:(

Det är inte bra att vara ledig, för då kommer alla tankar som jag skjutit undan under tiden jag jobbat. Just nu har jag många funderingar fram och tillbaka och jag tycker att allt ser negativt ut.

Skolan börjar ju igen om några veckor och just nu har jag ångest över det. Eftersom jag tyckte det var en jobbig vårtermin (ibland), oroar jag mig för kommande höst- och vårtermin. Har sett det preliminära schemat för första tioveckorskursen och vet att blir det så, så orkar jag inte. Börjar klockan åtta fyra-fem dagar i veckan. Visst, andra klarar av att pendla till Karlstad varje dag, men jag tycker det är jobbigt. Och dyrt, eftersom jag måste ta bilen om jag börjar så tidigt. Tar jag bilen blir det mycket restid som jag inte kan läsa (eller sova) på. Kanske det går att vara hemma många föreläsningar, men då vet jag att jag missar mycket, eftersom det är på föreläsningarna det mesta fastnar. Bo där nere under veckorna? Visst, men det fungerar inte här hemma med barnen och sambons arbetstider. Och dyrt det också. Kan ju sova hos syster någongång, men tror inte det skulle vara så populärt, fyra nätter i veckan under tio veckors tid.
Sen hur nästkommande tio veckor ser ut vet jag inte än. Men det är ju tredje året, så det borde vara ganska mycket föreläsningar och grupparbeten då också. 

Det är väldigt mycket funderingar nu och vet inte om det beror på vädret eller inte, men jag tycker allt ser svart ut och ser ingen lösning på saker och ting. Kanske jag hade sett mer positivt på det och sagt "det ordnar sig" om vädret var bättre.

Sen kommer funderingarna över vad jag ska göra när jag är klar med skolan. Finns det jobb? VAD vill jag jobba med? VAR vill jag jobba? Jag har inga ideer över det heller just nu.

Jag tror att vi nordbor behöver ljuset under sommarhalvåret, för att klara den mörka vintern, men om nu sommaren är lika mörk, hur blir det då?

NU MÅSTE SOLEN TITTA FRAM, ELLER SÅ FÅR DET IALLAFALL SLUTA REGNA VARJE DAG!!!

(Ska fundera på detta någon dag när solen skiner så kanske jag ser lite mer positivt på allt...)


Sexualkunskap

Aha, tänker ni nu, nu kommer det intressanta grejer. Men nja, inte från mig. Sitter och lyssnar och ser med ett halvt öra och öga på TV3, där de visar "Sex education". Har aldrig sett detta program förut och kommer förmodligen inte att se det, men jag trodde sambon satt och såg på det, men han varken hörde eller såg ens med halva sina sinnen (ni vet karlar, kan inte göra två saker samtidigt, han sitter vid datorn och då går det inte att göra fler saker samtidigt).
Eftersom han sitter i rummet med teven, trodde jag bergsäkert att han satt och såg på programmet, eftersom han inte bytt kanal än. Började tycka att det kanske var i senaste laget för honom att lära sig om preventivmedel och bebisar.
Men det verkar vara ett intressant program (delvis), undervisande, fakta, test, diskussioner m.m.

Minns när vi hade sexualkunskap i sexan (tror jag det var). Jag tyckte sådant var pinsamt , inte alls som ungdomarna  nuförtiden (eller om det bara var jag som var "pryd" av mig, och är fortfarande).
Iallafall började läraren med att säga att sex var lika naturligt som att tala om t ex en stortå. NÄHÄJ, utbrister jag (vilket jag nu tyckte att det var värre än). (Kommer inte riktigt ihåg, men ungefär så var det). Jaha, det skrattet fick jag väl bjuda på då...

Ibland kommer det minnen från grundskolan och det är knepigt ibland vilka detaljer man minns. Nuförtiden har jag väldigt svårt att komma ihåg detaljer (och allt annat också) om något som har hänt för ett par år sen eller ganska nyligen, det spelar ingen roll, minnet är extremt kort. Vet att jag tyckte att vuxna hade svårt att komma ihåg detaljer när jag var lite, och nu är jag vuxen själv. Märker på mina barn att de tycker jag har dåligt minne, för själv kommer de ju ihåg vad deras kompis kompis hade för kläder på sig för ett år sen när de såg den personen (ett exempel bara). Själv undrar jag: vilken kompis?


