Mittiamässan

Vartannat år är det skogstransportmässa här uppe i Ljusdal, Mittiamässan. Idag har vi trampat runt några varv på denna mässa. Varv ett: översiktlig avsyning och stanna och tala med alla man känner. Varv två: Kolla lite noggrannare, tala med de man inte såg första gången. Varv tre: Kolla allt en gång till... varv fyra, fem och sex:...nu vill vi hem...

Tog inte lång stund från att vi kom in till vi träffade första hemfôlka: från Stöllet och Månäs. Därefter träffade vi på den ena efter den andra...så det tog nog nästan en timma att gå trettio meter (inklusive vätskepaus). De var en sôrfinne, en 08:a och två "rassbybröder", den ena fullare än den andra. Sen två resglada fryksdalinger, ett orginal från Gûnnerskô och lite Extefôlk samt Lim'fôlk.

Barnen har samlat på det mesta och gjort det mesta. Det var "gissa antal bollar", "gissa vikt på lasset", kört kransimulator, "balanserat kula", sparkat boll, skjutit med gevär och sen ätit godis, korv, salta pinnar m.m.
  


Auotograf av Boije...



Två "rassbybröders" nya bil...



Fint väder och ganska mycket folk...


Vissa har uppblåsbara "montrar"...

...andra nöjer sig med avbytarbåset.

Så vi har tillbringat några timmar på mässa idag. Det som har tagit längst tid är att förklara varför inte mina föräldrar är med. Detta beror på att man inte ska vara i skogen med träskor...

Tillbaks på campingen blev det minigolf


Dagen avslutades med grillfest vid Borrgården. Ibland funderar jag på varför karlar tycker att tjejer beter sig konstigt när de är fulla eller att ungdomar är stökiga... ett gäng fulla, fullvuxna män är inte ett dugg bättre.

Jag var den enda av det motsatta könet (pga av huggormen), förutom personalen.


Så brukar det se ut efter rallycrossen i Höljes också... (orsakat av en forshagabo som inte var riktigt nykter).

Har nu suttit i förtältet och bloggat, men det börjar bli kallt, så nu blir det nog inget mer skrivande idag. Det är svårt att skriva med tumvantarna på :-).




Kommentarer
Postat av: Veronica

Kan tro att de berusade "kändisarna" utmärkte sig en del. Man har liiite mer förståelse för ungdomarna men när det blir gubbar så...nej usch va töliga.

2009-08-15 @ 00:40:17
URL: http://thesecretofmylife.blogg.se/
Postat av: mamma

Det värkar som ni har det bra.Skulle självklart

ville varit där,men det var nog klokt att stanna hemma.Idag har han ingen feber,men ont i foten.

Det kommer flera Mittiamässor.Hälsa alla bekanta.

2009-08-15 @ 11:54:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0