GÔTT!!!

Detta är semester.

Ligga vid en sjö när solen skiner. Svalka sig med några dopp i den kalla sjön, när solen steker som mest. Eller ett kvällsdopp, för att kyla solbrännan som blev under dagen.

Lite fika, trevligt sällskap och en liten loppisutflykt under dagen är inte helt fel det heller.

Njuter av tillvaron just nu!


Nytt rum

Idag flyttar sonen in i det nytapetserade rummet. Annan säng och nya tapeter... det blev lite skillnad. Tror han kommer trivas. Det saknas en del, men det kommer väl på plats sen.

 
Tapeterna före, som började bli lite barnsliga (tyckte sonen)...


Nya fräscha tapeter, nu saknas bara nya gardiner och ny matta. Det blir svart hissgardin, som ska fungera som rullgardin. Det skulle visst vara en svart matta också :-)

 
Sängen blev ganska snygg när den blev vitmålad (och sonen slipade och grundmålade alldeles själv).

(Stor)städning på gång

Eller vad man nu ska kalla det. Städa är väl inte riktigt rätt. Det började med att vi ropade in en säng åt sonen på auktion... vilket ledde till att han skulle bort med den loftsäng som han hade. När den ändå nu är nerplockad, så kom vi på att då kunde vi ju passa på att tapetsera om (eftersom rummet är så litet, så vi måste plocka ur allt för att kunna tapetsera). Så han började plocka ur hyllor och rensa lite... men så åkte han bort på övernattning idag, så nu plockar sambon ur rummet (för imorgon kommer den som ska spackla). Dottern kom också på att hon skulle plocka ur rummet, men hon har ganska mycket plock kvar och jag tycker vi ska ta ett rum i taget. Först sonens rum och när det är klart och han har flyttat in, så tar vi dotterns rum.

Detta plock och ommöblering resulterar i lite överblivna saker. Nu vill jag ha tips om vad som är bäst att göra med dem.
Slänga (med då får någon komma och göra det åt mig, för jag kan inte slänga saker)
Loppis (men var och när och kan man ha vilka grejer som helst)
Tradera (tidskrävande, men det kanske lönar sig med mindre, nästan nya saker)
Annons eller slänga ut en fråga på Facebook (för större saker)
Eller vad har ni för förslag?

Det är lite blandade saker som vi vill bli av med: lite urvuxna kläder, leksaker, ev böcker, lite småplock (typ hårsnoddar, hemgjorda halsband etc), loftsäng (men den är tingad), barnmattor, soffbord, telefonbänk, sittsulky, paraplysulky, barnvagn... som ni ser är det lite blandade grejer (och länge sen vi rensade).

Tips mottages tacksamt.

År(hundrad)ets händelse i Södra Tôrp

Igår var det gårdsauktion i granngården (Jangal'n). Hur mycket folk som helst och hur mycket grejer som helst. Auktionen började kl. 11.00 (visning från 9.00) och det utlovades att den skulle vara klar till 17.12... men det blev två timmar utöver det :-).
Det är inte alltid som man har gångavstånd till auktioner... men det hade vi igår. Det var nästan så vi kunde stå på gräsmattan och ropa :-).

 
Bild från auktionen där vårt hus syns mellan de gamla uthusen och bild från vår balkong över där det var auktion.



Skulle inte ha något och såg inget av intresse, utan var där mest för att jag var nyfiken. (Ja, jag erkänner att jag är nyfiken... tror inte jag var den enda som var där pga nyfikenhet.) Fick syn på att det fanns sängar, så det skulle jag iallafall se om man kunde ropa hem en för en billig peng. De skulle så klart vara av det sista som skulle auktioneras ut, så innan dess hann jag faktiskt med att ropa in lite andra saker... även sambon ropade in några fynd.



Denna ljuskrona fastnade jag för. Den blev kanske för dyr, men jag tycker verkligen om den. Jag tycker inte om att ropa på auktion, så det var bra gjort av mig att våga. Till sambons förtret, så lossnade det för mig sen och jag var med och ropade på flera grejer. På slutet var det inte så många folk kvar, så då blev det lite billigare också (i motsats till mitt på dagen, när alla gamla trägrejer gick. Inte en "trägrej" under femhundra).



Dukar och mattor är alltid bra att ha... trasmattan är väldigt lång (ca fem meter). Den gillar jag.