Blåa bär och sol

Idag har jag plockat blåbär. Det var riktigt roligt att plocka. Behövde inte plocka så många kvadratmeter för att få ihop ett par liter. Det får bli mer plockande en annan dag, för idag plockade vi bara så att vi skulle kunna göra blåbärspaj. Åkte upp på "hia", strax ovanför oss. Jag och dottern skulle plocka till sambon och sonen kom hem från skogen. När vi klev ur bilen, hörde jag traktorn, så det blev ingen långdag i skogen. Plockade drygt en halvtimme, sen åkte vi hem och satte svärmor i bärrensningen. Själv började jag med middagen, tacos. Så idag har vi ätit tacos och smulpaj med blåbär till efterrätt. Smulpajen gjorde jag efter Veronicas recept, men jag hade inga marsmallows hemma, så det fick bli utan det. Gott var det iallafall. Choklad och blåbär ... mmmums... med vaniljsås till.

Ska försöka iväg och plocka mer blåbär att frysa ner och kanske koka sylt. Ska frysa ner det som det inte blev paj av idag iallafall. Smulpaj är smaskens, och med hackad choklad blev det extra gott.



OBS! Idag har det inte regnat...

Första dagen...

...av semestern avklarad. Inte har det blivit något gjort inte. Sov halva dagen, tvättade lite stoldynor, var bort med lite pant och annat som skulle till återvinningen, handlade, sen hem och göra matsäck och iväg till säterstugan och hämta sambon, som varit där och grävt runt stugan och uthusen.





Där blev det korvgrillning i den öppna spisen och sen fika.



Menade att jag skulle haft kort på kossorna (kvigorna) som går där , men de var inte i närheten när jag väl fick fram kameran. Men när vi kom dit, kom de springande (galopperande) mot oss. De trodde väl att det var "fodervärden" som kom.
Tur att de har bjällror, så att man hör att de är i närheten. Tycker faktiskt att de kan vara lite otäcka när de kommer galopperande emot en i full fart. De är ju ganska stora djur.

Där, ungefär mitt i, stod kossorna nästan hela tiden. Men när kameran kom fram var de längre bort på sätern. De hade väl tröttnat på oss, traktorn och de högljudda, skrikande barnen.

Nu avslutar jag dagen med ost, kex och vin. Inte helt fel... jag har ju faktiskt semester!


Söndag morgon...semester

Nu är jag ledig tills skolan börjar den 24 augusti. Känner att det behövs att vara ledig de fyra veckorna. Fastän jag bara jobbat sex veckor (och de har gått jättefort), känner jag mig sliten. Det har gått på rätt hårt under sista delen av terminen, både på skolan och här hemma. Det har varit något varenda helg sen i början av maj, så man har ju inte slappnat av på helgerna. Det var ju meningen att jag skulle varit ledig veckan innan jag började jobba, men jag fick ju en omtenta den veckan, så det blev ingen ledighet. Nu känns det skönt att inte ha någon tenta innan skolan börjar, utan jag är LEDIG tills den 24:de. (Har ju en omtenta kvar, men den är i september, och just nu har jag "förträngt" den. Menade att jag skulle lånat en bok om nationalekonomi som någon rekommenderat, men har inte tagit itu med det än.)

Undrar vad jag ska hitta på under min ledighet? Tyvärr kommer städningen högt upp på listan med "att göra". Men just nu har lusten försvunnit och jag skulle bara vilja lägga mig och läsa en bok.
Tänk om vädret skulle kunna bli bättre...då känns allt man ska göra lite lättare. Nu hoppas jag på en riktigt fin augusti, så att jag får mycket sol. Känner mig så trött, och tror det beror på vädret. Eller så gick luften ur mig i går eftermiddag när jag slutade jobbet.

Undrar om jag ska göra något nyttigt eller om jag ska gå och lägga mig tillbaka? För just nu är det bara jag och katten so är vakna (och hade inte hon suttit och skrikit, hade jag legat i min säng än).

