Semestertripp

... eller vad man nu ska kalla det, eventuellt kan det kallas studieresa eller något som "det-går-väl-att-åka-dit-men-det-är-inget-som-är-jättekul-men-något-som-hela-familjen-åker-på-tillsammans"-resa.

Elmia i Jönköping ska få sig ett besök av oss. Denna vecka är det lastbilsmässa där (vilket det är vartannat år) och vi åker som vanligt dit. I år tänkte jag inte bli med, men det fixade sig med både husvagn och någon som kunde jobba istället för mig. Dottern har fått ledigt men vet inte om sonen har fått ledigheten beviljad? Kan det vara så att läraren anar vad han ska på och försöker rädda honom från en framtid som timmerbilschaufför? Kan vara så...

Husvagnen (den nyligen inköpta) är (snart) färdigpackad och imorgon kväll åker vi. Undrar om jag får sambo och barn att packa färdigt imorgon eftermiddag, så det är klart att åka när jag kommer hem från jobbet? Hmm... det kan de säkert, men blir då allt med?

Får skriva en lista med vad som ska göras, så ska det nog fixa sig :-)


Boda Borg

Hade en toppendag igår.
Hade bestämt med en kompis före helgen att vi skulle åka till Boda Borg i Karlskoga. Barnen och jag har aldrig varit dit, men min kompis och hennes son har varit där förut. (Vilket underlättade för att förstå fortare hur Questarna fungerade och att man inte skulle vara för ivrig och ta på något innan man listat ut vad som skulle göras.)

Dagen gick väldigt fort och det är verkligen något som passar alla. Vissa banor provade jag i och för sig inte (för vi konstaterade på några banor att man skulle visst vara liten smidig och elitgymnast) men nästa gång går det väl kanske att testa första rummet iallfall.

Dagen resulterade i flera stämplar på kortet och ett stort blåmärke (i början var det en stor bula) och några mindre märken (+ att det känns lite stelt i muskler och leder idag).
 
 

Men vi ska helt klart dit fler gånger. Då ska jag nog försöka få med mig sambon också :-)

Pust och stön...

...vad det varit kvavt och varmt idag. Inte för att det har varit någon sol, men varmt har det varit. Linnet har klistrat sig efter ryggen och liiite blöt i pannan har jag varit.
Det hade inte varit helt fel att bada idag, men det hade jag ingen lust att ödsla energi på, utan min energi har gått åt till att (börja) städa husvagnen... den andra för i år. På försommaren tog jag tak, väggar, golv och skåp ordentligt i husvagnen. men den sålde vi för några veckor sen. Så nu står det en annan husvagn på gården, som jag tvättar från tak till golv... noga. Känns ganska skönt att veta att det är rent och att man själv har städat den noga, innan man börjar använda den (lite nojig kanske jag är, men efter att ha bytt vatten några gånger så vet jag att den inte var urstädad noga).
Har fortfarande mycket kvar, men då behöver jag inte städa så noga nästa år :-).

Apropå husvagnar... så ser det ut som en campingplats på gården. Det är vår husvagn och pappas husvagn och så hade mamma husbilen hit igår. Så kommer det kanske en husbil inom imorgon... fattas bara att det kommer en holländare eller tysk och ställer upp en husvagn också, i tron om att det är camping :-).

Heja Nordvärmland!

Team 99 segrade i sin grupp och slutade som 8:a (av tjugo lag) i deras åldersgrupp. Har varit en slitsam men rolig helg, med regn, sol och väntan... och fotbollsspelande.

Glada miner och sura miner, glädje och besvikelse... men i slutändan tror jag att alla är nöjda med sina insatser under helgen.

Trötta är de nog allihop... för det är jag. Tur att de har sommarlov och inte behöver upp imorgon. Men det ska jag så nu ska jag försöka komma i säng i tid, så jag orkar upp i morgon.

Ingenting, ingenting...

...och sen allt på en gång! Det är väl det som kallas ketchupeffekten?

I helgen finns det massor av saker som jag skulle vilja på.

Bakluckeloppis på Solvik (för att sälja, INTE köpa;)...eller?)
Sysslebäcksmarten (inte för att jag varit där på några år, men förr var det ett måste)
Finnskogafestivalen (tre dagars folkrace och intressanta förare (HEJA!!!) att se på)
och sist men inte minst... Svennis Cup i Torsby.

Bakluckeloppis får det bli någon annan gång och Sysslebäcksmarten kan kvitta (förlåt alla Sysslebäcksbor), men Finnskogafestivalen hade ju varit kul att vara på. Sambon åker väl eventuellt upp till Höljes på lördag eller söndag (fredag blir det Torsby för honom), så jag får väl höra lite resultat.

Nu blir det Svennis Cup i Torsby som prioriteras för mig, eftersom sonens lag (P99) ska vara med och spela. Fredagen kan jag inte bli med, för då jobbar jag, men lördagen kommer att tillbringas i Fryksdal'n (skulle jobbat då också, men fick ledigt). Hoppas på fint väder och att det går bra för dem.

Jag tror att jag tycker det ska bli lika kul med Cup, som barnen gör. Jag tycker det ska bli kul att se dem spela och umgås med dem en hel helg ;)... men det är ju inte säkert att de tycker.
Jag tror nog att jag är ganska nöjd på fotboll efter helgen, men det måste gå över tills nästa helg, när dottern har poolspel på hemmaplan :-).

Nu ska vi hålla alla tummar för de som behöver det under helgen... ingen nämnd, ingen glömd.


Ny husvagn...

... skulle jag vilja ha.

Kanske en sådan här: Kabe hacienda 1000TDL som finns på Blocket.

Info om vagnen som står i annonsen: "ACC/klimatanläggning, CD-stereo, Elpatron 240V, Golvvärme, HELT NY Markis, Micro, Separat dusch, TOALET . Separat frys, Stereo, Stödben, TV-antenn, Ugn SPIS LG BIOLJUD TONADE RUTOR CENTRALDAMMSUGARE CITY VATTEN DISKMASKIN".

Centraldammsugare och diskmaskin? Lite överdriven lyx för husvagnslivet? Eller är det för åretruntboende? Priset är det samma som om man skulle köpa sig ett litet hus häromkring.
Men... hade jag en halv miljon till övers, så skulle jag slå till.
Men... då skulle vi kanske behöva en annan bil, så då kanske det skulle behövas några hundratusen till.

Ska köpa mig en trisslott idag och hoppas på vinst... har jag tur vinner jag 25 kr och kan ta mig en ny lott :-)


RSS 2.0