Sambons fynd blev soffgruppen (3+1+1) med tillhörande soffbord och lampbord. Det är faktiskt den första soffgrupp vi köpt. Fram tills nu har vi tagit över hörmsoffor som andra slängt ut. Det gamla soffbordet var ett furubord, som var ett auktionsköp för evigheter sen... sambons morfar ropade in det och vi tog hand om det. Nu har vi slängt ut det gamla och in med den (nästan) oanvända soffgruppen. (Tror nästan att det satt fler i den igår än det gjort innan dess sedan den var ny)



Det blev även en säng... för vi var kvar ända till siste man. Sambon ropade även i dagen sista utrop... en säckkärra.


Dagen avslutades med middag, som jag förberett dagen före... för jag förstod nästan att jag inte skulle vilja laga mat under auktionsdagen (jag kunde ju missa något). Bjöd även mina svärföräldrar och min namne på mat, så det blev lite känslan av en gammaldags "bonnauktion" (tror jag?. För jag har fått för mig att de höll på länge och att man hade på sig finkläder och åt middag hos någon som bodde närheten.)

Hmm... fick lite mersmak av att gå på auktion, så det kanske blir någon mer innan sommaren är slut :-)


Rekommenderas!

Boda Borg i Karlskoga har även i år fått besök av oss.
Jag tycker det är riktigt roligt där. Ont i knäna har jag efter besöket, men inget stort blåmärke i likhet med det jag fick i fjol.
Samma gäng som ifjol + sju andra. Vi var tre vuxna och nio barn i olika åldrar från 9 år upp till 15 år. Vi blev tre "lag" men omgrupperade allt eftersom vi behövde hjälpa varandra. De två tjejerna var först med oss mammor, men det blev väl för tråkigt, för till slut sprang de runt själva. Vi såg att tjejerna även fick hjälp av andra ibland, så det gick ingen nöd på dem. Vi föräldrar gick i de lugna Questarna (gröna och röda) för vi kände inte riktigt för att hänga i spindelnät upp och ner eller vad det nu kunde vara i de andra rummen.  

En riktigt rolig dag! Rekommenderar er att åka dit om ni är ett gäng.

(Hade lite huvudbryderi när vi kom fram och jag skulle stoppa undan telefonen i väskan. Hade nyss fått ett MMS av Boda Borg från utsidan, taget från någon som kom från Kristinehamnshållet. Hmm... funderade på vem som det slumpade sig så att åkte förbi just då? Hade mina aningar, vilket visade sig vara rätt när jag kollade numret :-). Det var ju nästan så vi kunde samåkt...)


Första dagen!

Första semesterdagen idag... men har redan hunnit med en del roligheter redan i helgen.

- Gäddfisketävling (ungarna fiskade och fick priser). Trevlig fredagskväll med många trevliga och roliga människor (men tyvärr för mycket regn och blåst).

- Gratis grillmat vid Långflons Handel på lördag där det var underhållning med levande musik. Mer fiske för barnen, kvällsdopp i Höljessjön (vilket var fruktansvärt kallt).

- Morgondopp (eller förmiddagsdopp) på söndagsmorgonen (lika kallt), sen trevlig fikabesök. Sen blev det roadtrip (ska försöka lägga ut lite bilder av det lilla vi hann och se). Söndagen avslutades med sen middag och mer fiske för ungarna.

Idag är det måndag och det blir hemfärd senare i dag. Morgondoppet (eller förmiddagsdoppet) är ej avklarat, jag får se om det blir något. För det är ingen trevlig badtemperatur i sjön än... men är det sommar och semester så ska det badas :-).


Snart...

Snart är det semester... men det verkar som om kroppen och hjärnan redan tagit semester. Det är såååå jobbigt att gå upp  på morgonen och på jobbet så gör man det vanliga, men inga större ansträngningar till att engagera sig i något nytt.

Bloggandet ligger just nu lite på is... har massor av bilder jag skulle kunna dela med mig av på det som jag gjort under försommaren. Eller, egentligen inte... det är mest fotboll, lite skolavslutning, lite midsommarfirande och lite rallycross.

Får se om det blir mer bloggande under semestern... men tvivlar på det, för till helgen åker vi upp dit det inte finns någon mobiltäckning.

RSS 2.0