Äntligen

Imorgon får jag något efterlängtat som jag inte fått på länge... det behövs verkligen nu.




Jag får LÖN!!!!!!

Det gick bra...

...att städa badrummet utan att ha tentaläsning. Men det var inte lika "roligt".
Nu var det ett absolut måste... började lukta unket (då är det dags att städa, annars kommer snart TV4 och "Rent hus")

Det läcker

Sågspån i trappen...undrar var det kommer ifrån. Är det något/någon som läcker?


Regnet, det bara öser ner...

Vilket trist väder. Jag känner mig INTE pigg. Var är all sol som vi nordbor behöver för att klara det mörka vinterhalvåret? Vill ha sol NU. Eller iallafall inget regn.I och för sig jobbar jag en vecka till innan jag har semester, men det är lättare att gå upp om mornarna när solen skiner...

Nu ska jag strax åka till jobbet... första dagen i sista veckan. Ska bli skönt att få vara ledig sen, innan skolan börjar.

Nytt

Har ändrat färgerna på min blogg. Får se om jag kommer trivas med det nya. Sambon tyckte att färgen var för skarp, jämfört med den "dova" gröna som jag haft förut.



Men jag får väl se om jag behåller den här, eller om jag kommer fortsätta exprimentera.

Men nu börjar det mullra ute, så nu har jag lekt färdigt med datorn för ikväll.

Avundsjuk...

...men inte missunsamm är jag på de som har varit eller ska iväg någonstans på semester (jag gläds med dem).
London, Stockholm, Göteborg... jag skulle också vilja åka lite längre bort på semestern och ha kul. Men tyvärr tillåter inte ekonomin det just nu. Fick studiebidraget i slutet av maj och så får jag inte första lönen förrän i slutet av juli. Så just nu blir det inga större utsvävningar.
Men jag ska inte klaga. Jag HAR varit på semester. Helgen i vid Höljessjön är RIKTIG semester. Mamma lagade maten och diskade, vi var till gränskrogen och åt två dagar (varav den ena dagen var grillat som affären bjöd på. Spelade spel, både "sifferkubb" och sällskapsspel. Hade inga måsten, tog dagen som den kom. Det behöver inte kosta mycket att åka bort. Men jag vill ändå iväg till Liseberg eller Gröna lund, eller något annat skoj. Därför är jag lite avundsjuk på dem som åker bort. Skulle också vilja med...
Men som sagt, jag gläds åt dem som åker på semester och unnar sig att må och ha det bra. Det ska man göra när det är semester, för att orka resten av året.

Så ha en trevlig sommar allihop!

Semestern fortsätter

Kanske inte det bästa semesterväder man kan önska, men det regnar faktiskt inte hela dagen. Har kommit några skurar under dagen, men annars har det varit uppehåll och solen har tittat fram. Kunde varit varmare, för direkt badsugen är jag inte. Men det är helt säkert varmare i vattnet än i luften, så jag tror nog jag skulle kunnat doppa mig. Men vi har varit och fått oss gratis lunch på Gränskrogen och så har vi fiskat lite (det blev bara småfiskar). Spelat sifferkubb och luftgevärsskytte har det också blivit.
Spelar egentligen ingen roll om det är lite dåligt väder, bara man är ledig och känner att man kan slappna av. Imorgon ska det väl bli lite bättre väder, hoppas jag iallafall :-).


Weekendresa

Är på minisemester nu när jag är ledig lördag-måndag.
Inte helt fel när utsikten från sovrumsfönstret är den här:


Och vad är det som glittrar i vattnet? Solen tittar visst fram...


Vaknade av all båtrafik nu på morgonen. Det har varit "Gäddfestival" i Höljessjön i natt, så strax före åtta kom båtarna in, för att väga in sin fångst. Hur stora gäddor de tog och vem som vann, vet jag inte, men jag tror det var ganska många som var med och tävlade.



Undrar om man skulle ta sig ett dopp?

Nää...tror inte det. Kanske sen...


Har timmarna blivit kortare?

