Rallycrossen

Rallycrosshelgen i Höljes (alltid första helgen i juli) var... som vanligt. Sena kvällar, tidiga mornar och jobb, jobb, jobb. Eller, så jobbigt var det inte, men det blev mer än det var menat, men det är roligt på samma gång.
Har inte hjälpt till så mycket de senaste åren, men nu åkte vi upp redan på torsdag kväll, så det blev ett pass på fredag också. Barnen är såpass stora så att de kan med mobiltelefoner, vet var jag är och oftast åker de med morfar (iallafall sonen som knappt hann slå upp ögonen innan han letade reda på morfars bil, för att hjälpa dem att köra dricka). Dottern var nog mest hos mormor och kollade VIPläktaren (eller hon sprang mest fram och tillbaka).

Men jag tog inte en enda bild under helgen... eller jo, vänta... jag hade ju mobiltelefonen som jag tog några kort med.

   
Starboys uppträdande på fredagskvällen... glest bland publiken till att börja med, men bara det hördes att de börjat så strömmade det till folk. Gillade dem skarpt, så de får gärna komma flera år. Min syster gick "backstage" (bakom bussen) efter uppträdandet för att hälsa på en av medlemmarna som visade sig vara en gammal klasskompis från gymnasiet. Sonen fick två av medlemmarnas autografer (kan bara gissa att det ska stå Johan och Björn).

 
The Boppers på lördagskvällen var mer välbesökt, men tyvärr började det regna, så jag knallade hem över åsen.
 
  
Sen blev det inga kort tagna förrän finalerna var slut och folk började röra på sig. Själv rörde vi inte på oss förrän jag slutade vid sextiden. Då gick vi och packade ihop och plockade ner förtältet. Sen blev det en promenad ut på flygfältet för att ta med en bil neröver. Har man inte bråttom kan man lika gärna vänta med att åka. Det var många som inte hade packat ihop när vi åkte därifrån. De kanske passade på att ta någon semesterdag innan de åkte hem?

Själv skulle jag hem och packa upp och tvätta för att packa ner igen och åka till Stockholm tisdagen efter rallycrosshelgen. Men den resan kommer senare...

Midsommarn i bilder

Midommarfirandet uppe i nordligaste Värmland. I fjol var första året jag fick vara med om denna tillställning, men jag skötte mig förmodligen eftersom jag blev bjuden i år också. Men fortsätter jag lägga ut på bloggen, kanske jag snart blir portförbjuden :-). Men man ska väl dela med sig av både glädje och sorg... här är det definitivt GLÄDJE!!!

         
Från start till slut tog det faktiskt inte så lång tid (dryga timmen)... då räknas från det att de spikade ihop "skelettet" till stången (korset) tills att de hämtat björkris tills den var i rest (sen i planeringen som vanligt(?))
(Den svartklädde mannen hann till och med in och byta om under pågående lövning av stången och är samme man i ljusa kläder och hatt ;)... och jag gjorde faktiskt kransarna och plockade de få blommor som finns i stången, så jag var inte bara åskådare.) 

 
Mmm... sill, färskpotatis, lax med god romsås och ägghalvor. 

  
Yngsta midsommarfiraren och de två äldsta.

  
Samma lekar som förra året (men andra deltagare)... fast lika roligt var det. Nytt var tipspromenaden som faster K ordnat. Gissa vilket lag som vann??? ;)

Vi fortsatte firandet kvällen efter och åt gott (tabberas av det som var kvar) och umgicks även då (de som inte hade åkt hem).
 

Det var midommarfirandet i Tallåsberget... får se om jag blir bjuden nästa år också :-)

Måste bara....

... tala om att jag fortfarande finns kvar.
Nu var det länge sen igen!!!!!

Jag lever och njuter av ledigheten, men som vanligt när man är liedig, så är det så mycket man ska göra.

Nu hinner jag inte med alla måsten heller, utan har knappt varit hemma sedan midsommar.

Midsommarhelgen tillbringades i de nordliga delarna av Värmland. Veckan efter bara försvann. Då var det fotbollskola, jobb, tandläkare och en födelsedag... innan det var dags att åka upp till de nordligare delarna igen på torsdag kväll och tillbringa helgen på EM i rallycross.

Efter rallycrosshelgen, var det hem och packa upp och tvätta och packa ner igen för att åka till huvudstaden på tisdagmorgon. Där hann vi med Skansen (med allsång), gamla stan och Gröna Lund, sen var det hemfärd på torsdag och fredagen gick åt att packa upp, tvätta och packa ner IGEN, för resa till de NORDLIGASTE delarna av Värmland.

Det finns många saker jag vill dela med av, men det får bli när jag kommer hem och får tillgång till bredband och lite snabbare uppkoppling... och lite tid över :-).

Men jag lovar... det ska bli skärpning!

RSS 2.0