid ratten. Då är det svårt att skylla på "Mållgan".

Hjälpsamma barn!

Saknar när barnen hjälpte till utan att man tjatade. Fann de här korten på dottern (midsommar 2005) när hon hjälpte pappa med verandaräcket.









Titta vad bra det blev! (Men måste kolla så det blev rätt.)

Det är roligt att titta tillbaka på gamla kort. Men man ser ju vad fort tiden går. Konstigt att barnen blir äldre men själv är man inte en dag över 25.


Biltvätt

Man kan tvätta bilen när det regnar:


Det går snabbt att skölja av bilen iallafall.

Hjälm på!

Kollade på gamla foton och fann dessa från när barnen var 3 och 6 år (våren 2005):




Det är bra att de lär sig använda hjälm.
Men ibland kanske man kan överdriva lite:



Kör man racerbil ska det vara hjälm på! Spelar ingen roll om den är radiostyrd. (Han har även de röda skidglasögonen på )

Melodifestivalen

I morgon är första deltävlingen i Melodifestivalen. Kommer nog att sitta framför TV och titta, barnen och jag. Olika favoriter kommer vi också att ha, det vet jag redan. De hejar på artisterna och jag lyssnar på låtarna.
Tänkte gissa lite om hur det kommer gå imorgon. Helt utan att ha hört låtarna. Men det blir svårt. Nytt för i år är att det blir duell mellan de fyra låtar som får mest poäng i andra röstningomgången istället för att ettan och tvåa går direkt till final. De låtar som kräver fler lyssningar borde få en fördel nu. 
Jag skulle gissa på att Scotts och Alcazar går direkt till final och Marie Serneholt och Shirley Clamp kommer till andra chansen. Men då har jag inte hört låtarna utan går bara på namnen. Ska bli intressant att se om jag lyckas pricka in något rätt.

Är det någon mer som kommer se Melodifestivalen eller är det bara jag som är "schlagerfreak"?

Tack!

Vad trevligt med alla grattishälsningar! Känner mig ännu mer nöjd då. Tack allihopa!

Från att det var en tôlig vecka i början av veckan blev den något bättre igår. Ända till jag kom hem från frisören. Kände mig ganska nöjd när jag gick därifrån, men efter att ha känt igenom håret kändes det inte bra. Det brukar kännas bättre när man tvättat håret dagen efter, och gjort som man själv vill, men inte det heller. Vet inte riktig vad som inte stämmer. Klippte bara topparna men tunnade ur håret på slutet och det är det som inte blev bra. Håret ser och känns mer slitet ut nu än före. Och så är det jättetunt utom längst upp på huvudet där det fortfarande är tjockt.  Fattar inte varför hon tunnade ut så  mycket. Måste man det om man tunnar ut? Ville ha lite tunnare hår eftersom håret är ganska tjockt, men inte så tunnt. Inte ser det nyklippt ut heller. Det både ser och känns jätterisigt ut. Får se om jag får i hårfärg om det blir bättre. Annars växer det väl ut tillbaka (om något år).
Nej, nu vill jag att min "ordinarie" frisör börjar tillbaka. Jag har aldrig varit kräsen på frisörer förut men nu har jag varit till två olika och inte blivit nöjd.


Jippie!

Idag fick vi svar på tentan som jag var säker att jag kuggade på. Men jag fick GODKÄNT!!!!!!!!!!
Det känns mycket lättare nu när jag vet att jag inte har en omtenta liggande.
Jag fattar inte att jag fick godkänt? De måste ha rättat fel? 7,5 poäng över gränsen till G, 5 p upp till VG, och jag missade en hel uppgift. (Hade jag klarat den hade jag kunna fått VG!?) Men jag är hur nöjd som helst. Nu kommer jag att sväva på moln resten av dagen.
Ska iväg och klippa mig snart, så det är väl ett bra sätt att fira att man klarat tentan? Kanske ska försöka färga håret ikväll (eller imorgon), för att få ett helt "nytt" hår.

Jag är så glad!!!!!


På kurs?

(...med Kurt kanske?) (Vet inte om någon kommmer ihåg det programmet.)

