Björnparken

Vi var till björnparken i Orsa i torsdags, när vi ändå hade vägarna förbi. Vi har varit där en gång förut och det var sju år sen, när dottern var några månader och sonen var drygt tre år, så de kommer ju inte ihåg så mycket av det. Men det har byggts ut lite sen dess. Sonen var där med folkhögskolans Rovdjursprojekt, som de hade för eleverna på skolan, för två år sen. Men det fanns nyheter för honom också.

När vi var där för sju år sen gick vi upp för berget och ner samma väg tillbaka. Nu gick vi en slinga, upp för berget och ner en annan väg. De djur vi såg var lite slöa. Vet inte om det berodde på solen eller om de nyss fått mat. Tigrarna låg och sov, så de såg vi bara ryggen av. Björnungarna hann vi se innan de försvann ner i skogen. Några björnar lekte i vattnet, men det var på så långt håll så det var knappt vi såg att det var björnar. Den stora björnen, Kamtjatkabjörnen Peter, låg bara och sov. Isbjörnarna låg också bara och sov men de låg nära staketet så dem såg vi iallafall på nära håll.

       

Men det finns mycket annat att titta på och göra i Björnparken. Det finns mycket information och en del roliga grejer som man kan testa.
   

Tycker vi hade en trevlig dag i Björnparken innan vi fortsatte norrut mot Ljusdal.


Kommentarer
Postat av: Veronica

Vi kommer att åka till Orsa Björnpark på måndag med Jennies Wilma. Jag har varit där för 11 år sedan och gick med foglossning....inte kul:(

2009-08-16 @ 00:21:04
URL: http://thesecretofmylife.blogg.se/
Postat av: Elin

TIGRAR? Hade fått för mig att det bara var björnar... Varför kan jag inte alls förstå ;o)

Vad finns mer?

2009-08-17 @ 11:03:49
URL: http://litenelin.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0