Mmm... gôtt sä!

Smulpaj med blåbär... och vaniljsås. Mmm, det var inte dumt.

Har gjort den förut, efter ett recept från en blogg. Lite typiskt mig, så skrev jag aldrig upp receptet. Nu har bloggen varit stängd ett tag, men äntligen har jag fått tillgång till den igen och då blev det dags för denna smulpaj.

Nu lägger jag ut receptet i min egen blogg och hoppas på att jag håller reda på den tills nästa gång. (Kopierar receptet direkt från den andra bloggen, hoppas det är OK).

Smulpaj
150 g smör, kallt
1 dl socker
2.5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker

Fyllning
5 dl blåbär
2 msk socker
1 msk potatismjöl
50 g mörk choklad, hackad
2 dl små marsmallows, att strö över

Värm ugnen till 200 grader
skär smöret i tärningar och blanda hastigt ihop med övriga ingredienser till en smulig massa
Lägg hälften av smulorna i en pajform som mäter ca 28 cm i diameter och platta till dem lite
Grädda i 6-7 minuter. Ta ut pajen och gör iordning fyllningen
Fyllningen: Lägg blåbär i en bunke, strö över socker och potatismjöl och vänd runt. Fördela blandningen över botten
Vänd ner den hackade choklade i resten av smulorna och strö dem över blåbären, grädda i 20-25 minuter.
Ta ut pajen och strö över marsmallows, sätt in pajen i ugnen igen i 1-2 minuter eller tills marsmallowsen fått lite färg.
servera med glass eller vaniljsås.

Jag har inte haft på marsmallows, eftersom det inte är något jag brukar ha hemma. Hade i mer mörk choklad idag, vilket inte uppskattades av sambon, men jag tyckte det blev supergott (eftersom jag är en chokladälskare).

Nu ska jag försöka hålla reda på receptet... och ett annat recept som jag också använt från samma blogg. Hur svårt ska det vara att kopiera ner texten i ett worddokument och spara i en mapp på datorn? Hmm... det tar förmodligen inte längre tid än att skriva det här inlägget...





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0