Kolla in Gott & Blandats inlägg.  
Tror jag anmäler sambon jag också. Blir det nog många blir det väl en buss eller två ;).

Tror nog att det skulle kunna gå att ha kurser i dessa ämnen. Behoven tror jag finns iallafall.
(Nu får jag väl en massa arga karlar efter mig)

Livräddare

Idag har jag räddat livet på en talgoxe.
Var och hämtade ved när jag kom hem och då hörde jag ett krafsande ljud. Tittade upp på taket för att se om det satt fåglar där eftersom det  hördes som om någon gled på plåttaket. Nej, ingen där. Fortsatte gå, krafsandet började igen. Stannade igen, lyssnade. Det kom från stupröret. I änden på stupröret var det is så den stackars fågeln tog sig inte ut. In antar jag att den tog den övre vägen. Hackade bort isen så den lilla fågeln kunde ta sig ut. Stackare, undrar hur länge han suttit där, men han fick komma ut i friheten igen.















Vad nöjd jag känner mig efter att ha gjort en god gärning.

Utmaning, nytt försök!

Nu har vi fått tillbaka gamla datorn och då var jag ju tvungen att göra utmaningen jag fick av Gott&Blandat igen.
Alltså:
- öppna bildmappen
- öppna sjätte mappen i bildmappen
- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg

Eftersom jag inte hade sex mappar tog jag den mappen jag har mina foton och undermapparna till den.



En vårdag 2005. Ser ut till att vara varmt ute eftersom dottern inte har jacka på sig, men det kan lika gärna vara jättekallt och hon har bestämt sig för att inte ha någon. På fotot före har hon både mössa och jacka på sig.

Måste bara visa fotot som var nr 7:


Undrar vart stövlarna ska med dem?

Bra att ha!

Det är vårt motto här hemma. Vi slänger nästan ingenting. Kan ju inte kasta något som kan komma till användning. Trasiga saker, okej det kan vi väl slänga, men fullt användbara saker tar emot att göra sig av med. Kan ju vara bra att ha!

Nyss var det just en sån "bra att ha" grej som jag trodde jag slängt. En påse med diverse nycklar som har legat i många år. Det är inte vi som sparat dessa från början, de fanns här redan. Kom på att jag skulle behöva en nyckel till möbeln jag köpte på auktion. Det fanns bara en nyckel till båda skåpen och skulle det vara så att jag skulle sälja vidare det ena skåpet ,skulle det bli problem.
"Kolla i påsen med diverse nycklar" sa sambon. "Finns säkert någon som passar".
"Men den tror jag vi har slängt! Jag tror vi konstaterade att de inte skulle komma till användning" svarade jag.
Typiskt också, påsen har legat i flera år och så slängde vi den i våras (trodde jag). Men jag kollade i alla fall på "lagret" där den legat, och visst ,den fanns kvar. Där fanns det en nyckel som passade, så nu finns det två nycklar.
 
Bra att ha! Släng ingenting du kanske kommer att få användning för (hur långsökt det än verkar). Detta är våra motton här hemma. Ingen Feng Shui här inte. Grejer överallt. Tur att vi har stora uthus, eller otur att vi har stora uthus? Ju större plats, desto mer kan man spara.

Utmanad!

Gott & Blandat har utmanat mig m fl.

Instruktionerna är följande:
- öppna bildmappen
- öppna sjätte mappen i bildmappen
- publicera sjätte bilden i den mappen på din blogg

Här är resultatet om jag gör som instruktionerna:


Tråkigt!!!! En bild på en pojkjacka jag la ut på Tradera. Kunde kanske varit en något roligare bild. Ska prova att göra från andra datorn (när vi får tillbaka den från rep.). Där kanske det blir en roligare bild :). Återkommer till det längre fram.

Men det var en kul grej.
Kanske fler vill prova utmaningen? The secret of my life  kanske? Vet inte vilka fler bloggare som läser min blogg (som inte redan blivit utmanade) men om ni antar utmaningen kan ni väl skriva en kommentar!

(Tur det inte blev en pinsam bild :).)




RSS 2.0