Är fortfarande lite sliten efter rallycrosshelgen.
Har timmarna man sover på natten blivit kortare?  Förr orkade jag ju vara uppe (nästan) hela natten, upp och sommarjobba  i "boa" (cyklade dit från banan), tillbaka till banan för att vara funktionär i kiosken. Uppe nästan hela lördagnatten och sen stå i kiosken igen på söndag.
Timmarna måste ha blivit kortare, för jag sover fler timmar, men är mycket tröttare. Någon annan förklaring kan inte finnas :-).

Förstår inte att jag kan vara så trött efter rallycrosshelgen. Självförvållat? Kanske, det är tur att det bara är en gång om året.
Åkte upp till Höljes efter jobbet på fredagen (kom upp lagom till supportklassen åkt klart finalen, så jag mötte all publik). Plockad i ordning i husvagnen (sambo och barn hade ju åkt upp dagen före), innan jag gick till mammas och pappas husvagn och fick mig lite mat. Gick och la mig tidigt (vid tolvtiden) men det var svårt att sova p g a all trafik och HÖG musik. Halv tre tittade jag på klockan sista gången och då hade jag bara halvsovit. Men sen somnade jag och vaknade när klockan ringde tio i sju. 
Ner och jobba några timmar på lördagen och sen upp tillbaka. Hann med invigningen och första omgången. Hem till mamma och pappa och duscha, ner till banan tillbaka och stressa iväg på grillningen i VIP-tältet. Hade lovat dottern att hon skulle få se på Rydell & Qvick. Efter en halvtimmes uppträdande var hon "så jättetrött", så hon skulle tillbaka till husvagen och sova. De la sig i mormor och morfars husvagn och jag och sambon gick tillbaka och såg sista fem minuterna av uppträdandet. Tror ni barnen sov när vi kom tillbaka en halvtimme senare? Nej, då hade de blivit hungriga, så de satt åt smörgås.

Menade att jag skulle gå och lägga mig strax efter ett, eftersom jag skulle upp tidigt på söndagen. Fastnade i ett förtält med allsång, så klockan blev tre innan jag var i husvagnen och la mig för att sova. Upp tio i sju och iväg till presshuset, där jag började halv åtta. Fick se finalerna på söndagen iallafall.
Efter finalerna gick vi och plockade ner förtältet och började packa ihop. Men vi stressade inte. Ingen idé att skynda sig, när vi såg bilköerna. Lånade en färdigtänd grill av bekanta (perfekt glöd att grilla på), så vi åt mat innan vi fortsatte packa ihop.
Efter att ha kopplat husvagnen, åkte vi hem till mamma och pappa (i andra bilen). Det var fortfarande kö ut från depån, så vi tyckte vi kunde lika gärna åka och låna en riktigt toalett, innan vi åkte hem.
Kom hem vid halv elvatiden. Ont i ben och fötter (och inte var de rena heller), så det blev ett fotbad och sen direkt i säng.
Var inte riktigt utvilad när klockan ringde igår morse. Lite mer utvilad i morse, men imorgon är jag ledig och då ska jag INTE ha någon på väckning!

Men som jag skrev i början... timmarna man sover måste ha blivit kortare, eftersom det krävs många fler timmars sömn. Det kan ju inte vara åldern, för det är ju inte så många år sen jag sommarjobbade hos "Peter i Boa". Det var när jag gick i nian tills sista året på gymnasiet. Och det var ju inte så länge sen...


Zzzzz...

....skulle gärna velat sova idag, men ska jobba. Efter en rallycrosshelg i Höljes är jag lite trött och fötterna ömmar. Har haft fullt upp hela helgen, jag som menade att ta lite bilder och lägga in. Men när jag väl var ledig hade jag inte kameran med och jag orkade inte gå till husvagnen för att hämta den. Någon suddig mobilbild har jag försökt ta, får se om det syns något över huvudtaget. Men det får bli senare... när jag har kommit iordning efter helgen.

Nu måste jag iväg och försöka vara pigg och alert. Undrar hur det känns i eftermiddag... kan kanske bli dyrt i kassan idag?!

RSS 2.0